עבור לתוכן

מעוניין לקנות כרטיס מסך בתקציב של 2500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

פיצ'רים \ תאימויות \ יציבות \ רעש \ טמפ' \ צריכת חשמל \ טכנולוגיות Future Proof \ צרכים אישיים וכו'...

מבחינתי ביחס עלות\תועלת, ה"תועלת" זה עניין סובייקטיבי. אם מדברים על עלות\ביצועים - זה אכן גורם אחד חשוב... מתוך רשימת גורמים אחרים.

כמובן שגם 4870 בחירה מעולה. אבל אם כבר ממליצים לפחות תנו עוד אפשרויות מה הרגתם את nvidia :)

הפיצ'רים לרוב מאד דומים, יציבות גם (תלוי בדרייברים בעיקר), צריכת החשמל של כרטיסים מתחרים גם מאד דומה (HD4870/GTX 260 וכנ"ל לגבי 9800GTX/HD4850) והשאר תלוי בקירור ואי אפשר לנבא FUTURE PROOF בכרטיסי מסך.

התועלת בכרטיס מסך זה מן הסתם הביצועים.

אז מה שלא ממליצים על NVIDIA ? כשלא המלצנו על ATI קודם לא היתה עם זה בעיה מבחינתך, נכון ?

ככה זה כל הזמן, פעם חברה אחת למעלה (משתלמת יותר בסקטור מחירים מסויים שפופולרי) ופעם השנייה.

אין מה להתרגש מזה.

• תגובות 45
  • צפיות 2.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

פיצ'רים \ תאימויות \ יציבות \ רעש \ טמפ' \ צריכת חשמל \ טכנולוגיות Future Proof \ צרכים אישיים וכו'...

מבחינתי ביחס עלות\תועלת, ה"תועלת" זה עניין סובייקטיבי. אם מדברים על עלות\ביצועים - זה אכן גורם אחד חשוב... מתוך רשימת גורמים אחרים.

אם להכנס למחירים, סתם לדוגמא, יש את זה (1,360 ¤)

http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1458

אומנם ללא OC אבל אפשר לבצע ידנית. הייתי אומר ש-OC כמו שיוצא מהמפעל יהיה "מובטח" גם ידנית, במיוחד במקרה של gtx260.

כמובן שגם 4870 בחירה מעולה. אבל אם כבר ממליצים לפחות תנו עוד אפשרויות מה הרגתם את nvidia :)

:xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs:

צודק !

פורסם

אז מה שלא ממליצים על NVIDIA ? כשלא המלצנו על ATI קודם לא היתה עם זה בעיה מבחינתך, נכון ?

ככה זה כל הזמן, פעם חברה אחת למעלה (משתלמת יותר בסקטור מחירים מסויים שפופולרי) ופעם השנייה.

אין מה להתרגש מזה.

אין בעייה להמליץ ATI חס וחלילה. אבל להמליץ רק ATI ולשלול כל המלצה אחרת שהיא לא ATI זה העניין שמטריד קצת. (כמעט בכל תרד שאני קורא)

וכשלא המליצו ATI זה לא היה בגלל שהם היו "יקרים". הם פשוט לא נתנו מענה רציני לשוק הגבוה...

תסכים איתי שלהתייחס למחיר 1800ש"ח על gtx260 שיואב קישר כאילו זה המחיר הסטנדארטי זו לא חוכמה.

כולנו יודעים שאפשר למצוא 216 gtx260 בהרבה פחות (עד 400ש"ח פחות) כפי שקישרתי קודם.

אבל חפיף, אפילו לא התכוונתי להמליץ פה על כרטיס. רק הערתי הערה וזה נגרר לויכוח.

פורסם

תסכים ש"יחס עלות \ תועלת" = "יחס ביצועים לשקל"

וכשלא המליצו ATI זה לא היה בגלל שהם היו "יקרים". הם פשוט לא נתנו מענה רציני לשוק הגבוה...

אותו דבר גם כאן,הביצועים גבוהים והמחיר נמוך

פורסם

לא ממליצים רק על ATI, אולי זו רק נטייה של גולשים שנסחפו.

כשיש מצב המתאים ל - HD4850 אני תמיד דואג להזכיר את ה - 9800GTX כאלטרנטיבה (ה - GTX 260 לעומת זאת לא משתלם בארץ ועל ה - 280 אין מה לדבר בכלל כי הוא לא משתלם באופן כללי).

מה גם שיש אופציית 9800GT SLI שמשתלמת למי שיש לוח מתאים ויצא לי להמליץ על זה.

פורסם

אין בעייה להמליץ ATI חס וחלילה. אבל להמליץ רק ATI ולשלול כל המלצה אחרת שהיא לא ATI זה העניין שמטריד קצת. (כמעט בכל תרד שאני קורא)

ושוב.....

:xyxthumbs: צודק :xyxthumbs:

פורסם

אביעד, אם אין לך משהו קוסטרוקטיבי לתרום לדיון מלבד לרשום

:xyxthumbs: צודק :xyxthumbs:

אנא חסוך את זה מאיתנו כי ברור לכולם מה אתה חושב.

פורסם

לא ממליצים רק על ATI, אולי זו רק נטייה של גולשים שנסחפו.

כשיש מצב המתאים ל - HD4850 אני תמיד דואג להזכיר את ה - 9800GTX כאלטרנטיבה (ה - GTX 260 לעומת זאת לא משתלם בארץ ועל ה - 280 אין מה לדבר בכלל כי הוא לא משתלם באופן כללי).

למה לא משתלם???

סינדרום המליץ פה על GTX 260 216 CORE שעולה 1360 ש"ח של חברה טובה שיותר זול מרוב ה4870 שיש בשוק בארץ.

http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1458

השורה התחתונה היא שיש היום אלטרנטיבה לצרכנים משתי החברות היחידות בעולם שמייצרות כרטיסי מסך, אז אפשר קצת להמליץ על NV ולא רק ATI זו הנקודה שלי!

סוף סוף יש תחרות בין החברות ! בזכות תחרות זו כרטיסי הHIGH END של NV הוזלו...

פורסם

הכרטיס הזה לא רע אבל הוא היחיד מסוגו (והוא גם לא מיוחד, קירור סטוק וללא OC..מה שאפשר לצפות ממנו במחיר הזה מ - HD4870 למשל).

מה גם שהוא רחוק מלהיות זול מרוב ה - HD4870...(ההכי זול עולה 1190 ש"ח שזה כמעט 200 ש"ח פחות)

פורסם

1190ש"ח זה ל-512mb לא ? יותר מתאים להשוות את ה-1GB לדעתי (לפחות פותח הדיון מתעניין בו)

לא צריך יותר מקירור הסטוק של-gtx260 (למען האמת לא נתקלתי בגרסא עם קירור אוויר צד שלישי לכרטיס זה)

מבחינת ה-OC, הפוטנציאל נשאר, רק שאין אחריות על ה-OC והתדרים לא מובטחים ע"י הייצרנית.

(לשימחתנו, התדרים תאורטית כן מובטחים ע"פי סטטיסטיקה והאחריות הספציפית לא רלוונטית מאחר ו-OC תוכנתי ידני לא משאיר עקבות על החומרה)

אני לא בא להמליץ על כרטיס אחד על פני האחר כי לשניהם יתרונות וחסרונות. על זה הוא יכול להריץ חיפוש בפורום או לעבור על סיקורים

והשוואות ביצועים. כל מה שרציתי זה שפותח הדיון יבחר כרטיס כשהוא מודע לכל האפשרויות הרלוונטיות (ואין הרבה)

פורסם

לא ראיתי הבדלים בין גרסאות ה - 512MB ל - 1GB ברזולוציות שהן לא 2560X1600 (אולי רק פעם אחת ב - 1920X1200 ב - DMC4).

וגם גרסאות ה - 1GB פחות טובות ב - OC.

פורסם

אגב בהקשר ללוח אם, הוא רשם שיש לו asus commando striker... אין כזה דבר - זה או commando או striker.

אם זה striker / SLI (צ'יפסט מתקדם של NV) תהיה עדיפות מסויימת לכרטיס NVIDIA:

1. אפשרות ל-SLI בעתיד.

2. אפשרות לתוספת כל כרטיס nvidia (מסדרה 8 ומעלה) ככרטיס יעודי לעיבוד physx

3.

"The NVIDIA GPU Ex option enables a chipset specific options that controls automatic performance tuning between the chipset and specific NVIDIA graphics cards that support the GPU Ex feature."

nf500_GPUex.jpg

לא משנה כמה הנ"ל משמעותי או רלוונטי בכלליות, זה לשיקולים שלו ולכן רצוי שיהיה מודע לפני שהוא רוכש כרטיס חדש.

פורסם

אגב בהקשר ללוח אם, הוא רשם שיש לו asus commando striker... אין כזה דבר - זה או commando או striker.

אם זה striker / SLI (צ'יפסט מתקדם של NV) תהיה עדיפות מסויימת לכרטיס NVIDIA:

1. אפשרות ל-SLI בעתיד.

2. אפשרות לתוספת כל כרטיס nvidia (מסדרה 8 ומעלה) ככרטיס יעודי לעיבוד physx

3.

nf500_GPUex.jpg

לא משנה כמה הנ"ל משמעותי או רלוונטי בכלליות, זה לשיקולים שלו ולכן רצוי שיהיה מודע לפני שהוא רוכש כרטיס חדש.

במפרט שיש לי, אני צריך לעשות את זה ידני בביוס או שזה עובד בצורה אוטמטית שהלוח מזהה כרטיס של NV?

פורסם
  • מחבר

אני מצטער על הבילבול הקל

יש לי את הasus commando לא striker :/

מבוסס על p965 ולכן אין שום יכולת לSLI ובטח שאין עדיפות לכרטיסי NV

כרגע המועמד הוא

http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1352

4870 1gb OC מהמפעל

ושאר הכסף בכל מקרה לא ילך אלי, אבל עדיין נראה לי חבל לבזבז סתם כסף גם אם הוא לא שלי :)

פורסם

הוא לא משתלם.

יש גרסת 512MB רגילה ב - 300 ש"ח פחות שתתן +- את אותם הביצועים ואם רוצים אפשר להחליף לה קירור.

במחיר הזה כבר כמעט נכנס 9800GX2 החזק יותר שעולה 120 ש"ח יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים