עבור לתוכן

בעיה| ספק וכרטיס מסך חדשים - המחשב קורס

Featured Replies

פורסם

טוב כבר פתחתי דיונים כאלה בכמה פורומים אחרים (VG סטלה), אבל שום דבר לא עזר אז אני בא למקצוענים :xyxthumbs:

ביום ראשון בערב קיבלתי 2 ריכיבים חדשים שהזמנתי מסקייפיסי:

1. כרטיס מסך Club3d ATI Radeon HD4850

2. ספק Cooler Master eXtreme power 500W

כבר אני אומר, שאני יודע להרכיב דברים כאלה, ככה שלא נראה לי שהתעסקתי שם עם משהו, או הרסתי משהו :S

קודם כל מחקתי את הדרייברים של נוידיה, לאחר מכן כיביתי את המחשב, והתחלתי להתקין את הדברים.

קודפ כל פירקתי את כל חיבורי הספק, והתקנתי את הספק חדש. לאחר מכן חיברתי את הכרטיס והפעלתי את המחשב.

התקנתי את הדרייברים של ATI (מעודכנים מהאתר - catalyst 8.9) והפעלתי COD4.

לאחר שראיתי את ביצועי הכרטיס (שהיו טובים מאוד) התחלתי לשחק קצת, ואחרי 10 דקות המחשב פשוט קרס.

מה שקורה זה שהמסך ניהיה שחור ל5 שניות, כששאר המחשב ממשיך להגיב (כלומר אני עדיין שומע צלילים של המשחק, או מוזיקה או כל דבר שפועל) לאחר ה5 שניות האלה, הסאונד נתקע, והמסך נשאר שחור לעוד כ5-10 שניות.

לאחר מכן המחשב מבצע לבד ריסטרט והכול חוזר לאיך שהיה.

כל פעם שהמחשב עלה לאחר מכן, נפתח חלון "דיווח השגיאות" של ויסטה, ומה שהיה כתוב שם:

חתימת הבעיה:

שם אירוע הבעיה: BlueScreen

גרסת מערכת ההפעלה: 6.0.6001.2.1.0.768.3

מזהה אזור: 1037

‏‏מידע נוסף אודות הבעיה:

BCCode: 100000ea

BCP1: 8DC3F5F8

BCP2: 00000000

BCP3: 00000000

BCP4: 00000000

OS Version: 6_0_6001

Service Pack: 1_0

Product: 768_1

‏‏קבצים המסייעים לתאר את הבעיה:

C:\Windows\Minidump\Mini100608-04.dmp

C:\Users\Tom\AppData\Local\Temp\WER-59373-0.sysdata.xml

C:\Users\Tom\AppData\Local\Temp\WERB46.tmp.version .txt

‏‏קרא את הצהרת הפרטיות שלנו:

http://go.microsoft.com/fwlink/?link...3&clcid=0x040d

ואני מדגיש שלא היה שום מסך כחול...

לאחר מכן כל פעם שנכנסתי למשחק זה קרה, וכל פעם הזמן שהצלחתי לשחק לפני שזה קרס קטן קטן.. עד שזה הגיע למצב שזה קורס גם בדסקטופ

עכשיו זה גם לא עושה ריסטרט לבד...

לאחר שדיברתי עם כמה אנשים, אמרו לי שכדי לפרמט את המחשב וכך עשיתי.

כמובן שהבעיה המשיכה בדיוק כמו לפני, רק שהפעם הויסטה "גילה את הבעיה" ורשם את הדבר הבא:

Check for ATI Graphics Driver updates

This problem was caused by ATI Graphics Driver, which was created by ATI Technologies, Inc.. There is no solution for this problem at this time.

Troubleshooting

A driver update, if available, might prevent this problem from recurring. There are several ways of locating and installing driver updates, but it is best to let Windows do this for you. Try the first step below, which describes the process. If it doesn't produce a driver update that solves the problem, then try the remaining steps in the order given

כמובן שאין שום עדכון או משהו לעשות בנידון.

באותו זמן (כבר אתמול בצהריים) פתחתי דיונים ב2 פורומים שאני פעיל בהם, ושם המליצו לי על כמה דברים:

אמרו שיש בעיה עם הדרייבר החדש 8.9, ושכדאי לי להחזיר לדרייבר אחר (החזרתי ל8.5)

אמרו לי לנתק את הכרטיס והספק, ולחבר הכול מחדש, לבדוק שלא שכחתי כלום (עשיתי)

אמרו לי לבדוק תזיכרונות (בדקתי)

אמרו לי להוציא את הבטרייה של הלוח ראשי ולהחזיר (עשיתי)

ושום דבר פשוט לא עזר.

ישבתי על זה כל הלילה, והתחלתי לחשוב מה לא בסדר :S

לאחר מכן בדקתי בביוס נתונים על המחשב, וראיתי שכמובן הזכרונות שלי רצים על הדיפולט - 800MHZ

משום מה בCPUZ ובPC WIZARD רשום שהם רצים על 400MHZ (אם זה קשור איך שהוא)

חוץ מזה, אני רוצה לעבור על כל החיבורים של הספק, ולראות שלא שכחתי משהו שיכול להוות את הבעיה:

X1 - חיבור 16 פינים ללוח ראשי + 4 פינים נוספים

X1 - חיבור 4 פינים למעבד (חיבור ליד המעבד, יש אפשרות לחבר עוד כבל 4 פינים - צריך? [הספק הקודם היה מחובר רק עם אחד כמו עכשיו] )

X1 - חיבור 6 פינים לכרטיס מסך

X3 - חיבורי חשמל SATA (דיסק קשיח, ו2 כונני דיסקים)

X3 - חיבורי אינפורמציה SATA (דיסק קשיח, ו2 כונני דיסקים)

X2 - חיבורי חשמל רגילים למאווררים (אחד מארז מאחורה, אחד של הדיסק קשיח-מארז מקדימה)

חיבורי לדים וכפתורי מארז (לא נגעתי בהם)

חיבור ביפר (הרמקול הזה של המארז - לא נגעתי בו)

כל שאר החיבורים הפנימיים (שלא נגעתי בהם)

מה שחשוב לי לדעת האם אני צריך לחבר את כבל ה4 פינים השני למעבד? בספק הקודם היה מחובר רק 1, בדיוק כמו עכשיו.

קיצר כל מי שיש לו מושג מה הבעיה, מה אני יכול לעשות כדי לסדר את זה, או האם כדאי פשוט ללכת לסקייפיסי? (וזה יהיה רק שבוע הבא לצערי)

תודה לעוזרים

עריכה:

מפרט-

Intel E6550 2.33GHz

MSI-P6N-SLI-V2

OCZ Platinium 2GB 800MHz

Segate 250 Gb

Club3d Rdaeon HD4850

CoolerMaster eXtrene power 500W

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים