עבור לתוכן

LINUX MINT , אשמח לכל חוות דעת על ההפצה הזאת .

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם , :)

חודש הבא אני קונה מחשב חדש , את הנוכחי תרמתי להורים .

ומטעמי תקציב בחודש הראשון לאחר הקניה , לא יהיה לי ווינדוס .

עיקר העיסוק שלי במחשב הוא שמיעת מוזיקה קצת סרטים ואינטרנט

בקשר למוזיקה : יש לי ספריה גדולה של FLAC קצת APE וכל שאר הפורמטים MP3 WMA וכולי

סרטים : מדי פעם אני קונה איזה סרט ורואה אותו , אם זה HD או סתם איזה AVI וכולי ..

האם לינוקס מינט היא ההפצה בשבילי ?

האם באמת יש לה בילט אין כל הקודקים ? אין באמת צורך בהתקנות נוספות של קודקים ?

ועוד משהו יש לי כרטיס קול M-AUDIO audiophile 2496

האם תיהיה תמיכה בו ללא קושי מיוחד ?

אבל ארצה גם להשתמש בכרטיס קול המובנה כנראה של רילטק .

תודה לעונים וגמר חתימה טובה :xyxthumbs:

• תגובות 30
  • צפיות 4.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כן יש קודקים בילט אין

סך הכל הפצה טובה מאוד לטעמי.

פורסם

אין לי מושג לגבי הכרטיס קול המיוחד שלך, אבל את הזבל הרגיל של REALTEC הוא תמיד מזהה ועובד איתו ב100%.

וכן, למינט יש תמיכה מלאה בכל קודק כמעט שקיים.

הפצה טוב המאוד לדעתי גם לעבודה שוטפת.

פורסם
  • מחבר

תודה :)

מי שרוצה להרחיב על ההפצה הזאת אשמח לשמוע :xyxthumbs:

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

ההפצה בנוייה על ubuntu והיא בהחלט מצויינת ואף טיפה טובה יותר, חלק מהבאגים תוקנו .

היא מגיעה מוכנה מהקופסא ישר אם כל המקודדים הקנייניים כימעט ולא צריך להוסיף או להתאים.

כל העידכונים הם מאובנוטו , להפצה יש פורום אקטיבי טוב ופעיל, כל הפורום של אבונטו גם בא בחשבון .

מגיע ישר עם קומפיז מלא ,וכמה כלים יחודיים להפצה עצמה כמו התפריט המצויין שלה.

לגבי התמיכה בחומרה אני בדיוק לא יודע עם יש שיפור לאומת אבונטו , אבל מה שאבונטו תומכת היא גם.

הגרסה נוצרה על מנת לתת מענה לנוחיות השימוש של המשתמש .

סך הכל מצויינת. הישתמשתי באבונטו ולדעתי מינט היא יותר טובה .

פורסם

היא קלה לשימוש? כמו אובונטו

דרך אגב תראו מה גיליתי... כשאני עם דפדפן קונקוורור, הפורום מזהה את המערכת כלינוקס ולא יוניקס

פורסם

מאיפה אפשר להשיג אותה ?

ועד כמה היא ידידותית למשהוא שמעולם לא השתמש בלינוקס?

פורסם

http://www.linuxmint.com/download.php

אין חיה כזאת לינוקס ידידותי, אתה תתרגל הרבה את כישורי הגוגל שלך אחרי שתתקין הפצה כלשהי

פורסם

http://www.linuxmint.com/download.php

אין חיה כזאת לינוקס ידידותי, אתה תתרגל הרבה את כישורי הגוגל שלך אחרי שתתקין הפצה כלשהי

השטויות שאנשים פולטים ללא ניסיון :kopfpatsch:

פורסם

יש לי נסיון על כל ההפצות המרכזיות של לינוקס,

וכל מי שהתנסה מספיק יגיד לך שאני צודק.

לא סתם הם לא מצליחים להגיע לאחוז אחד מהמחשבים בעולם.

פורסם

יש לי נסיון על כל ההפצות המרכזיות של לינוקס,

וכל מי שהתנסה מספיק יגיד לך שאני צודק.

לא סתם הם לא מצליחים להגיע לאחוז אחד מהמחשבים בעולם.

לא קשור לאחוז משתמשים המחשב.. הרבה מאוד משתמשים הם תסלח לי על הביטוי "נובים" או לא מנוסים במחשב או לא מחפשים אלטרנטיבות, תחשוב בהיגיון מה הטעם של יוסי פתאום לעבור ללינוקס אם הכל עובד לו מצויין (זו כמובן דעתו של יוסי כי בלינוקס הכל יעבור עוד יותר טוב :P). זו סיבה אחת. סיבה שנייה זה אי הכירות של המערכת, מאט מעוד אנשים מכירים מערכות הפעלה אחרות, רובם מקבלים את המחשב שלהם על XP/ויסטה מותקנים מראש ולא נוגעים בזה במשך 3-4 שנים עד שהם מחליפים מחשב שגם אותו הם מקבלים עם XP/ויסטה וכך הלאה, שוב הכל עובד להם והם לא מעוניינים במשהוא אחר.

לעומת זאת יש את אלה שקצת מנוסים במחשבים ושמעו על לינוקס אבל אנשים אחרים שהם אנטי לינוקס אומרים להם "עזוב זה הכל קונסול טקסט בקושי יש שם חלונות גרפיים, אתה מגדיר הכל לבד דרך חלון שחור בלה בלה בלה" והופ אותו אדם נכנס ללחץ, עד היום הייתה לו סביבה גראפית הכל הוא עושה עד ידי לחיצה על next next next finish והכל עובד טוב, למה שפתאום הוא יתקין לינוקס שזו מערכת שהכל עושים בה דרך פקודות (דרך הגב זה לא נכון 90% מהדברים שעושים דרך שאלל ניתן לעשות גם דרך GUI).

ואם כבר מדברים על קישורי גוגל => בחלונות אתה תרחיב אותם הרבה יותר עקב כל החיפושים אחר תוכנות לא חוקיות וקראקים אליהם, כאשר בלינוקס 90% מהתוכנות למשתמש הנורמלי נמצאות ברפוסיטוריס של ההפצה ואת רובן ניתן להתקין דרך פקודה אחת:

Ubuntu/Mint: sudo apt-get install XYZ
Fedora: yum install XYZ
Gentoo: emerge XYZ
Arch: pacman XYZ

וגם מה? זה יתקין לך את כל מה ש XYZ תלוי בו, שלא כמו בחלונות, אתה מוריד תוכנה שצריכה JDK, ואז אתה מחפש בגוגל מה זה JDK ואיך מורידים אותו, ואז אתה מוריד אותו והוא אומר לך שאתה צריך VM (או לא יודע מה) ושוב אתה הולך לגוגל ומחפש מה זה VM ואיפה מורידים אותו ובלה בלה בלה...

תגיד על לינוקס מה שאתה רוצה אבל אחרי תקופת שימוש דיי ארוכה בלינוקס (בלי להיכנס לחלונות בכלל) היום נכנסתי לחלונות (מה לעשות הייתי צריך guitar tuner ולא מצאתי אחד טוב ללינוקס) וואי חשבתתי שעוד דקה אני אשבור את המחשב, זה איטי, זה לא יציב, זה איטי, ובכלל כל המערכת פתאום נראתה לי עמוסה בשטויות, ללא אפשרות לעצב אותה כמו שאני רוצה הכל ג'נרי ומעצבן, כל דבר שאתה מתקין צריך הפעלה מחדש של המחשב, (ושתבין זו מערת נקיה כל מה שיש שם זה XP SP3 פיירפוקס ונוד32, זה לא איזה מערכת שיושבת ללא פירמוט כבר כמה שנים, לא מזמן פירמטטתי הכל) וכמובן שחזרתי ללינוקס אחרי זה ואני לא רואה את עצמי חוזר לחלונות עוד פעם....

פורסם

אני לא דיברתי על קלות ההתקנה של תוכנות דרך APT ,

זה בהחלט דבר נחמד. גם הdependencies עובדים בסדר גמור.

אני דיברתי על השורה התחתונה, גם אתה בתור משתמש לינוקס לא כ"כ ותיק ודאי השתמש המון בגוגל לצאת ממצבים, חלקם אפילו פשטים מאוד.

אני ממש לא המקרה של "המשתמש הפשוט שלוחץ NEXT NEXT NEXT" ועדיין, המון דברים שבחלונות אני עושה בקלות בלינוקס דורשים "עבודה"

רובם הגדול של התוכנות ללינוקס קיימות גם לחלונות, כך שכל נושא הקראקים לא ממש רלוונטי לדיון הזה.

פורסם

אני לא דיברתי על קלות ההתקנה של תוכנות דרך APT ,

זה בהחלט דבר נחמד. גם הdependencies עובדים בסדר גמור.

אני דיברתי על השורה התחתונה, גם אתה בתור משתמש לינוקס לא כ"כ ותיק ודאי השתמש המון בגוגל לצאת ממצבים, חלקם אפילו פשטים מאוד.

אני ממש לא המקרה של "המשתמש הפשוט שלוחץ NEXT NEXT NEXT" ועדיין, המון דברים שבחלונות אני עושה בקלות בלינוקס דורשים "עבודה"

רובם הגדול של התוכנות ללינוקס קיימות גם לחלונות, כך שכל נושא הקראקים לא ממש רלוונטי לדיון הזה.

יש ויש...

סתם שתדע אחרי ההתקנה של לינוקס הוא לא הצליח לזהות נכון את כרטיס המסך שלי, ניסיתי כמה הפצות ואף אחת לא הצליחה, הכרטיס לא כזה חדש או משוכלל או נדיר. חפרתי 2-3שבועות בגוגל על הנושא עד שמצאתי פתרון על ידי צריבת ביוס חדש, אז אני כן יודע מה זה לחפש בגוגל. אבל מה שוב נחזור לאותו מקרה של טיונר לגיטרה שהייתי צריך היום: לא מזמן החלפתי מיקרופון, סתם קניתי אחד ג'נרי ב 15-20ש"ח, ניתקתי את הישן חיברתי את החדש והכל עבד פיקס בלינוקס, בחלונות לעומת זאת ישבתי כמה שעות בגוגל בשביל לפתור את הבעיה של אי זיהוי המיקרופון (זה לא איזה מכשיר מעולם אחר, סך הכל מיקרופון ג'נרי)...

אז שוב יש ויש.. אבל ההשוואה שלנו היא לא בכיוון הנכון.. בתור מערכת הפעלה לינוקס טובה יותר (העיצוב של הליבה המונוליטית, ה journaling file system שהיא משתמשת, הקלילות שלה, המודולריות)... ללא ספק שבחלונות יהיה הרבה יותר קל למצוא דרייבים ולהתקין אותן מאשר לינוקס כי חלונות שולטת בכמאט 90% משוק המחשבים הבייתיים ולכן כל יצרניות החומרה/תוכנה קודם כל מתמקדות על חלונות.

בקשר לקראקים:

אם זה לא היה רלוונטי אנשים לא היו משתמשים ב MSOFFICE, PHOTOSHOP ודומיהם אלה עוברים ך OOo, GIMP וכדומה. ושוב משתמש מתחיל או לא ממש מנוסה בטח גם לא שמע על גימפ או OOO, ולכן יקנה אופיס של MS, פוטושופ וכו'. שוב זה הכל עניין של הכירות.

פורסם

ברור שעולם המחשבים נשלט ע"י מיקרוסופט ולכן החומרה מתאימה הרבה יותר לחלונות,

זאת לא הפואנטה שלי.

הפואנטה שלי היא שמדובר בסה"כ במערכת ידידותית פחות מחלונות,

תפתח סקר באתר ותראה שרבים ממשתמשי החלונות (גם כאלו עם הבנה עמוקה במחשבים) ניסו בהזדמנות זאת או אחרת הפצה כלשהי של לינוקס,

רובם המוחלט חוזר לחלונות בסופו של דבר "עם הזנב בין הרגליים" כי כשלוקח לך חצי יום לעשות משהו שבחלונות לוקח 3 דקות אתה מתייאש בסופו של דבר.

אנשים משתמשים MS OFFICE ובפוטושופ (ושאר תוכנות קנייניות) כי התוכנות הפתוחות לא מתקרבות אליהן...

פורסם

לא יודע לא ממש אכפת לי כמה אנשים חזרו מלינוקס לחלונות, אני לא מנסה להיות המשיח של לינוקס ולהעביר את כולם ללינוקס. אני עברתי וטוב לי הרבה יותר.

זה דיי הגיוני שהרבה אנשים יחזרו, אנשים בכללי, לא אוהבים שינויים, והשינוי בין חלונות ללינוקס הוא לא כזה קטן כמו בין חלונות XP וחלונות ויסטה. בן אדם שעובר ללינוקס לא ישר מכיר איך ולמה הכל עובד והוא סביר להניח יחזור כי סביבת חלונות "נוחה יותר/ידידותית" בשבילו כי בזה הוא השתמש ב 5-10-15 השנים האחרונות.

לעומת זאת אנשים שדיי פתוחים לשינויים/מתרגלים מהר למשהוא חדש, סביר להניח שישארו בלינוקס.

אני לא יודע על מה אתה מדבר, תביא דוגמא של דברים שלך בחלונות יותר נוח/מהר לעשות מאשר בלינוקס כי קשה לי להגיב כשאתה כותב:

כי כשלוקח לך חצי יום לעשות משהו שבחלונות לוקח 3 דקות אתה מתייאש בסופו של דבר.

אולי באמת יש דברים שאתה צודק בהם ואני לא מנסה/אנסה לשלול את זה, כן יש ללינוקס חסרונות, אבל שוב אתה משווה פעולה כלשהיא בחלונות (אני גם לא יודע איזו) עם אותה פעולה בלינוקס ויכול להיות שאתה צודק. אני לעומת זאת אומר שלינוקס יותר טובה מבחינת מערת הפעלה, כשתוכנה נתקעת אפשר לסגור אותה בלי לפגוע בתוכונת אחרות שלא כמו בחלונות כשאתה סוגר process יש סיכוי רב שהוא יקריס אחריו processים נוספים (וקרה לי שהייתי צריך לסגור process והוא יחד איתו סגר אחריו את explorer.exe ונשארתי עם רקע על שולחן עבודה ועכבר), או כשאתה לוחץ על my computer ו 4-6 שניות הוא מזיז את הפנס המעצבן שלו עקב ניסיון לקרוא ולאתר את כל ה sectorים בהם מפוזרים הקבצים שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים