עבור לתוכן

לא מצליח לשתף תיקיה/כונן קשיח

Featured Replies

פורסם

שלום, יש לי מחשב נייד MSI Wind,

בעבר היו לי בעיות התחברות שכיום פתרתי אותן והתחלתי להשתמש בו, הרשת שלי בין 2 מחשבים ללא ראוטר.

הצלחתי להתחבר לרשת ואבטחתי אותה גם, יש לי תיקיה של הנייד שמשותפת ואני מצליח להתחבר אליה מהנייח.

אבל תיקיה ששיתפתי מתוך הנייח לא מצליח להתחבר אליה מהנייד.... מה שכן, יש לי בנייח 2 רשתות, עם אחת (קווית LAN) אני מתחבר לאינטרנט, והשניה (Wi fi) שאיתה מתחבר לנייד. התיקיה ששיתפתי משותפת רק ברשת הקווית (LAN).

איך אני משתף תיקיה או כונן ברשת האלחוטית ולא בקווית כי זו לא הייתה המטרה... תודה.

פורסם
  • מחבר

הקפצה קטנה + עדכון:

מתברר שהבעיה לא בשיתוף, הצלחתי לשתף מה שרציתי (אך נאלץ להפעיל מחדש את המחשבים אחרי כל שינוי קטן), אני חווה בעיות שלאחר כמה זמן אחד המחשבים "מאבד" קשר עם הכונן של המחשב השני - ואילו מהמחשב השני אפשר לגשת לכונן של המחשב הראשון (למרות שלא תמיד).

אין לי הרבה ניסיון עם רשתות, אבל זה משהו מוזר, לדעתי לא אמור לקרות... יש למישהו פתרון? יש לי הרגשה שיש משהו דפוק באחת ההגדרות או הכרטיסים, התקנתי דרייברים חדשים בשני המחשבים אבל זה עדיין קורה.

פורסם

תוודא ב-DEVICE MANAGER של הכרטיס האלחוטי של המחשבים שלמערכת ההפעלה אין אפשרות לכבות את הכרטיס האלחוטי על מנת לחסוך באנרגיה של הסוללה.

פורסם
  • מחבר

תוודא ב-DEVICE MANAGER של הכרטיס האלחוטי של המחשבים שלמערכת ההפעלה אין אפשרות לכבות את הכרטיס האלחוטי על מנת לחסוך באנרגיה של הסוללה.

את זה העפתי... אבל התופעה שיש לי, ברגע שעשיתי שינוי מסוים ברשת, גם אם אני מרענן את הרשת ומכבה ומדליק את הכרטיסי רשת, כל השיתוף נדפק וצריך להדליק מחדש את 2 המחשבים.

גם בנורמה, הוא איטי... ניסיתי לתת לו 54 מגביט בכוח (במצב אוטומטי הוא יורד ל-11 מגביט משום מה) והוא חוטף מיקרו ניתוקים... נגיד לא מצליח להדליק סרט מתוך המחשב בלי לקרטע לסירוגים

פורסם

תראה -- השימוש ב-AD HOC לצורך שימוש קבוע היא לא אופציה אידיאלית (בלשון המעטה). מעבר לכך, תקן ה-WIFI ב-AD HOC אינו מאפשר (אלא במקרים מאוד מיוחדים) שימוש בתקן G אלא רק ב-B (כלומר 11MBPS). המלצה חמה שלי -- תשקיע 190 שקל ותרכוש נתב נורמלי -- זה יפתור לך הרבה בעיות. קרא כאן -- http://www.netcheif.com/Articles/Router/router.htm

פורסם
  • מחבר

Cheif תודה על הטיפ, אני מסכים איתך. המצב הנוכחי זה זמני... אני מתכוון לרכוש נתב בעתיד הקרוב, פשוט לא החלטתי איזה אני צריך (אני די חדש בתחום הרשתות וקצת שוחה במים עמוקים).

יש איזשהי המלצה? כרטיס רשת שיש לי בנייח זה Edimax EW7128G (קניתי אותו לצורך ניסוי כי יש לי בבית קירות בטון רציניים, בנקודות הכי רחובות בבית, האות נופל למשהו כמו 50%) ואני מתכנן לשתף בבית 2 מחשבים נייחים ומחשב נייד אחד.

חשבתי לקנות ולהתקין בנייח השני כרטיס רשת זהה והנתב הזה עניין אותי כי יש לו חיבור USB שאפשר לחבר אליו מדפסת לשיתוף ברשת:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=597861

פורסם

הנתב הזה בסדר גמור. אתה יכול לרכוש עוד מתאם אלחוטי למחשב השני אבל אל תשכח שאם מחשב אחד עומד ליד הנתב, הוא יכול להתחבר אליו קווית באמצעות כבל רשת וכרטיס הרשת שכבר בטח יש לך במחשב.

פורסם
  • מחבר

אגב אם הנתב נמצא באמצע בין 2 המחשבים (בהנחה שהם רחוקים אחד משני) האם הנתונים עוברים דרכו? כלומר הוא משמש כמגביר אות?

פורסם

כן.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, הכל עובד כמו חלום.

קניתי נתב Edimax 6204WG עושה את העבודה. למרות שיש הנחתה באות באחד המחשבים (נמצא בחדר שאחרי מסדרון שכל הקירות עשויים בטון, הוא מונחת ל-12 מגביט מינימום)

פורסם

טוב לשמוע. תהנה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים