עבור לתוכן

חוות דעת על רכישת דיסקים למערך RAID0 ואופן הגדרתם ב BIOS

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

ברצוני להתקין מעה"פ חדשה ונקיה Vistax64 על המחשב שלי שמפרטו די ישן

לוח אם ASUS P5WD2 PREMIUM

מעבד Intel Pentium 820 D 2.8GHz 90nm Dual Core [כפולי הליבה הראשונים מ 2005]

זיכרונות 2 * 1GB של Kingston תדר 533 ו 1 * 2GB של Super Talent בתדר 800

כרטיס מסך 9800GX2

מסך DELL 2407 - גודל "24.

יש לי במחשב 2 דיסקי SATA בנפח 200GB כ"א [נדמה לי שאחד מהם SATAI והשני SATAII] המזוהים תמיד ב BIOS,

אך אחד מהם כנראה תקול, כי הוא אינו מזוהה בדר"כ ע"י מהע"פ XP [נבדק במחשבים שונים]

וגם כשהגדרתי את שניהם ב RAID0 עם בקר MATRIX תוך כדי התקנת ה VISTA [שזיהתה את המערך]

מתקבלת הודעת שגיאה בנוסח" Windows cannot be installed on this system" [אנו לא בטוח שזה הניסוח המדוייק].

(לעומת זאת כשהגדרתי עם בקר Silicon IMAGE לאחר אתחול המחשב ב POST בהקשת F4 לא זוהה מערך RAID)

מכיוון שכך אני מתכוון לקנות 2 דיסקים להתקנת Vista x64 ולהגדירם בתצורת RAID0 כדי להנות משיפור ביצועים [משמעותי]

יש לי כמובן עוד 2 דיסקי SATAII פנימיים בגודל 500GB ו 250GB ודיסק גיבוי חיצוני USB2.0 בנפח 320GB - כולם אגב של WD.

יש לי כמה שאלות ענינייות למי שמכיר ו/או עובד עם תצורת RAID:

א. האם שווה להשקיע בדיסקיים יעודיים לתצורת RAID כמו סדרת דור 3 האחרונה של WD

המזוהה עם הסימון WD[SIZE]2ABYS - הערך SIZE מייצג את נפח הדיסק ?

מעיון במחירים היום עולה כי 2 * דיסק RAID ייעודי בנפח 250GB כמו ה WD2502ABYS יעלו כ 680 ש"ח

ולעומת זאת 2 * דיסק "רגיל" בנפח 500GB כמו ה WD5000AAKS יעלו קצת פחות מ 600 ש"ח...

יש הבדל במשך האחריות אמנם 5 שנים לעומת 3 שנים לטובת יעודיי RAID [לפחות ב WD] אך גם הבדל במחיר...

ב. אני יודע איך להתקין ולהגדיר RAID0 [כאמור, כמעט הצלחתי], אך אני לא יודע אם יש הבדל

בין הגדרתם עם בקר Matrix של INTEL או עם בקר Silicon Image.

הגדרת RAID0 עם בקר INTEL מחייבת להגדיר ב BIOS את השדה IDE Configuration כ RAID במקום SATA

וכאן "צצה" אצלי השאלה, אם אגדיר כך מערך RAID0 איך אוכל להגדיר את 2 הדיסקים האחרים שציינתי כך שיזוהו כ SATA ?

לעומת זאת ב Silicon IMAGE מוגדר ה RAID0 בשדה Onboard Devices מה שלא משפיע על הגדרת הדיסקים האחרים.

האם יש הבדלי ביצועים או הבדלים אחרים בין 2 הבקרים ??

חוות דעתכם מאוד חשובה לי...

תודה מראש לכל העונים וחג שמח לכולם !

פורסם

תבדוק למי יש ביצועים יותר טובים Sil3132 או ה ICH7R.

א.

היתרון העיקרי של סדרת ה RAID שלהם היא זו:

http://en.wikipedia.org/wiki/Time-Limited_Error_Recovery

לא יצא לי להתנסות עם הדגם הזה, אבל האופציה הזו אמורה להפחית את הסיכוי שהמערך יזרוק את הדיסק בגלל שגיאה.

ב. גם כשאתה מגדיר את ה SATA ב RAID ולא IDE, זה לא אוטומתית מצרף את הדיסקים שלך למערך RAID מסויים שאתה צריך להגדיר לבד.

פורסם
  • מחבר

תבדוק למי יש ביצועים יותר טובים Sil3132 או ה ICH7R.

א. היתרון העיקרי של סדרת ה RAID שלהם היא זו:

http://en.wikipedia.org/wiki/Time-Limited_Error_Recovery

לא יצא לי להתנסות עם הדגם הזה, אבל האופציה הזו אמורה להפחית את הסיכוי שהמערך יזרוק את הדיסק בגלל שגיאה.

ב. גם כשאתה מגדיר את ה SATA ב RAID ולא IDE, זה לא אוטומתית מצרף את הדיסקים שלך למערך RAID מסויים שאתה צריך להגדיר לבד.

תודה על התגובה...

* רציתי להסתמך על מישהו שעבד עם ICHR7 [או דומיו] ו Sil3132 - אין לי משאבים לעשות השוואות מול בקרים שווים.

אני מתכוון להתקין את אחד מהם ואז להמשיך לעבוד איתו, אלא אם כן זה יהפוך לסיוט...

* אתה מתכוון בעצם שהיתרון שלהם הוא ב Time-Limited_Error_Recovery כלומר בטיפול שגיאות קריאה/כתיבה

שלפי המאמר מוריד את ביצועי הדיסק הקשיח.

המאמר ב WIKI מנסה להסביר את השימוש בפרמטרים Read TLER is disabled / Write TLER is disabled לפי WD

לא ראיתי שם הבחנה בין דיסקים מיועדי RAID לדיסקים "רגילים" במערך RAID...

* אם הבנתי נכון, גם כשמגדירים ב BIOS את IDE Configuration כ RAID במקום SATA אזי דיסקים שלא מצורפים למערך הם STAT ?

פורסם

כנראה שלא ממש קראת, היתרון הוא שאם יש בעיה בדיסק, במקום שהדיסק ינסה הרבה זמן לתקן את הבעיה הוא יפסיק מהר יותר לנסות לתקן אותה ויגיד לבקר שיש בעיה ואז הבקר יחליט מה לעשות. אם הבקר רואה שהדיסק לא מגיב לבקשה הרבה זמן (כשהוא בפועל מנסה לתקן אותה) הוא יחליט שהדיסק מת ויזרוק אותו מהמערך.

ונראה לי שכן לגבי השאלה האחרונה.

פורסם

עד כמה שהבנתי מהדף של לוח שלך באתר של Asus, בקר ה-Silicon הוא 1SATA ו-1ESATA. אתה מתכוון לעשות RAID כשכונן אחד פנימי והשני חיצוני?

אם התשובה שלילית, ואם אני לא טועה- אז אין לך ברירה אלא לעבוד עם הICH7R. ה-Silicon נועד להיות תוסף כשהבקר של אינטל הוא העיקרי.

פורסם
  • מחבר

עד כמה שהבנתי מהדף של לוח שלך באתר של Asus, בקר ה-Silicon הוא 1SATA ו-1ESATA. אתה מתכוון לעשות RAID כשכונן אחד פנימי והשני חיצוני?

אם התשובה שלילית, ואם אני לא טועה- אז אין לך ברירה אלא לעבוד עם הICH7R. ה-Silicon נועד להיות תוסף כשהבקר של אינטל הוא העיקרי.

לא, לא...

אני מתכון לעשות RAID0 ל 2 דיסקים פנימיים.

גם 2 הדיסקים שעליהם ניסיתי ולא הצלחתי הם פנימיים בנפח 200GB, אחד מהם SATA1 והשני SATA2 - זה המקור לבעיה ??

עריכה:

הבנתי אותך, מעיון בתיעוד של הלוח מצויין ש:

Silicon Image 3132 supports

1 x Internal Serial ATA 3Gb/s hard disk

1 x External Serial ATA 3Gb/s Hard disk

משתמע מכך שהוא תומך ב SATA2 אחד חצוני ו SATA2 אחד פנימי [בתצורת RAID1 או RAID0] זה מסביר מדוע הוא לא זיהה אצלי מערך RAID

ממש שילוב מוזר של RAID אך כנראה שהוא נועד במקור קודם כל לתמיכה ב eSata2 חיצוני...

תודה דניאל שהערת את עיני...

[br]פורסם בתאריך: 15.10.2008 בשעה 20:57:55

כנראה שלא ממש קראת... אם הבקר רואה שהדיסק לא מגיב לבקשה הרבה זמן (כשהוא בפועל מנסה לתקן אותה) הוא יחליט שהדיסק מת ויזרוק אותו מהמערך.

תודה על התיקון, אני מודה שהייתי בעבודה וקראתי ברפרוף ולא לעומק...

לדעתכם, האם השקעה בדיסק ייעודי ל RAID0 למשתמש ביתי המחפש פתרון אמין ושקט נפשי שווה את המחיר ??

תודה על תגובתכם !

פורסם

אני לא חושב שזה שווה את המחיר. בהפרש אפשר לקנות כונן קשיח נוסף ולגבות מידי פעם בפעם קובץ Image או סתם להעתיק.

פורסם
  • מחבר

אני לא חושב שזה שווה את המחיר. בהפרש אפשר לקנות כונן קשיח נוסף ולגבות מידי פעם בפעם קובץ Image או סתם להעתיק.

תודה, אני אשמע בעצתך ואלך על הדיסקים הרגילים של WD למערך RAID0 עם 3 שנות אחריות אמורות להספיק.

או שבעצם אפשר לקנות דיסקים "רגילים" של Seagate המגיעים גם הם עם 5 שנות אחריות ??

מה אתה אומר דניאל ?

פורסם

תבדוק בחנות ממנה אתה קונה מה זה בידיוק 5 שנות האחריות, כי הבנתי שזה 3 והשנתיים האחרות האחריות היא חלקית.

במקרה וביררת, אשמח לשמוע בעצמי מה זה בידיוק אומר. שמעתי כל מיני גרסאות לזה.

אז אם התנאי הוא טוב, עדיף כמה שיותר אחריות ובמקרה זה עדיף לקחת Seagate. אך אם זה לא רציני, אפשר ללכת על הזול ביותר במסגרת הנתונים הדרושים (נפח, ממשק וכו').

פורסם
  • מחבר

תודה דניאל ! :xyxthumbs:

פורסם

anytime :)

• 2 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

חברה שלום

הדיון שלכם בנושא הוא הראשון שאני מוצא פה שהוא ברמת עומק שמתאימה לי

אני עובד על RAID1 בביתי ואחריי וקצת נתקע

אאסוף פרטים ואפתח דיון בנושא

אני אשמח אם תוכלו להגיב

תודה מראש

גבע

פורסם

gevabarkay, אין צורך להקפיץ דיון מלפני 3 חודשים.

ננעל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים