עבור לתוכן

האם יש צפי מתי כבר לא נשתמש בדיסקים של 4.7 ?

Featured Replies

פורסם

מתי כבר לכל הרוחות דיסקים של 8 ג'יגה יהיו דבר רגיל שקונים באיזה שקל ??

ויותר חשוב מזה מתי כונני בלו ריי יכנסו יותר לשוק במחירים לכל נפש??

נדמה שהעסק הזה תקוע כבר כמה שנים ולא ממש משתפר...

פורסם

דקה אני אוציא את כדור הבדולח שלי :cool2:

פורסם

אין מה לעשות כמו כל דבר (ובמיוחד באצרנו) לוקח לטכנולוגיות חדשות להפוך ל"המוניות" זמן רב..גם אם זה כמה שנים..

בנוגע לדיסקים בשקל..לידיעתך בארצנו דיסקים שהם DUAL LAYER יקרים במאות אחוזים לעומת חו"ל..

אם אתה מחפש נסה למצוא דילים בחנויות השונות או EBAY..

פורסם

ניחוש פרוע ? 5-10 שנים . טיפ קטן מתי שיהיה צורב בלו ריי תוך כמה חודשים המחירים של דיסקי DUAL LAYER ירדו דרסית

פורסם

לא חסרים צורבי בלו ריי. הבעיה שהמחיר שלהם ושל המדיות שערורייתי ביותר.

יתכן והסאגה של הדיסקטים עומדת להסתיים מאחר והתחרות בתחום הזיכרונות הניידים וכרטיסי הזיכרון חזקה יותר.

מסתמן שמתישהו יבלעו כל עסקי הדיסקים והדיסקטים בזיכרונות הניידים למינהם.

פורסם

החלפת מדיה מסוג 1 לסוג 2 כלומר מדיסקים למשהו אחר יש הרבה זמן . בעיניין זכרונות פלאש למינהם יש 2 בעיות שצריכים לפתור כדי להפוך לממש מאיימים בתחום . והם : 1 ) היחס בין המחיר לגיגה וגודלו . ברוב המקרים הארדיסק הרגיל עדיין זול ונפחו גדול פי כמה ממגבילו הפלאש . כלומר גירסאת הפלאש הכי גדולה שהיא כמה גיגה ובמחיר של טרה - 2 בגירסה הקונבציונלית . 2) תאימות . יש כמה גירסאות פלאש ולא איזה גירסה פופולרית . וגם חברות המתמחות בתחום הבידור הקונבציונלי כלומר טלויזיה , קולנוע ביתי וכיוצא מזה לא דוחפות לכיוון זה . או מוציאות תאימות לכונני פלאש בצורה מספקת . כלומר נדיר לראות עדין מערכת קולנוע ביתי עם יציאת USB/כונן פלאש.

פורסם

ממשק USB 3 כבר מעבר לפינה והוא יציג מהירויות גבוהות פי 10 מ- USB 2

זיכרונות הפלאש מכפילים את עצמם במהירות עצומה וכבר כיום אפשר להשיג זיכרונות של 32 גיגה

כשרק לפני שנתיים היה קשה למצוא אחד של 4 גיגה.

ולמה קשה לראות מערכת קולנוע ביתי ם יציאת USB ? כל מערכת קולנוע ביתי מבוסס PC מכילה יציאת USB.

פורסם

כשUSB 3 יצא אז נדבר על התקן . כשיצא כונני פלאש בגדלים של כמה מאות גיגה בכמה מאות שקלים נדבר עליו כאל תחלופה רלוונטית . 32 גיגה עדיין יקר מדי ובמרבית המקרים קטן מדי מכדי שיהפוך לסטנדרט . ההארד דיסק הכי קטן שמיוצא לשוק הוא 80 גיגה והוא עולה פחות מ100 שקל במקרה הגרוע . מערכות קולנוע ביתי מבוססות מחשב עדיין לא סטנדרט . רק בשנתיים שלוש האחרונים הוידאו הביתי יצא מהתקן (כלומר כבר לא מיצרים אותו ) . כך שרק עוד כ5-10 שנים כשמכשירי הוידאו הישנים יתחילו להזרק ומערכות מבוססות הארד דיסק יהיו זולות נטולות באגים וקלים לשימוש יתחילו לשמש כסטנדרט אז אולי זה יהיה נפוץ . לדוגמא המצלמות הדיגיטליות החלו לצאת לפני 10 ורק בשנתיים - 3 החלו להיות פופולריות . עדיין מוקדם להגיד דבר כזה .

פורסם

אני קניתי בארה"ב בשבוע שעבר 50 דיסקים של 8GB של Memorex ב-48$, כלומר 170 ש"ח, כלומר 3.4 ש"ח לדיסק.

ב-KSP אפשר לקנות 10 דיסקים של FORTIS ב-45 ש"ח, כלומר 4.5 ש"ח לדיסק.

כלומר יותר יקר ב-55 ש"ח מאשר מה שקניתי.. לא כזה הפרש נוראי סה"כ, ועד היום היה לי ניסיון טוב מאוד עם הפורטיס.

אומנם יקר ואיטי יותר מהדיסקים של ה-4.5 ג"ב אבל לפעמים צריך.

ותנו לבלו-ריי איזה שנתיים-שלוש לדעתי..

פורסם

לבלו ריי יש זמן עד שיחליף את הDVD המסורתי בקולנוע הבייתי כך שיש עוד 3-5 שנים אחרי זה שיהיה שמיש למחשב

פורסם

החלפת מדיה מסוג 1 לסוג 2 כלומר מדיסקים למשהו אחר יש הרבה זמן . בעיניין זכרונות פלאש למינהם יש 2 בעיות שצריכים לפתור כדי להפוך לממש מאיימים בתחום . והם : 1 ) היחס בין המחיר לגיגה וגודלו . ברוב המקרים הארדיסק הרגיל עדיין זול ונפחו גדול פי כמה ממגבילו הפלאש . כלומר גירסאת הפלאש הכי גדולה שהיא כמה גיגה ובמחיר של טרה - 2 בגירסה הקונבציונלית . 2) תאימות . יש כמה גירסאות פלאש ולא איזה גירסה פופולרית . וגם חברות המתמחות בתחום הבידור הקונבציונלי כלומר טלויזיה , קולנוע ביתי וכיוצא מזה לא דוחפות לכיוון זה . או מוציאות תאימות לכונני פלאש בצורה מספקת . כלומר נדיר לראות עדין מערכת קולנוע ביתי עם יציאת USB/כונן פלאש.

כרטיסי זיכרון נשלפים לא אמורים להחליף את הארד דיסק

הם אמורים להחליף מדיות אחרות כמו CD\DVD וכו

ועושות עבודה מצוינת בזה

תיראה לדוגמה נגני MP3

היום מי קונה דיסקמן ?

ומצלמות דיגיטליות שהחליפו פילים

ודיסק און קי וכו

ביחד אם האינטרנט היה צמצום משמעותי בצורך במדיות אחרות

מי שאמור להחליף את הארד דיסק אלו הכונני SSD

אותו רעיון של כרטיסי זיכרון רק בכיוון של נפח גדול בהרבה

וכונני הSSD מתפתחים בקצב מאוד טוב

מתחילים לקבל יותר נפח יותר מהירות וכו

נכון שהם כרגע עוד לא משתלמים לרוב האנשים

אבל בעתיד זה יקרה

כבר יש SSD של 80 גיגה ומהירים שחוץ מהמחיר יספיקו לרוב האנשים (לא גימרים ומורידים)

בקשר לבלו רי ניתן לזמן לעשות את שלו

כרגע אני לא רואה צורך בבלו רי

אבל בעתיד אני בטח יקנה כונן וישכיר סרטים בפורמט

פורסם

כמה דברים . SSD הוא מהמשפחה של זיכרונות הפלאש וכמו שאמרת הוא יקר מדי וקטן מדי למרבית האנשים . זיכרונות הפלאש למינהם עדיין לא הגיעו למצב שהם מאיימים על חברות סרטי הDVD והבלו ריי . נכון להיום למעט נקודות צפציפיות כמו נגני MP3 ומצלמות דיגיטליות שגם שם עדיין יש מבוססי מדיה אחרת כגון הארד דיסק . אבל עדיין יש אנשים שחושבים שמדיה זאת מאיימת על תעשיית הקולנוע (ואני לא מתכוון על הפצה פיראטית) ואמורה להחליף את המדיות הקיימות .

פורסם

קודם כל לא אמרתי לא מספיק גדול לרוב האנשים

80 גיגה כן מספיק לרוב בעלי המחשב

לא כולם גימרים\מורידים וכו

ויש להם מספיק מקום לתמונות משפחה כמה תוכנות מסמכים וכו ב80 גיגה

כן יש בעיה במחיר יחסית לנפח אבל זה דבר שבעתיד כנראה יתפוגג

רק לא בעתיד המאוד קרוב

בנוגע לכרטיסי זיכרון פלאש

תן להם את הזמן

הם החליפו חלק מהמדיות הישנות והם מתפתחים בקצב מהיר

גם פה 32 גיגה מספיק לרוב הסרטים בHD ובקרוב אם לא יצא עדיין יהיו כרטיסים של 64 גיגה

הבעיה גם פה במחיר

אבל המחירים יורדים כל הזמן

בסופו של דבר יגיע מצב שתוכל להוריד סרטים HD ישירות לנגן נייד מבוסס פלאש או לחלופין

לנייח מבוסס SSD ואז לא יהיה צורך בבלו רי או DVD

על הנייר במקרה של SSD זה קיים כבר היום

אבל זה לא מינסטרים

שרותי ההורדות בהתפתחות וככה גם הסרטים בHD

גם כרטיסי הפלאש והSSD מתפתחים

אבל צריך לזכור שגם המעבר מהVHS עד הDVD לא היה מהיר וחלק

וגם המעבר מCRT לLCD

אתה לא יכול לצפות מכל הצרכנים לאמץ טכנולוגיה איך שהיא יוצאת

פורסם

יש מה שאני מכנה כלל 10 . כלומר לוקח עד 10 שנים במקרה הטוב של חפיפה בין 2 טכנולוגיות . אבל צריך להיות כמה תנאים כדי שזה יתחיל כגון תאימות תוכנה וחומרה ו/או מערכות מוכנות להפצה/מופצות , ידידותיות למשתמש ונכונות החברות הגדולות לתמוך בעיניין . האינטרנט מוכן כבר מזמן להפצה של שידורי טלויזיה למעט 2-3 חברות ידועות אין אף 1 שמוכנה לשדר את התכנים שלה באינטרנט . המצב של היום הוא מה שאני מכנה המצב שלפני המצב ההתחלתי , כלומר הוא צריךלהתבשל עוד קצת לפני שיצא .

נ.ב.

80גיגה מספיק לעבודות משרדיות בלבד למשתמש הבייתי צריך לפחות 160 גיגה . כלומר 30-40 גיגה לחלונות ותוכנות עזר ועוד כ100 לאיחסון מידע כגון תמונות ואולי כמה סירטונים ועוד משחק 1-2

פורסם

מדיות DL הן כשלון בכל מה שקשור למשתמש הבייתי, גם בחול המדיות האלו לא מי יודע מה זולות, לי אישית לא נראה שהמחירים יירדו בהרבה ובטוח לא בזמן הקרוב.

גם Blu-Ray לדעתי בטווח הארוך יהיה כשלון למשתמש הבייתי (לא מדבר על סרטים מקוריים או משחקי PS3), אני מדבר על משתמש בייתי שלוקח מדייה כלשהי בשביל לגבות עליה דברים, ביניהם גם סרטים.

מחירי דיסקים קשיחים נופלים ונופלים, משתמש בייתי כבר יעדיף לקחת איזה DOK מסכן ולגבות עליו או כמו שהזכרתי דיסק קשיח.

שוב, אני מדבר על הטווח הארוך לא המיידי, בטווח המיידי Blu-Ray יהיה הצלחה גדולה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים