עבור לתוכן

מחשב משתגע כשהזכרונות ב-Dual Channel.

Featured Replies

פורסם

טוב, נעה מחשבים עושקים אותי, ופה זה המקום האחרון בו אני יכול להחליט אם לשלם 240 ש"ח לככל הנראה הגדרת מתחים ותזמונים, או לעשות זאת בעצמי.

Q9550

EP45-DS3

TT QFan 650W

וכל השאר לא חשוב למקרה הזה...

המחשב שלי חדש, בניתי אותו לבד, והוא עובד בובה כשה-OCZ REAPER 2X2GB 1066MHz עובדים בסינגל (גם ביחד בסינגל).

כשהם מורכבים ב-DC, קורים דברים מוזרים, לרבות קיפאון בביוס.

שמתי זכרונות של אח שלי ב-DC והמחשב עבד טוב (עלה לויסטה הצנוע ללא דרייברים שהותקן על ההארדיסק ואפילו נערכו משחקים עם הוינדוס - כניסה לכל מיני תקיות ושטויות - רק כדי לוודא שזה עובד טוב).

שמתי את הזכרונות שלי במחשב של אח שלי ב-DC וגם הם עבדו שם בובה.

רק אצלי הם עושים בעיות.

כנראה שצריך להגדיר את התזמונים והמתח בביוס, אבל יש לי יותר נפט מנסיון בשינוי ערכים אלה בביוס.

זו לא הבעיה בוודאות, אבל זה נראה ככה, מפני שאין לזכרונות אחרים בעיה לעבוד בדואל אצלי על המחשב.

נעה, הממוקמים בנשר, רוצים סכום כולל של 238 ש"ח שבהם יכללו שילוח הלוך חזור (מ/ל-כפ"ס) בדיקה של הבעיה ופתרון (כל עוד הוא בעיית הגדרות ו/או בעיית חומרה המכוסה ע"י האחריות. כל דבר אחר ייגרור עלות נוספת).

אם אתם אומרים לי שהגדרת תזמונים ומתחים זה עניין של שתי שניות ללא סיכון ממשי, אני אנסה את זה, ואולי כך אחסוך כסף. אבל לפי מה שראיתי יש כל מיני הגדרות שצריך לשחק איתם, הגדרות של ה-NB וכו' שאני מאוד לא מבין בהם.

חוץ מזה, אולי כדאי לי ללכת למעבדה שקרובה אליי. הבעיה היא שאם משחק בביוס לא פותר את הבעיה, אז אהיה חייב לחזור לנעה, ואז העלות הכוללת תהיה גבוהה יותר.

בקיצור, נדפקתי.

רציתי לחסוך 180 שקל הרכבה, ואני יוצא במינוס של 240...

מה אתם ממליצים לעשות?

פורסם

תוספת הביצועים של DC לא שווה 240ש"ח, אז קודם הייתי מציע שלא תחשוב על זה בכלל.

אין הרבה שתוכל לעשות, תבדוק מה הדגם של הזכרונות שלך בלשונית SPD בתוכנה CPUZ וחפש אותם באתר של OCZ. תמצא שם את ההגדרות הנכונות ותקבע אותן בביוס. ואין שום צורך להתעסק בשום דבר אחר בביוס. אם זה לא עוזר, תבצע Load Optimized Settings או אופציה דומה, וזאת לאחר שהתקנת את הזכרונות במצב DC. כך הביוס יקבע בעצמו את ההגדרות הטובות ביותר, עד כמה שהוא "יודע".

פורסם

תעדכן ביוס

לפי מה שאני רואה באתר שלהם, כל השינויים בגירסאות ביוס האחרונות קשורים לזיכרון.

פורסם

כשאתה עושה דואל צ'אנל אבל משתמש בסלוטים אחרים (יש 2 זוגות) גם יש בעיות?

פורסם

באמת כדאי לבדוק את עניין עדכון הביוס.

איזה גרסת ביוס מותקנת על הלוח עכשיו?

פורסם
  • מחבר

אוקיי.

בעוד כמה דקות אני אבצע עדכון ביוס.

לאחר מכן אעדכן רק תזמונים ל-5-5-5-18 ואעלה מתח ל-2.2.

אם זה לא יעזור, אז אני אעדכן פה, ואתם תנסו לעזור לי.

כשאני משתמש בשני בכרטיסים אבל בסלוטים לא של דואל צ'אנל (4GB בסינגל) אז זה עדיין עובד חלק וללא בעיות.

כבר נראה לי ירדתי מלשלוח לנעה (פשוט לא בסדר שהם מתייחסים אליי כאילו אין להם מושג מה אני צריך) ומקסימום אעבור את הרחוב ואלך למעבדה בכפר סבא שיסדרו לי את זה (אם אני לא אצליח...).

טוב, וויש מי לאק.

עריכה:

הביוס עבר לגרסה F9 ללא בעיות. הבעיה היחידה היא שלא הצלחתי לעדכן מהדיסק און קי, אז לקח לי שנה לחבר את הפלופי מהמחשב הישן...

בקיצור, נעשה.

בשורה התחתונה: ה-DC עדיין לא עובד בהגדרות דיפולט. אבל דברים השתנו לבד.

אז, מה יש לנו:

לפי התמונה הזו, אפשר לראות שהזכרון מזוהה כ-1066MHz (כמו קודם), והתיזמונים השתנו לבד :yelclap:! קודם התזמונים היו 5-7-7-20, וכעת הם טיפה יותר "טובים" מהגדרות היצרן... לפי OCZ התזמונים הם 5-5-5-18. לשנות ל-18, או להשאיר ככה? הבנתי שהאחרון גם ככה הכי פחות חשוב...

16.JPG

אם אני נכנס ל-Advanced Timing Control, אני מגיע לפה. תגידו לי אם הערכים נורמליים. הבנתי שה-tRFC אמור להיות 50-62 (או שאני סתם אומר שטויות...).

18.JPG

אלו הגדרות המתח של הדיפולט...

19.JPG

וזה מה שרואים ב-PC Health (עם טיפה עזרה של הצייר...)

עדכון הביוס עזר למתח מאוד, אבל אולי לא מספיק?

22.JPG

אז, אין מנוס מלאנוס.....אהההההה מלערוך את הערכים של המתח.

בואו בבקשה ותנו לי הוראות כמה שיותר מדויקות, כי יש פה ערכים שנראים לי כמו סינית...

חוץ מלהעלות ידנית את המתח של ה-DRam ל-2.2v, לעשות עוד משהו?

תודה!

עוד עריכה:

בהתחלה כשעניתי לך יצאתי טמבל ולא הבנתי מה רצית.

עכשיו הבנתי ו.............

אני אוהב את הצבע האדום, בגלל זה רציתי לתקוע את הזכרונות בסלוטים הצהובים (1+3) כדי שנגלים לעין יישארו הסלוטים האדומים.

עכשיו שמעתי בעצתך ושמתי את הזכרונות בסלוטים האדומים (הרחוקים מהמעבד) ווואללה! עובד כמו גדול. עדיין באותם תזמונים ומתחים כמו קודם.

מה זה אומר? שהסלוטים הצהובים לא טובים? אם אני ארצה להוסיף זכרון בעתיד (אותו סוג כמובן)? אני לא אוכל?

אני בכל זאת רוצה שנמשיך לפתור את הבעיה, כי אני לא אוהב לטאטא דברים מתחת לשטיח...

תודה!

פורסם

ייתכן כי המעבד או ה-HITSINK (אם זה לוח חדש יחסית) פולטים חום רב מידי ומחממים את הזכרונות יתר על המידה..

אך ייתכן כי ישנה גם בעיה בSLOTS של הלוח.. שנוצר לו צואר בקבוק כשאתה בביוס או בווינדוס כתוצאה מפגם בייצור.. בדוק את זה עם החברה שמייצרת את הלוח שלך.

פורסם

רעמסס2.. לכל לוח מיקום שונה של הזכרונות בסלוטים. כנראה שבלוח שלך אי אפשר לשים את הזכרונות באילו סלוטים שאתה רוצה. בשביל DC אתה צריך למקם בתצורה מסוימות, ואתה לא יכול לשים את הזכרונות בערוץ השני (הסלוטים בצבע האחר).

פורסם
  • מחבר

רעמסס2.. לכל לוח מיקום שונה של הזכרונות בסלוטים. כנראה שבלוח שלך אי אפשר לשים את הזכרונות באילו סלוטים שאתה רוצה. בשביל DC אתה צריך למקם בתצורה מסוימות, ואתה לא יכול לשים את הזכרונות בערוץ השני (הסלוטים בצבע האחר).

אז אתה אומר שאני יכול דואל רק בסלוטים 2 ו 4 וב 1 ו 3 לא? אם אני רוצה להוסיף זכרון, אני יכול?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים