עבור לתוכן

המחשב לא עולה עם הזכרונות ב-dual channel

Featured Replies

פורסם

שלום,

לפני כמה ימים פירסמתי כאן נושא שבו הייתה לי בעיה עם כרטיס המסך שגרם ללוח האם (dfi lanparty ut ultra-d) להיתקע בשלב האחרון של ה vga detection. שם ציינתי שהמחשב נתקע קודם כל בשלב ה-dram detection אך פתרתי זאת זמנית כאשר הוצאתי את 2 הסלוטים ממצב ה-dual channel והכנסתי אחד מהם ל-single channel.

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=365321.0

ובכן היום התחדשתי לי ב-hd4670 וכמובן שהבעיה עם נורת הזיהוי האחרונה נפתרה (ה-6600 הקודם התברר כפגר אחרי בדיקתו במחשב אחר). כעת אני מנסה להחזיר את הזכרונות ל-dual channel וזה עדיין לא עובד לי. ניסיתי את הדברים הבאים:

*מודול זכרון A בסלוט single channel A

*מודול זכרון B בסלוט single channel A

*מודול זכרון A בסלוט single channel B

*מודול זכרון B בסלוט single channel B

*שני המודולים בסלוטים של ה-single channel

הדבר היחיד שלא עובד הוא כששניהם ב-dual channel. הביוס אופס.

השאלה הפשוטה לכאורה היא, למה זה קורה?

פורסם

האם הג'מפרים הנ"ל (ראה תמונה מצורפת) נמצאים בדיפולט שלהם?

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

כן מעולם לא הרחבתי את המתח המקסימלי ל-4+.

פורסם

האם מדובר ב2 סטיקים זהים?

מה הדגם?

פורסם
  • מחבר

כמובן שהסטיקים זהים הם עבדו ב-dual channel כבר שנתיים. הדגם הוא hynix pc3200 512mb ddr 400mhz cl3.

הכל התחיל אחרי הבעיה שתוארה בנושא הקודם שפרסמתי, לינק אליו סיפקתי פה. בכל מקרה עכשיו הכל נהיה יותר גרוע אני בכלל לא מגיע ל-post גם עם זוג אחר של זכרונות. לפעמים אני יכול להיכנס ל-bios ולפעמים זה נתקע בשלב ה-boot (נורה אדומה אחרונה). לפעמים גם בלי שום נורות דלוקות המסך נשאר כבוי והנורה שלו מהבהבת (בירוק)ץ

וגם אם זה עלה אני מקבל את ה-disk boot failure.

לעזאזל!!

* כרגע פירקתי הכל. כיביתי את הספק, הוצאתי מהחשמל, הוצאתי את סוללת לוח האם, פירקתי זכרונות, ניתקתי דיסקים קשיחים והרכבתי הכל מההתחלה. זה עלה פעם אחת עד ל-disk boot failure ומאז זה כבר חזר למצב של נורה אחת דלוקה (או לא) ומסך כבוי עם נורה מהבהבת.

* אם זה עוזר, הרכבתי זוג אחר של זכרונות (חברה, גדול, מהירות, זהים. הסטיקים עצמם לא זהים מבחינה סידורית) רק לבדיקת הסלוטים של ה-dual channel. וזה עולה לסירוגין. לפחות עובר את 3 הנורות האדומות.

* כרגע שמתי סטיק hynix אחד בסלוט ה-single channel. המחשב עלה בלי disk boot failure ועשה loading לוינדוס. אז קיבלתי מסך כחול לשבריר שניה והמחשב קרס. כשהוא ניסה לעלות בחזרה הוא קרס 3 פעמים ברציפות (ז"א כמו ללחוץ ריסטרט 3 פעמים ברצף).

אם יתברר שהבעיה היא בכלל בזכרונות אז קניתי כרטיס מסך לחינם. כי כל הסימפטומים הקודמים עדיין מתקיימים.

מה הלאה??

פורסם

זה נראה כמו לוח-אם שנושם את נשימותיו האחרונות.

אתה רואה עליו קבלים נפוחים?

פורסם
  • מחבר

שום דבר שנראה לעיני.

כעת אני מצליח להגיע למצב בחירת טעינת הוינדוס (normally, safe mode, etc...) כאשר hynix אחד נמצא באחד מהסלוטים של ה-single channel. אך בדיוק שהוינדוס מנסה לעלות הכל קורס וזה מתחיל מחדש למסך כבוי ונורה ירוקה מהבהבת (גם כשאני בוחר normally וגם safe mode).

האם זה הגיוני ש-lanparty ultra-d בן שנתיים יתחיל לגסוס כך פתאום?

האם אתה יכול להמליץ לי על עוד דברים שאני אוכל לבדוק או לשלול? ביום שני אני מביא קיט זכרונות של 2 ג'יגה ל-dual channel בכדי לבדוק האם זה קשור לזכרונות. האם יש משהו שאוכל לעשות עד אז? (החנות לא פתוחה מחר).

פורסם

כשיש כאלו בעיות זה בדר"כ אומר אחד מ-2 דברים, לוח אם או ספק כוח.

נסה לעבוד עם ספק אחר.

פורסם
  • מחבר

אוקיי יש לי כאן ספק ג'נרי של 500 וואט ואני מחבר אותו עכשיו. רק באמת חבל לי אם זה יתברר להיות הספק (ocz modstream 520w יפייפה) או הלוח אם שהשקעתי בהם כנראה הכי הרבה (בזמנו). :(

* שללתי בהצלחה את הספק. אותו המחזור עדיין מתקיים עם הספק האחר. hynix אחד בסלוט single channel, עולה עד לאפשרויות טעינת הוינדוס, קורס ישר אחרי הבחירה, אחרי הריסטרט לא עולה בכלל (מסך כבוי, נורה ירוקה מהבהבת).

פורסם

לצערי זה משאיר רק את הלוח.

פורסם

כבר בדיון הקודם אמרתי לך שכאשר לד אחד דולק הבעיה היא בבוט של הלוח אם ולא בכרטיס מסך.

ועכשיו אחרי שהצלבת עם כרטיס מסך אחר אז זה הוכח סופית.

אם יש לך אחריות על הלוח אם תממש אותה, אם לא אז תצטרך לקנות אחר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים