עבור לתוכן

בעיה ברשת הביתית

Featured Replies

פורסם

שלום

יש לי בבית שני מחשבים ברשת ביתית.

מחשב ראשון מחובר ישר לראוטר(edimax) ומהראוטר יש כבל שתחבר למודם(terayon).

במחשב השני יש כרטיס רשת אלחוטי(pci card).

לפני כמה ימים אחרי שניתקתי את הראוטר מסיבה כולשהי והחזרתי אותו לאחר מספר דקות התחילה הבעיה.

הבעיה היא שכאשר החיבור הוא במצב שהמחשב הראשון מחובר ישר לראוטר ומהראוטר למודם אז במחשב הראשון אין אינטרנט(הוא מנסה להתחבר ולא נותן), אבל במחשב השני יש אינטרנט.

ואם אני משליל את הראוטר, ומחבר את המחשב הראשון ישר למודם(ללא ראוטר) יש למחשב הראשון אינטרנט.

כנראה המחשב הראשון תפס את אותו ה ip הפנימי של המחשב השני וכך אין אינטרנט באחד מן המחשבים.

מה אני עושה בכדי לפתור את הבעיה? האם אני צריך לשנות ip פנימי באחד מן המחשבים, ואיך בדיוק?

ספקית בזק בינלואמי, תשתית של הוט.

תודה רבה חברה :xyxthumbs:

פורסם

הגדרת כתובת IP סטאטית לאחד מהם?

אם המצב היה כמו שתיארת היית מקבל הודעה על התנגשות כתובות.

פורסם
  • מחבר

אני לא מקבל שום הודעה עם התנגשות כתובות.

מה יכולה להיות הסיבה לבעיה?

ולא הגדרתי ip סטטי למחשבים, הם על מצב אוטומט.

פורסם

תדביק פלט של ipconfig /all במחשב שמחובר קווית כאשר הוא מחובר לנתב.

פורסם

אין לי נסיון אישי עם עבודה עם המודם הזה (terayon) מתחת לראוטר, אבל הרבה אנשים פה מדברים (כנראה מנסיון) על הרבה בעיות בשימוש במודם הזה בחיבור לראוטר.

פורסם
  • מחבר

תדביק פלט של ipconfig /all במחשב שמחובר קווית כאשר הוא מחובר לנתב.

אוקי, הנה צילום מסך במצב שאני מחובר מהמחשב הראשון לראוטר ומהראטור למודם. כל הנורות דולקות, ואין אינטרנט.

40091044jb5.jpg

חלק מן הפרטים הסתרתי.

מה אני צריך לעשות?

פורסם

איזה חיבור יש לך? הוט ללא חייגן?

פורסם

כן, יש לו 014 ללא חייגן ב-HOT.

שים לב שאתה מקבל כתובת IP חיצונית, מה שאומר שאו שהראוטר מוגדר כסוויץ', או שפשוט לא חיברת את המודם למקום הנכון בראוטר (כניסת WAN).

פורסם
  • מחבר

הכבל שעובר מכרטיס הרשת במחשב הראשון צריך להכינס לחיבור WAN בראטור או לחאחד מה4 החיבורים שממוספרים 1-4?

תודה

פורסם

אם הראוטר משמש כNAT אז הWAN הולך למודם.

היות והוט נותנים מספר IP-ים ניתן לחבר את כל השלושה לLAN ואז הוא ישמש כSwitch

פורסם
  • מחבר

קיבלתי

thanks u

פורסם

הכבל מהמודם הולך לWAN

אם היית מתחבר רק בחיבורים קווים אז בהחלט היה אפשר לקבל 3 IP שונים באמצעות יציאות LAN , מכיוון שאתה עובד עם אלחוטי, אז אי אפשר את זה(עד כמה שידוע לי באדימקס)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים