עבור לתוכן

שאלה: האם יש דרך לאחד שתי מחיצות חזרה למחיצה אחת?

Featured Replies

פורסם

שלום, יש אצל ההורים שלי במשחב בעיה מבחינת איחסון שהוספת כונן לא תפתור לצורך העניין.

יש להם דיסק של 80 GB מפוצל לשתי מחיצות של 40. אחת מכילה את המערכת ואת כל המסמכים שלהם והשנייה מכילה את יתר הדברים. הבעיה היא שעומד להגמר המקום על המחיצה הראשית. אני זוכר בזמנו שאמרו לי שיש דרך לחבר בין שתי המחיצות בלי צורך בפירמוט- להחזיר את הExtended לPrimary. האם באמת זה אפשרי ואם כן אז איך עושים את, והאם זה בכלל בטוח?

אני מנסה להמנע מלפרמט להם, כי הם לא רוצים לאבד שום פיסת מידע, אז אני חייב עזרה בעניין.

נ.ב - מערכת הפעלה - XP Pro

או להתקין עוד כונן עם מערכת הפעלה ולהעביר אליו את כל הדברים?

תודה, תום.

פורסם

ההמלצה היא לא לאחד את שתי המחיצות כי בעצם תיווצר לך מחיצה אחת ששם יש הכל, במקרה הגרוע שהדיסק הקשיח יצטרך פירמוט אתה תאבד הכל, ההמלצה שלי היא להוסיף עוד דיסק קשיח.

כך שבמקרה פירמוט אתה יכול לפרמט רק את C ולהשאר בראש שקט עם יתר הנתונים שנמצאים על מחיצות אחרות.

אם בכל זאת אתה מתעקש לאחד את המחיצות אז תוכנה יכולה לעשות את זה, כמו למשל Partition Magic.

פורסם

מיותר לאחד מחיצות

כמה מקום פנוי יש לך בD?

ההמלצה שלי,

אם יש לך מספיק מקום בD אז תעביר לשם את "המסמכים שלי"

אם אין לך מספיק מקום, אז לקנות הארדיסק חדש ולהעביר אליו את המסמכים ואת שאר הדברים

גם ספריות שמאוכסנות על השולחן עבודה , להעביר לD או להארדיסק חדש, ולעשות להם קיצור דרך לשולחן עבודה

פורסם

אם החלטת שלא לקנות דיסק קשיח חדש ולנסות למצות עד הסוף את הדיסק הקיים אז ההמלצה שלי היא:

1. להעביר את כל המידע האישי (תמונות, שירים, מסמכים וכו') שנמצא כרגע על כונן C לכונן D

2. לפצל את כונן C באמצעות תוכנת פרטיטיין מג'יק שהוזכרה למעלה לשני כוננים. כאשר תבצע את הפיצול אז לכונן הראשון מבין השניים תקצה מקום מינימלי כך שיוכל לאחסן את מערכת ההפעלה בלבד.

3. תאחד את הכונן שיצרת בסעיף 2 עם כונן D.

בהצלחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים