עבור לתוכן

כמה זמן נשמר חומר על HD/DVD/CD?

Featured Replies

פורסם

אני מגבה הרבה חומר (בדר"כ תמונות) על HD חיצוני,וגם על DVD/CD.

מישהו יודע מה אורך החיים של החומר הזה?

כמה זמן מחזיק חומר על HD? בצריבה על CD או על DVD?

מה לדעתכם המדיה הכי בטוחה לארכיון התמונות היקר שלי?

איך זה שבעצם אין שום פתרון גיבוי אמין לגמרי?

פורסם

אמינות היא שאלה קשה.

יש לי כוננים קשיחים של 3GB (כשזה היה המקסימום) והם עדין חיים ובועטים.

כמובן שהם היו זרוקים בצד די הרבה זמן, ואני לא בטוח שהם היו חיים כ"כ הרבה אם היו מחוברים למחשב.

לגבי CD/DVD- העובדה היחידה בשטח היא שמדיות איכותיות יחזיקו יותר זמן. יש לי דיסקים שצרבתי לפני שנים- מדיה זהה, נצרבו באותו יום, חלק עובדים וחלק לא. הCD/DVD הרבה פחות אמין לטווח הארוך מHD. אבל הבעיה של HD כפי שהזכרתי, היא לא שהוא ימות בגלל זמן העבודה שלו, אלא מקפיצת חשמל/תנועה לא נכונה- מהבחינה הזאת הדיסקים הקשיחים גם כן אינם אמינים.

אם המידע כ"כ חשוב, אני לא רואה סיבה שלא תאחסן אותו בכמה וכמה מקומות. אם יש לך כונן פלאש (DOK/ThumbDrive) אז תגבה עליו, תגבה על CD/DVD ותאחסן בכמה מיקומים שונים (התנאים בהם נמצאים הרכיבים גם כן מקשים עליהם [חום/לחות]). וכמובן, גם על הכונן הקשיח. בתנאי שעשית לפחות שניים מתוך אלה (CD ו-HD, או DOK ו-HD) או אפילו שלושתם, אני מציע לבדוק פעם בכמה חודשים שהמידע והגישה אליו תקינים.

פורסם

יש גם אפשרויות אחסון באינטרנט חלק בחינם וחלק בתשלום... מן הסתם הם משתמשים בשרתים שהדיסקים בהם קצת יותר אמינים מאלה שיש במחשב הבייתי אבל כנראה שאין אף פעם מאה אחוז

חומר חשוב תשמור גם במחשבים אחרים של המשפחה ותמיד אפשר לקחת HD, לאחסן עליו חומר קריטי ולשמור באיזושהי כספת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים