עבור לתוכן

מה יותר חשוב ,cl נמוך או ddr3?

Featured Replies

פורסם

8 גיגה דדר2, בכיף ככה

8GB זיכרון DDR2 במע"פ Vista x64 למה זה טוב ?

יש שיפור ביצועים בין 4GB ל 8 GB ?

• תגובות 33
  • צפיות 2.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

1. מה שהבנתי מכם עד עכשיו שאין שום הבדל לטובת הddr3 היום, קודם כל שאלתי אם הבנתי נכון?

2. שנית, האם זה בגלל שהcl כיום גבוה? וכאשר יצא ddr3 עם cl נמוכים כמו הddr2 אז הddr3 יהיה יותר טוב?

3. ושאלה אחרונה, האם גם אם לוקחים בחשבון אפשרות של שדרוג בעתיד לנהלם עדיין לא שווה כרגע לקנות ddr3(הרי אם לא אקנה עכשיו ddr3 זה אומר שכשארצה לשדרג אצטרך לשדרג את המעבד וגם את הלוח וגם את הזיכרונות)?

פורסם

DDR3 לא יגיע ל CL של DDR2 כמו ש DDR2 לא הגיע ל CL של DDR1 (כי ככה הזיכרון בנוי). מה שמקבלים יותר בד"כ זה מהירות עבודה גבוהה יותר, ציפים יותר איכותיים ואולי ירידה קצת ב CL (בדגמים עתידיים).

אני לא הייתי קונה DDR3, הייתי קונה DDR2 נורמלי (לא יותר מ 4 גיגה אם לא צריך) ובשדרוג עתידי (בהנחה שזה לא יהיה בשנה וחצי הקרובות) הולך על DDR3 נורמלי במחיר/ביצועים של אז.

פורסם

היתרונות המוצהרים של דדר3 הם:

צריכת חשמל של 1.5 וולט במקום 1.8 בדדר2

שבבים שיכולים להכיל עד 16 גיגהביט (שזה אומר זכרונות שמגיעים ל16 גיגה בייט)

העברת 8 ביטים במכה, שזה מה שגורם לרוחב פס הכפול

ניהול חשמל יותר יעיל

לצערנו לא רואים שיפור בביצועים ויתכן מאוד שהמקום היחיד שכן נראה שיפור הוא בשרתים. באותו זמן גם המחיר שלהם בשמיים.

לכן אלא אם כן התקציב שלך לא מוגבל, באמת אין טעם לקנות אותם.

8GB זיכרון DDR2 במע"פ Vista x64 למה זה טוב ?

יש שיפור ביצועים בין 4GB ל 8 GB ?

למשתמש רגיל יהיה שיפור ממש קטן. יש לינק לביקורת יפה בפורום חלונות בסטיקי 32 מול 64 ביט. למשתמש מתקדם השיפורים יכולים להיות מאוד מעניינים.

פורסם

לפותח הדיון, נכון להיום DDR2 יותר משתלם כספית והפרש הביצועים בינו לבין DDR3 כמעט ולא קיים.

ה-Latency או ה-CL לא משמעותי כל כך, אמנם ערכי CL עבור DDR3 הם גבוהים יותר אך תדר העבודה הגבוה יותר מפצה על כך ולכן זה בדרך כלל לא מהווה יתרון או חסרון.

העובדה היא שרוחב הפס בגישה לזיכרון גבוה יותר ב-DDR3 הפועל בתדר גבוה יותר מ-DDR2 אולם מרבית הישומים לא מנצלים את רוחב הפס ולכן לא יפיקו מכך תועלת או תועלת מוחשית. ולכן אתה יכול לקנות בשקט כמות של DDR2 ולא להרגיש שהפסתדת משהו.

פורסם
  • מחבר
. ושאלה אחרונה, האם גם אם לוקחים בחשבון אפשרות של שדרוג בעתיד לנהלם עדיין לא שווה כרגע לקנות ddr3(הרי אם לא אקנה עכשיו ddr3 זה אומר שכשארצה לשדרג אצטרך לשדרג את המעבד וגם את הלוח וגם את הזיכרונות)?

אשמח לקבל התייחסות לשאלה הזו, אני מצטער אם הייתה התייחסות ולא הבנתי..

פורסם

התשובה היא לא.

אם תעבור לנחלם עוד שנה בערך , הDDR3 יעלה ברצפה.

פורסם
  • מחבר

אשמח לקבל עוד דעות בעניין..ושוקו,אבל אצטרך לקנות גם לוח אם, כי הנהלם בתושבת שונה וגם צריך לוח שיתמוך בddr3 ..

פורסם

אכן תצטרך לקנות דברים חדשים, והם יעלו הרבה בהתחלה, תחכה שהנהלם יכנס לשוק במחירים נמוכים ואז תשקול זאת.

במקום לזרוק 1500 שקל על זכרון DDR3. תזרוק עכשיו 400 על DDR2 ועוד 400 על DDR3 עוד שנה

פורסם
  • מחבר

לא הבנת את כוונתי..אמרתי שאם לא אקנה עכשיו ddr3 ולוח תומך ddr3 ותומך נהלם אז בעוד שנה כשארצה לשדרג אצטרך לקנות לא רק את הנהלם אלא גם זכרון ddr3 ולוח תומך.. לכן אני שואל אולי בגלל הסיבה הזו שייך לקנות היום ddr3 ולוח תומך כמובן, ואז כשארצה לשדרג אצטרך רק מעבד או שבכל זאת אתה אומר שלא שייך לקנות ddr3 היום וכשארצה לשדרג בעוד שנה או יותר אקנה לוח וזיכרון ומעבד ויצא לי מחיר סביר?

פורסם

לא יצאו בכלל לוחות שתומכים בנהלם

פורסם
  • מחבר

מתי הם אמורים לצאת בערך? ומה יהיה מחירם?

פורסם

בין שבועיים לחודשיים.

$250 בארה"ב.

פורסם
  • מחבר

שווה לחכות חודש ולקנות לוח תומך למעבד וזיכרונות ddr3 אבל כרגע מעבד q9550 או שכדאי לחכות ולראות חוות דעת על הלוחות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים