עבור לתוכן

מחפש נתב אלחוטי פשוט עם עוצמה טובה

Featured Replies

פורסם

אני מחפש נתב אלחוטי לא יקר במיוחד , לחיבור לכבלים.

הקאטצ' הוא שהוא חייב עוצמת שידור טובה, כי אני שם אותו בחדר שלי(ליד הנקודה של הכבלים) והוא צריך להגיע למחשב שנמצא בקומה מתחת.

עם נתב3com WL-524 של הרשת של העבודה , אני מגיע לשם, אבל מהירות הרשת יורדת ל11mbps, לפחות ככה זה עם המחשב הנייד שלי(WIND).

אני מתכוון לחבר שם מחשב נייח עם כרטיס אלחוטי ודונגל, אז אולי הקליטה תהיה יותר טובה , אבל בכל מקרה, אני רוצה נתב חזק.

אולי בכלל כדאי להשקיע בנתב 801.11n? הבנתי שיש להם טווח גדול בהרבה...

אה , ושתהיה גם אבטחה נורמלית , לא ההWEP הבדיחה הזה.

פורסם

היתרון של נתבי N בא לידי ביטוי אם במחשב יש כרטיס N תואם, אחרת היתרון הזה די הולך לאיבוד. ה-3COM שיש לך נחשב נתב טוב מבחינה אלחוטית.

פורסם
  • מחבר

אוקי , ונגיד שאני רוצה לקנות עוד נתב - מה מומלץ?

פורסם
  • מחבר

אני צריך את התמיכה בL2TP ? אני מתחבר לכבלים עם מודם TJ-715 Terayon שקיבלתי מהספק, המודם מתחבר עם רשת למחשב או לנתב אלחוטי וזה פשוט עובד , בלי הגדרות נוספות של הנתב.

האם המודם לא לוקח עליו את כל העבודה המלוכלכת של החיבור לכבלים ונותן רשתTCP/IP נוחה עם Gateway וDHCP סטנדרטי? למה אני תריך תמיכה בפרוטוקול L2TP בנוסף לכך?

עוד שאלה - האם שווה להשקיע בMIMO ?

אני רואה שרשת מבוססת Edimax BR6204WG וכרטיס עם אנטנה חיצונית יעלו לי בערך 250 שקל בעוד שרשת על BR6216 עם כרטיס MIMO זה בערך 500 שקל - שזה אומר פי 2 .

השאלה היא כמה טובה אנטנה חיצונית של כרטיס רשת ? בכמה זה יותר חזק מאנטנה של מחשב נייד ? האם יש באמת צורך ברשת פי 2 יותר יקרה בשביל לעבור 2 דלתות עץ ו15 מטר של קו אווירי?

פורסם

במקרה שלך, התמיכה ב-L2TP אינה חיונית.

על פי התיאור הפותח שלך, נתב סטנדרטי בתקן G לא יתן לך את העוצמה האלחוטית שאתה מחפש. אתה צריך להחליט -- עצמה אלחוטית עולה כסף...

פורסם
  • מחבר

אבל עם המחשב הנייד והנתב של 3com הצלחתי לקבל תקשורת באותו המרחק, אמנם לא במהירות אידיאלית , אבל סבירה.

האם זאת הנחה מנותקת מהמציאות שכרטיס רשת עם אנטנה חיצונית יהיה חזק יותר?

ועוד שאלה - אם אני קונה נתב MIMO וכרטיס רשת רגיל - האם תהיה השפעה על הביצועים של הרשת?

פורסם

בעצמך כתבת - "אבל מהירות הרשת יורדת ל11mbp" -- זה רבע מהמהירות של תקן G. אם זה סביר בעיניך, לך על נתב בתקן G. אם אתה רוצה יותר לך על MIMO או על N. נתב MIMO או N ללא כרטיס רשת בתקן המקביל, יתן שיפור אבל לא מקסימלי. קרא כאן סקירה שעשיתי כאן על נתב MIMO שבשילוב עם כרטיס רגיל וכרטיס MIMO -- הנה -- http://www.netcheif.com/Reviews/6216MG/6216MG.htm

פורסם
  • מחבר

זה באמת משנה כשהשימוש היחידי הוא לאינטרנט של 1.5 מגה? הרי בכל מקרה רוחב הפס של חיבור האינטרנט הרבה יותר נמוך, יש בכלל משמעות לקו של 248mbps של 802.11n כאשר התשתית של האינטרנט הרבה יותר איטית מזה ?

ועוד שאלה - ראיתי בביקורת שנתת שהנתב של ECI נותן טווח הרבה יותר טוב מה 6104Wg וקצת פחות טוב מה6216MG, זה מאוד משמעותי כי חשבתי לקנות את ה6104Wg, בכל מקרה - את הנתב של ECI שצויין בביקורת לא מצאתי במכירה - אז תהיתי אם אתה יודע על נתבים ספציפים שיש להם טוח ארוך?

התוכנית שלי בינתיים היא לקנות את הכרטיס רשת EW7128GוEdimax שהרבה ביקורות ברשת אומרות שיש לו עוצמה מאוד גבוה וטווח טוב, לבדוק אותו עם ה3com של אבא שלי , ולראות אם יש טעם להשקיע בנתב MIMO כדי לעבור את הטווח.

פורסם

תשובות:

1. לגלישה סטנדרטית אכן אין לזה משמעות, אבל אם אתה רוצה אפשרות להתרחק עוד יותר מהנתב או להעביר קבצים בתוך הרשת הביתית -- זה מתחיל להיות קריטי.

2.את ה-6104 תוכל למצוא היום רק במוזיאון -- זה נתב אלחוטי בתקן B שכבר לא נמכר לפחות 3 שנים. הדגם הרלוונטי היום הוא 6204 בתקן G באיכות ויכולת הרבה יותר גבוהה.

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה רבה על העזרה

רק עוד שאלה - נגיד שאני רוצה עכשיו לקנות נתב זול (אם אני אוותר על הMIMO)- יש לי כמה אפשרויות באותו מחיר פחות או יותר:

BR6204WGוEdimax

DIR300וD-Link

WBR3406TXוLevel One

WBR3408TXוLevel One

WGR614וNetGear

מה המשתלם ביותר ?

פורסם

אני הייתי הולך על ה-EDIMAX.

פורסם

כדאי להזכיר גם את Linksys wrt54GL , למרות שהוא יותר יקר.

פורסם

אני הייתי ממליץ על הלינקסיס.

לקחתי את הNETGEAR לבדיקה מחבר (גם בית עם מספר קומות)

שמתי את הראוטר, בקומה האמצעית, הייתה שם קליטה מעולה, בקומה התחתונה, מחשב אחד קלט טוב, מחשב שני לא קלט טוב (היה בעיה לחבר 2 במקביל בגלל עוצמת השידור הבעייתית)

וקומה מעל הראוטר הקליטה כמעט הייתה אפסית.

הלינקסיס, עם 2 אנטנות, וחזק יותר (מתישהו אני צריך לקחת אותו גם איתי לבית ולבדוק שם)

(אני עובד איתו כרגע בדירה, ויש קליטה מעולה בכל חור)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים