עבור לתוכן

מחשב לא מציג כלום על המסכים - פירוט בגוף ההודעה

Featured Replies

פורסם

ערב טוב לכולם.

מפרט:

מעבד אטלון 3800X2 64Bit דואל כור (כמובן ).

זיכרון 2 ג'יגה בשני סטיקים של ג'יגה האחד.

לוח אם של חברת גיגהבייט, אין לי מושג מה הדגם ספציפית, אבל זה צ'יפ סט 550 של Nvidia.

ספק כוח של טרמלטק, 600W אם אני לא טועה.

כרטיס מסך Radeon X1950Pro 256Bit.

הארד דיסק פנימי, 160 ג'יגה, סאטה 2.

ישבתי מול המחשב שלשום בערב, ופתאום התכבו המסכים (אני גרפיקאי ועובד על שני מסכי 17' אינטצ' ). בהתחלה חשבתי שזאת הפסקת חשמל, אבל המחשב עצמו דלק, רק המסכים לא קיבלו מידע. לחצתי על הכפתור של הפאוור במארז, מצפה לשמוע את הצלילים של הכיבוי של הווינדוס, אבל לא שמעתי. חכיתי וחיכיתי, אבל המחשב לא התכבה. לחצתי לחיצה ארוכה (15 שניות בערך ) על הפאוור, אבל גם אז המחשב לא התכבה. הוצאתי אותו מהשקע, והדלקתי מחדש, המחשב נדלק, אבל שוב, שום מידע לא הגיע למסכים ושוב, כשניסיתי לכבות אותו הוא לא התכבה...

בשלב הבא פתחתי את המארז, כל המאווררים עבדו והמחשב (כך זה נראה ) קיבל מתח תקין מהספק, מה גם שהספק עצמו עבד, המאוורר שלו עבד וכל הלוח אם, המאווררים של המארז והכרטיס מסך עבדו. ניתקתי את הכרטיס מסך, ולא קיבלתי שום שינוי. חשוב להדגיש שאין לי כרטיס מסך אונבורד או כרטיס מסך נוסף כדי לבדוק אם הבעיה היא בכרטיס מסך. בדקתי את הסטיקים של הזיכרונות, הם יושבים כמו שצריך.

ההנחה שלי היא שאו המעבד או הלוח אם נשרפו. איפסתי את ה- CMOS ולא ראיתי שינוי בבעיה. כמו כן המחשב אינו משמיע ציפצופים, מה שמעיד שאפילו POST לא מבוצע.

יש למישהו תיאוריות לגבי הגורם לבעיה?

פורסם

נתק את כל הרכיבים ותתחיל לחבר אחד אחד מהבסיסי ביותר כידי לראות מה גורם לבעיה.

אם בשום מצב לא קורה כלום, אז כמו שאמרת או ספק או מעבד.

לפני שאתה מחבר כל חלק נקה אבק.

חשוב שתנתק כל חלק ותחזיר למקום לא לבדוק שהוא מחובר טוב.

לפעמים יש אבק שגורם לבעיות חיבור וזה גורם לבעיות כמו שאתה מציין.

פורסם
  • מחבר

אני אעשה את זה עכשיו ואחזור עם דו"ח התקדמות עוד 20-30 דקות.

תודה.

כבר חוזר...

פורסם

לחיצה של 4 שניות על כפתור כיבוי לא ניתקה הכל?

הלך לך הלוח אם או המעבד.

תבדוק קבלים על הלוח לראות אם משהו מפוצץ, ותנסה לבדוק את המעבד על לוח אחר.

פורסם
  • מחבר

אז ככה:

לאחר ניתוק הזיכרונות, כרטיס המסך וההרד דיסק מלוח האם כשכל החיבורים האחוריים למעט כבל מתח 220V לספק כוח מחוברים, הפעלתי מחדש את המחשב, והתוצאה- ללא שינוי.

סביר להניח שמדובר בלוח אם או במעבד.

לצערי אין לי מחשב אחר עם סלוט AM2 זמין לצורך בדיקה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים