עבור לתוכן

מחשב לא עובד - כנראה לוח אם.

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב עם לוח אם ASUS P4P800

פנטיום 4, כרטיס מסך AGP.

היה לי ספק ג'נרי שהתקלקל, וקניתי ספק חדש, איכותי. הבעיה התחילה קצת לפני שהספק הג'נרי התקלקל.

חיברתי את הכבלים של הספק החדש, ה-20 פינים וה-4 פינים ללוח האם, וכשאני מדליק את המחשב הוא נדלק אבל כלום לא קורה.

אין צפצופים. הנורה שמראה קריאה מהדיסק הקשיח דולקת באופן קבוע, אבל אין רעש של קריאה מהדיסק. יש בלוח אם נורה והיא דולקת (אמורה לדלוק).

לאחר מכן ניתקתי את כל הדיסקים והכרטיסים מלוח האם. כרגע רק המעבד מחובר אליו. ועדיין אין צפצופים מהלוח אם.

שמתי לב שהצ'יפ המרכזי של הלוח אם רותח, לדעתי לפחות 80 מעלות, וזה קרה אחרי פחות מדקה שהוא היה דלוק. בד"כ הוא מגיע ל- 40 מעלות בעבודה שוטפת.

איך אפשר לבדוק אם הבעיה באמת בלוח האם?

תודה

פורסם

תבדוק אם יש קבלים נפוחים,ריח,נוזלים, אם אין כלום אז 80 אחוז שזה לא בעיה בלוח.

פורסם
  • מחבר

לא ראיתי משהו שרוף. אני חושב שהצ'יפ בלוח האם הפסיק להתחמם.

חיברתי הכל מחדש, חוץ מהצורבים, וזה לא עובד. כשאני מדליק את המחשב המסך עושה רעש כאילו הוא נדלק, אבל הוא לא נדלק. הנורה נשארת כתומה.

הבעיה לא במסך, בדקתי אותו עם מחשב אחר.

יש עוד משהו, לא יודע אם זה קשור: לפעמים כשאני מנסה לכבות את המחשב מהכפתור הפעלה הוא לא נכבה, ואז אני מכבה מהכפתור של הספק.

פורסם

גם לי יש משהו דומה, נראה לי שזה הלוח אם שהלך לך.

פורסם

תן לי להבין אותך אתה מדליק את המחשב הוא נדלק אבל הוא נשאר על מסך שחור ואין צפצופים

ניסית לאפס את הביוס?

ניסית לבדוק את הספק בנפרד ?

חוץ מהוצאת חומרה שלא רצויה איזה בדיקות עוד עשית?

פורסם
  • מחבר

תן לי להבין אותך אתה מדליק את המחשב הוא נדלק אבל הוא נשאר על מסך שחור ואין צפצופים

כן, הוא נדלק, אבל לא קורא מהדיסק הקשיח.

ניסית לאפס את הביוס?

כן, לא עזר.

ניסית לבדוק את הספק בנפרד ?

לא, הספק חדש, והיתה לי אותה בעיה עם הספק הישן כמה דקות לפני שהוא מת, אז אני לא חושב שזאת הבעיה.

חוץ מהוצאת חומרה שלא רצויה איזה בדיקות עוד עשית?

לא משהו מיוחד. אין לי מחשב אחר שאני יכול לבדוק עליו את החומרה.

פורסם

תנסה לקנות בטריה חדשה לביוס אולי זה הבעיה זה השקעה של כמה שקלים אין לך מה להפסיד ויש מצב שזה הבעיה אולי הבטריה נגמרה.

פורסם

הגשר הצפוני בלוח האם הנ"ל ידוע כחם..ועד כמה שנראה לי זה משהו בספק..נסה להחליף ספק רק לשם הניסוי...

פורסם
  • מחבר

אני אנסה להחליף ספק / סוללה אחרי החג. לא חושב שיש עכשיו חנויות פתוחות.

יש עוד דברים שאפשר לבדוק?

יצא לי לגעת כמה פעמים בעבר בגשר הצפוני, ואחרי עבודה מאומצת הוא היה חמים, אבל הפעם קיבלתי כוויה, עד עכשיו אני מרגיש את זה, וזה קרה אחרי פחות מדקה שהמחשב היה דלוק. עכשיו הוא כבר לא מתחמם.

אם אני אנסה להפעיל את המחשב כשרק הלוח והספק מחוברים ( בלי מארז ומעבד במידה וזה אפשרי), ועדיין לא יהיו ציפצופים, האם אני אוכל להסיק מכך בוודאות שהבעיה בלוח אם?

פורסם

אל תיגע ברכיבים כשהמחשב דולק אתה תקבל זרם ויש מצב שתשרוף משהו

ושוב אני מציע לך גם להיות בטוח שזה לא הספק תבדוק אותו.

פורסם

אם מחובר רמקול ללוח אם ושאתה מדליק אותו עם ספק/מעבד בלבד..אין ציפצופים.יש סיכוי שהלוח אם שבק.

אבל מקרה שלך זה נראה כמו ספק כוח..

פורסם
  • מחבר

עכשיו ניסיתי להפעיל בלי המעבד, ועדיין אין צפצופים.

חיברתי את החוטים של הספק לרמקול של המארז (הלוח אם מתחבר אליו) והוא עשה קליקים (לא צפצופים), אז אני מניח שהוא תקין.

יש לי ספק 400W. ללוח יש 20 פינים ולספק 24, אבל 4 מתנתקים מה-24. חיברתי את ה-20 שנשארו. יכול להיות שזה עושה בעיות?

פורסם

אחי,מההיכרות שלי עם הסדרה של הלוחות האלה זה פשוט לוח גמור,יצא לי להתקל לפחות פעמיים עם דבר דומה למה שאתה מתאר. לא משנה מה נסיתי לא עזר

פורסם

יכול להיות שזה באמת הבעיה.

אמרתי לך לבדוק את הספק בנפרד וגם לנסות להחליף סוללה עשית משהו מהם?

תראה אם אין לך קבלים נפוחים או ריח שרוף או נוזל כלשהו שיוצא מהלוח אז 80 אחוז שהלוח בסדר

אז מה שנשאר בעצם זה ספק כוח או סוללה ריקה

פורסם
  • מחבר

אני חושב שראיתי ניצוץ יוצא מהלוח, ליד המעבד, אבל לא רואה משהו שרוף.

בכל מקרה מחר אני מזמין מחשב חדש, ואז אני אוכל לבדוק אם הבעיה בספק או בלוח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים