עבור לתוכן

עזרה לגבי בחירת HD למערכת שמריצה מספר תוכנות במקביל

Featured Replies

פורסם

שלום.

אני מתלבט בין קניית HD אחד גדול לבין קניית 2HD קטנים יותר וחיבור שלהם כמאסטר וסלייב...

נכון לעכשו יש לי שני HD שמחוברים בטור. על אחד (:C) מותקנת מערכת ההפעלה ותוכנות שרות למינייהן (אנטי וירוס, אופיס...), וגם כל המשחקים והמוסיקה שלי (:D). על הHD השני יושב האימיול (:E) ומוקצה שטח יחסית קטן (כ-10GB) בשביל משתמשים אחרים במחשב (:F).

השאלה שלי היא, האם הסידור הזה (אימיול שרץ תמיד ברקע וכותב על דיסק אחד, דפדפן\ משחק+מערכת הפעלה+AV+... שרצים במקביל על דיסק שני) בריא יותר ומהיר יותר ממצב שהכול רץ על אותו הHD.

תודה לעוזרים.

פורסם

תמיד עדיף שני מחיצות או שני כוננים קשיחים- כשבאחד מערכת-הפעלה ותוכנות.. ובאחר גיבויים ומידע חשוב. כך במקרה של תקלה ב-Win, תמיד אתה מגובה.

פורסם
  • מחבר

אז זהו, שאני לא ממש מגבה HD אחד בשני, אני פשוט מריץ מהם תוכנות שונות... (יש לי תקיות גבוי של כל מיני קבצים ותוכנות, אבל זה לא גיבוי למערכת או משהו כזה... ואני גם מוריד את גיבויים האלה לDVDים פעם בכמה זמן...)

פורסם

אז מה הבעיה?

פורסם
  • מחבר

השאלה שלי היא, האם הסידור הזה (אימיול שרץ תמיד ברקע וכותב על דיסק אחד, דפדפן\ משחק+מערכת הפעלה+AV+... שרצים במקביל על דיסק שני) בריא יותר ומהיר יותר ממצב שהכול רץ על אותו הHD.

שוב, הכול חלק מהש.ב. לקראת קניית מחשב חדש...

פורסם

מבחינת בריאות אין ממש הבדל- מה שכן אמרתי לך שלפעמים דיסקים מתפגרים, אז עדיף מחיצה או קשיח לגיבוי.

לגבי מהירות, אין יותר מידי הבדל אם האימיול תמיד רץ ברקע. וגם אם לא תמיד, אז ההבדל מזערי.

פורסם
  • מחבר

אתה בטוח?

כי בלי קשר לאימיול או לא, זה עוד תוכנה שצריכה לכתוב על מחיצה נוספת, שנמצאת בטראק נוסף שהHD צריך להגיע אליו... תנסה לכתוב או להעתיק 5~6 קבצים (גדולים יחסית, נגיד סרטים- רק כדי שתספיק לראות את הפאקט) במקביל על כמה מחיצות ותראה איך במקום, נגיד שתי דקות פר סרט יקח להם איזה 20 דקות (לכולם ביחד) להכתב...

פורסם

כמובן שאם אתה קונה שני דיסקים נפרדים זה גם יהיה יותר מהיר, וגם אורך חיים טיפה יותר גדול.

השאלה אם משתלם מבחינה תקציבית.

פורסם
  • מחבר

אם משתלם אני לא בטוח, אבל אם זה נותן לי קצת יותר מהירות ונוחות אז אני מעדיף לשלם קצת יותר על חשבון מעבד או כ. מסך... השאלה עד כמה זה יהייה מהיר יותר- האם מהירות כתיבה על HD אחד, של שני קבצים בגודל זהה נגיד לוקחת (<גודל>X מהירות+ תוספת של המעברים בין הטראקים), אז כתיבה של אותם קבצים על 2 HD במקביל תהייה רק (<גודל>X מהירות), או שהפעולה של הבקר (או גורם אחר שלא לקחתי בחשבון) תוסיף זמן ארוך בסדר גודל של התוספת בין המעברים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים