עבור לתוכן

עזרה בחילוץ חומרים מהארד דיסק ישן‬

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

לפני כשבוע נכנס לי וירוס למחשב ששמו worm.win32.netbooster ושום תוכנה לא הועילה לי לסלקו.מאחר שהמחשב בן 5 החלטתי שמספיק ונקנה חדש.

רק שהWIN במחשב הישן לא עולה יותר משום מה ולפני זה הצלחתי לגבות את מה שאני צריך רק מכונן C. נשארו לי הרבה דברים חשובים בכונן D והייתי מעוניין להעבירם לכונן חיצוני בUSB ומצידי אחרי זה לזרוק את ההארד דיסק..ניסיתי להתקין את הWINDOWS מחדש אך מכיוון שזה הארד דיסק SATA ולוח אם ישן צריך דרייבר מכונן A וכל דרייבר אפשרי שנתתי לו תמיד נתקע באותה הודעה ולכן המשך ההתקנה לא המשיך..כוונתי הייתה שאפרמט את C ויותקן WIN חדש ושכונן D ישאר שאוכל לשלוף ממנו את החומרים שאני צריך. אך זה לא עובד מכיוון שהוא לא מקבל את הדרייבר.

עכשיו שאלתי היא כזאת...אני יכול לחבר את הארד דיסק הישן למחשב החדש שקניתי ולשלוף את החומרים וסיימתי..אך אני לא רוצה שהוירוסים יכנסו לי למחשב החדש...ממש לא...אמממ...אני שואל אותכם מה אתם חושבים שכדאי לעשות??...יש לי את קספרסקי 2009 מקורי מהחנות שיכול לעזור בלחסום את הוירוסים...אבל שום לא רוצה שיקרה משהו..מה אתם ממליצים?..

תודה מראש,

ניצן.

פורסם

לא זשורקים מחשב גלל וירוס...

בכל מקרה תחבר את ההארדיסק למחשב החדש,

תכנס למנהל הדיסקים ותן אותיות למחיצות

אחרי זה תבצע סריקה מלאה של כל המחיצות בהארדיסק הישן.

כשתסיים תעתיק מה שאתה צריך, ואין שום סיבה לזרוק את ההארדיסק הישן. אתה יכול להמשיך להשתמש בו.

פורסם
  • מחבר

זה מהלך בטוח אתה אומר??...הוירוס ההוא השתלט לי על המחשב הישן ולא יכולתי לעבוד וגם הWIN לא הפסיק לעבוד וגם לא safe mode..

לא יכול להיות מצב שיהיו וירוסים שלא יתגלו בסריקה ושיכנסו למחשב??..

איך אני מגדיר אותיות בVISTA, ההארד דיסק לא אמור לעבוד לבד ברגע שאני מחבר יקבל אות שהWIN יבחר?..

פורסם

אין 100% ביטחון כל ניסיון להוציא מידע בדרך כלשהי למחשב החדש עלול להדביק גם אותו.

עם זאת חשוב לזכור שגם המחשב החדש שלך יכול בכל מצב (גם לא תעביר מידע) להידבק בוירוס או משהו בסיכוי מסויים (אם הוא מוגן אז כנראה הסיכוי נמוך)

עכשיו אתה צריך לבחור אם אתה מעוניין לקחת סיכון או לא.

ככל שתשקיע זמן ו/או משאבים (למשל כסף) ככה תוכל להקטין את סיכוי להידבק שוב בוירוס.

לא זשורקים מחשב גלל וירוס...

בכל מקרה תחבר את ההארדיסק למחשב החדש,

תכנס למנהל הדיסקים ותן אותיות למחיצות

אחרי זה תבצע סריקה מלאה של כל המחיצות בהארדיסק הישן.

כשתסיים תעתיק מה שאתה צריך, ואין שום סיבה לזרוק את ההארדיסק הישן. אתה יכול להמשיך להשתמש בו.

ירח אפל צודק אין סיבה לזורק הארדיסק או מחשב בגלל וירוס (במקרה הכי גרוע שאתה לא רוצה להסתכן ובטוח לא צריך את המידע עליו תפרמט אותו מCD ככה לא תדבק)

השיטה שירח אפל הציע היא בין השיטות הקלות יותר למטרה שביקשת

(הוא כנראה נתן לך אותה כפתרון קל ועם סיכון בינוני מכיוון שאינה דורשת ידע מיוחד וכנראה מתאימה לרמת הידע שלך)

אם אתה מעוניין להסתבך עם שיטות אחרות אתה מוזמן לשמוע דעות נוספות.

למשל פתרון מסובך יכול להיות הפעלת מערכת הפעלה עצמאית מ-CD בדיקת הארדיסק והרצת אנטיוירוס דרכה.

כמובן הפתרון יעבוד רק אם לא נמחק המידע (אם כן תצטרך גם תוכנת שחזור ומקום שאליו אפשר לשחזר בלי להעביר למחשב החדש)

כמו שאמרתי גם בפתרון הזה יש סיכון אולי יותר נמוך אבל עדיין יש.

כמובן שפתרון הזה בא לפני חיבור של הארדיסק או אמצעי האחסון למחשב החדש אבל זה לא פטור אותך ולבודק אותו שוב (כלומר ליישם אחר כל את פתרון שנתן לך ירח אפל).

בהצלחה (אם תרצה פירוט או הסברים נוספים תבקש)

טל

פורסם

יש פיתרון ידוע לוירוס netbooster, הוא נמצא בסטיקי של פורום תוכנה או של תמיכה טכנית.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות..לגבי הסטיקי אני מכיר את הפתרון רק ששמעתי עליו לאחר שהמחשב שלי החליט לעשות ריסטרט בכל פעם שהWIN עולה וגם מצב SAFE MODE לא עולה ועושה ריסטרט כל הזמן...כך שאין לי כרגע דרך לטפל בזה..

AT הציע להפעיל עצמאית את המערכת מהCD של WIN איך עושים את זה??..

אני בסך הכל רוצה לשלוף חומרים מכונן D וזהו..

פורסם

חבר אותו כדיסק אורח, תעתיק את המידע שאתה צריך ותפרמט אותו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים