עבור לתוכן

הקמת רשת ביתית מה צריך ?

Featured Replies

פורסם

יש לי כרגע מחשב עם כרטיס רשת ומודם של הוט. הבאתי עוד מחשב p4 נייח עם כרטיס רשת גם. איך אני עושה רשת ביתית ?

צריך גם ראוטר וגם כרטיס רשת אלחוטי ? או שבראוטר יש כבר ?

אני כרגע במחשב שלי מתחבר בחייגן l2tp. אני רוצה לקנות את הראוטר BR6204WGוEdimax וזהו זה מספיק ?

או שגם כרטיס רשת אלחוטי EW7128GוEdimax ? ואיך אני עושה את זה ? שם את הכרטיס רשת אלחוטית במחשב שהבאתי ?

את המודם שלי טומסון של הוט מחבר לראוטר ? וזהו זה כל הסיפור ? יש לזה טווחים ? אני שם מחשב אחד בקומה למעלה בבית.

איך הראוטר מתחבר למודם שלי ? כבל רשת שאני מקבל איתו משהו ? וצריך ראוטר תומך ב l2tp ? אני כרגע מתחבר עם חייגן l2tp

אפשר הסבר ? כי אין לי מושג תודה

פורסם

קודם כל מבצע חיפוש

בין שני המחשבים ניתן להעביר כבל רשת?

זאת האופציה העדיפה נתב + כבל רשת

האופציה השניה היא באמת לקנות גם כרטיס אלחוטי, מה המרחק בין המחשבים?

פורסם
  • מחבר

מרחק גדול , אני שם את המחשב בחדר של אחי הקטן שזה שיש עד אליו 30 מדרגות ואת החדר של הדלת שלו, משהו כמו איזה 120 מטר נראה לי. אי אפשר להעביר כבל. להעביר כבל זה חוסך רק את ה80 שקל של כרטיס רשת אלחוטי ? או שרשת אלחוטית פחות טובה בביצועים ?

השאלה אם רשת אלחוטית תקלוט לי במרחק כזה ? למה אתה מתכוון כרטיס אלחוטי ? אני קונה נתב שכתוב שהוא אלחוטי וגם קווי וכרטיס רשת אלחוטי גם של Edimax. אז זה בסדר או שאני טועה פה ? פשוט אין לי נסיון בהקמת רשת אפילו לא קווית.

פורסם

120 מטר? אתה בטוח בזה?

רשת אלחוטית רגילה לא תעבוד לטווח כזה, אתה תצטרך אנטנות מיקוד בשני הצדדים.

בקשר לכבל רשת, הטווח הזה גם גדול מידי, אבל אם תיקח כבל קטגוריה 6 סביר להניח שיעבוד גם כשזה מעבר לתקן

פורסם
  • מחבר

חח אממ הגזמתי בזה נראה לי. החדר של אחי זה בסך הכל קומה מעליי. שיש איזה 30 מדרגות לשם אבל לא בצורה ישרה, עוברים בין מפלסים. אבל נגיד שכל 2 מדרגות זה מטר. ספרתי עכשיו וזה הכי הרבה 35-45 מטר וזה גם שאני מוסיף קצת. יש מצב שזה רק 30-35. ואיך הרשת האלחוטית עובדת ? קירות מפריעים ? כי בעקרון החדר שלו זה מעל התקרה של החדר שלי , אבל הבעיה שזה במפלס אחר ולא החדר שיש מעל התקרה שלי. מה זה אנטנות מיקוד ?

פורסם

Rשת אלחוטית בטווח כזה תהיה מאוד מאוד איטית ובהחלט יכול להיות שהיא לא תעבוד בכלל -- קרא את המדריך הזה -- http://www.netcheif.com/Articles/Router/router.htm. יכול להיות שנתב בתקן N עם כרטיס תואם יתן מענה אבל אני בספק. תשקול פתרונות כמו HPNA3 או HOMEPLUG. אבל הכי טוב -- תמצא חשמלאי שיכול להעביר בינך לבין אחיך כבל תקשורת דרך תעלות הטלפון.

פורסם

רגע, התשובה שלך קצת לא מובנת

החדר שלו הוא בדיוק מעל התיקרה שלך?

לא מעניין אותי כמה מרחק אתה צריך ללכת, גלי רדיו לא הולכים כמו שאתה הולך.

אם החדר שלו בדיוק מעל שלך , אז בהחלט אפשר לשים שם נתב אלחוטי אולי אפילו בתקן G

ובכל זאת חיבור קווי עדיף

פורסם
  • מחבר

תודה על הלינק. אז מה כל הקטע של הנתבים והרשת האלחוטית אם זה לא עובד טוב במחשב ששמים באותו בית ?

30-40 מטר זה לא קולט ? אז למה קוראים לזה רשת אלחוטית ? אם אני מעביר כבל רשת בין המחשב של אחי לשלי זה בעצם חיבור רשת שלא צריך ראוטר בכלל ? ואז קונים נתב רק כדי שהחיבור יהיה יציב ? יש לו בחדר גם יציאות תקשורת של הוט של הטלווזיה והטלפון והאינטרנט. אז אפשר למשוך מהארון חשמל איזה כבל ליציאת תקשורת אצלו בחדר ? חשמלאי יודע לעשות את זה ? אני צריך להתקין כרטיס רשת אלחוטי במחשב שלו וראוטר במחשב שלי שהוא השולט ? עכשיו לגמריי הסתבכתי , גם קראתי שכתוב במדריך שקירות וארונות חוסמים את זה, ושאסור קירות עבים, והחדר שלי זה הקומה הכי תחתונה בבית . זה לא מתחת לבית אבל בגובה של הגינה , כאילו הכי נמוך בבית. אז נראה לי שאין סיכוי שזה יקלוט ? אז מה הפתרון ? אני גם אישית בכלל לא רוצה ראוטר , ממה שקראתי זה רק חוסם פורטים ומאט את הגלישה, וגם יש לי תוכנת פיירוול חיצונית. אז מה הפתרון ? חשבתי על זה ככה, הוא לא יכול פשוט לחבר את המחשב עם כבל רשת ליציאה של הוט שיש לו בחדר ? ואז אני שם לו כרטיס רשת אלחוטי. ואצלי נתב וזה הכל ? עכשיו אצלו במחשב כתוב local area network is unplugged כי יש לו כבר כרטיס רשת רגיל. אז אם אני מחבר כבל רשת ליציאה של הוט אי אפשר לעשות רשת ביתית ככה לבד ? [br]פורסם בתאריך: 12.10.2008 בשעה 15:21:51

רגע, התשובה שלך קצת לא מובנת

החדר שלו הוא בדיוק מעל התיקרה שלך?

לא מעניין אותי כמה מרחק אתה צריך ללכת, גלי רדיו לא הולכים כמו שאתה הולך.

אם החדר שלו בדיוק מעל שלך , אז בהחלט אפשר לשים שם נתב אלחוטי אולי אפילו בתקן G

ובכל זאת חיבור קווי עדיף

לא החדר שלו לא מעל החדר שלי, זה במפלס שונה. מעל החדר שלי יש את החדר של ההורים שלי, ואיזה 15-20מטר שמאלה וקצת למעלה זה החדר שלו.

זה במפלס אחר החדר שלו. אני לא יודע מה זה חיבור קווי , לא מבין בדברים האלה. רק אני זוכר שבתקופה של ה33600 של החיבור בחיוג שלא היה לי יציאת טלפון בחדר הייתי מותח כבל של 8 מטר מהסלון לחדר שלי ? לזה התכוונת שאני אמתח כבל של 30 מטר מהחדר שלו לראוטר ?! או ששניכם התכוונתם שמושכים את זה דרך הארון חשמל ? בכל מקרה יש לו יציאת תקשורת של הוט בחדר אז נראה לי זה הפתרון ?

פורסם

חחח באמת הסתבכת

כמה תיקרות יש בינכם?

יש לכם צנרת בבית של טלפון מהחדר שלו לארון מרכזי ומהחדר שלך לארון מרכזי?

השיטה המומלצת היא להעביר כבל רשת דרך הצנרת של הטלפון, עדיפות להעביר כבל בנוסף לכבל טלפון אבל אם אין מקום אז במקום הכבל טלפון

במידה ומעבירים במקום הכבל טלפון, אז משתמשים ב4 גידים בשביל הכבל רשת ועוד שני גידים בשביל הטלפון.

אחרי שמעבירים יש שתי אופציות.

שיטה ראשונה זה באמצעות כבל ישיר בין המחשבים וזה דורש שני כרטיסי רשת במחשב שמחובר למודם, וכרטיס רשת אחד במחשב השני, במידה ויש לך ווינדוס במחשב אתה מגדיר ICS במידה ויש לך לינוקס אתה עושה הגדרות ניתוב.

השיטה השניה והמומלצת היא קניית נתב, וחיבור הכבל לנתב וגם כבל מהמחשב הקרוב למודם לנתב, והנתב מחובר למודם.

פורסם
  • מחבר

כן די הסתבכתי פה. ואין לי מושג איך גלי רדיו עוברים. כמה תקרות ? בעקרון שתיים. אבל זה בית פרטי, לא בניין שבנוי בצורה ישרה. כאילו החדר של ההורים שלי מעליי ואז זה לא שיש עוד קומה למעלה בצורה ישרה. יש תזוזה שמאלה ורק אז עוד למעלה. גג של בית פרטי זה משולש כזה ולא ישר כמו בניין. בעקרון הוא קומה שניה ואני קומה 0 מתחת לבית תקרא לזה. גלי רדיו עוברים רק בתוך המבנה ? כי אם הם עוברים דרך החלון..אז בעקרון יש חלון מהחדר שלי לגינה, ואז אם הם עוברים ככה אז זה רק איזה 7 מטר שמאלה ו7 מטר למעלה לחדר שלו. מרחק קצר..בקיצור לא ידעתי שזה כל כך מסובך הדבר הזה, צריך להיות ארכיטקט בשביל לעשות רשת ביתית חח ? אני בסך הכל רוצה שאחי הקטן יגלוש במחשב וישחק שם פיפא במקום לבוא למחשב שלי..ובקשר לארון חשמל אני לא יודע, אבל אני זוכר שאבא שלי משך פעם כבלים שם של טלפון, אני אברר כנראה שכן העברנו דרך הצנרת של הטלפון.

פורסם

עם בחוץ יש 7+7 אז המרחק הוא לא מעל 14 מטר, אולי אפילו 10 מטר

כמו שנאמר האפשרות הטובה ביותר היא להעביר כבל בצנרת טלפון, יש לך גם אפשרות להעביר מחוץ לחלון

נתב תקן N גם יוכל לעבור מרחק כזה אלחוטית, במקרה הכי גרוע מוציאים אנטנה מהנתב החוצה באמצעות כבל מאריך ואנטנה מהמחשב החוצה גם באמצעות כבל

פורסם
  • מחבר

מה זה אומר אבל להעביר כבל בצנרת טלפון ? זה עובר בארון חשמל נכון ? ואז מהארון חשמל אני אצטרך עם כבל רשת להעביר כבל למחשבים ?

אין לי מושג מה זה עובר להעביר דרך הטלפון. למתוח כבל מהחדש שלי שיגיע עד ליציאה של הוט בחדר שלו ? אשמח אם תסביר מה זה אומר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים