עבור לתוכן

משהו נדפק בביוס-DETECTING FLOPPY A

Featured Replies

פורסם

מחשב ישן שאני חייב את המידע על הHD שלו.

אין לי מושג איזה לוח אם זה (לא רשום יצרן בשום מקום) אבל הוא כל פעם מתריע מיד בהתחלה: DETECTING FLOPPY A, עוד משהו עם MEDIA בהקשר לפלופי, ולא נותן לי לעבור את זה. זה ממש לפני ה-כ-ל!

אין פלופי מחובר, וכשאני מחבר כדי להרגיע אותו או משהו כזה, הוא מצפצף שני סוגי צפצופים- או מהיר וגבוה, או צליל חד פעמי נמוך כזה של שגיאה. החלפתי 4 כונני פלופי ושני כבלים, הוצאתי את כל מה שהיה מחובר ללוח האם והחזרתי (חוץ מהמעבד, שאותו אני לא מצליח לפתוחח משום מה).

אין לי מושג איפה שם צריך לג'מפר את הביוס כדי לאפס אותו, אבל את הסוללה הוצאתי לא אחת.

ניסיתי גם לשים דיסק מקורי של WIN98 אבל הוא בכלל לא מצליח להגיע לשם, כי הקטע עם הפלופי עוצר אותו ומונע כל התקדמות שהיא.

ולא, גם אי אפשר להגיע לניהול הביוס או כל דבר שמצריך F8 או DEL.

עכשיו, אחרי כזה פירוט- מישהו מוכן לעזור לי ולהגיד לי מה לעשות?

פורסם

קודם כל

אם המידע חשוב לך, אז תפרק את ההארדיסק ותחבר אותו למחשב אחר בתור סלאב, ותגבה את המידע

אחרי זה, תנסה להשיג את הדגם של הלוח אם (בדרך כלל רשום עליו) ואז נמצא איזה כפתור נועד להגיע לביוס ומה מהות הצפצופים

פורסם
  • מחבר

נכון, צודק, רק שאת הHD אף מחשב אחר לא מזהה לי (ולא, הבעיות במחשב המקורי הן לא בגלל הHD, כי הוא עושה את כל הבעיות הנ"ל גם בלי שהכונן מחובר).

אני מקווה שבמידה ואצליח להשמיש את לוח האם שוב, הוא יידע לתקשר איתו.

ולא, אין סימני זיהוי על לוח האם.

יש חלק כסוף שרשום עליו PCPARTNER וכמה צ'יפים שרשום עליהם ITE וזה בערך כל מה שיש לזיהוי.

פורסם

הנה תוריד את התוכנה הבאה CPU-Z בלשונית Mainboard בשורה Model תמצא את דגם הלוח-אם שלך.

http://www.cpuid.com/download/cpuz_147.zip

כנראה שהאופציה של Floppy בביוס מאופשרת, מה שמוזר זה שאתה מחבר פלופי וזה עדין מציג את אותה שגיאה. בכל מקרה אני מציע שתביא לנו את הדגם, ואנחנו נחפש לך כיצד מאפסים את הביוס שלו עם ג'אמפר. (הוצאת הסוללה, המתנה והחזרתה- לא תמיד מאפס את הביוס לגמרי).

פורסם

לא יעזור CPU-Z , הוא אפילו לא מצליח להגיע לביוס אז בטח לא לווינדוס

אמממ,

תנסה לאפס ביוס

תנתק את המחשב מהחשמל, תוציא את הסוללה של הלוח אם לכמה שניות ותחזיר, ותחבר שוב לחשמל

במצב הזה תנסה להדליק בלי שההארדיסק או איזה שהוא התקן מחובר

פורסם

אמור להיות באיזור של הסוללה מחבר של 3 פינים בלבד כשרוב הסיכויים שיש על שניהם מהם כרגע ג'אפר. פשוט תחפש טוב ותמצא את זה.

אחרי האיפוס תוכל להגיע לביוס ולבטל את הפלופי...

פורסם
  • מחבר

צדק ירח אפל ואולי עזר הג'וקר.

יש לי אכן 3 פינים מתחת לסוללה, שהם בדיוק בין הכבל השחור-אדום של הרמקול הפנימי והכבל הירוק-לבן של משהו בפאנל הקדמי.

האם יש סיכוי שאלו הן שלושת הרגליים?

פורסם

יש סיכוי, אם כתוב בסביבה CLR_CMOS או משהו דומה. אז אלו הם הפינים הידועים לשמצה.

יש עליהם ג'אמפר?

אם יש- נתק את ספק הכח מהחשמל ותעביר אותו משני הפינים שהוא יושב עליהם לשני הפינים האחרים. חכה מספר שניות, תחזיר אותו למקומו. חבר את ספק הכח ועכשיו תוכל להעלות את המערכת.

יש לציין כי זהו הסבר כללי מאוד שכן יתכן שהלוח שלך לא מאפס את הביוס בצורה הזו, ולכן אני מתעקש שתחפש טוב טוב על גבי הלוח עצמו את הדגם שלו. זה יכול להיות על מדבקה ואולי מודפס על הPCB. מה שכן, באתר http://www.pcpartner.com/ תוכל למצוא את הלוח שלך. ואולי לא תצטרך את עזרתנו, כי תוכל למצוא שם את החוברת שלו ולראות כיצד מאפסים בו את הביוס (בתקווה שזה יפתור את הבעיה.)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים