עבור לתוכן

פרוצדורה להזמנת מחשב נייד מחול

Featured Replies

פורסם

שלום,

רציתי לשאול מבעלי הניסיון מביניכם לגבי הפרוצדורה להביא מחשב נייד מחול.

1. האם העלות של המכס מסתכמת רק ב15.5 אחוז? האם יש עלויות נוספות?

2. איזה אתרים מוכרים אתה מכירים ששולחים מוצרים לארץ? אני מחפש חנות שמחזיקה דגמים חדשים.

3. אם יש חומר כלשהו / לינקים אשמח לקבל.

תודה.

פורסם

העלות היא דמי המשלוח, 15.5% מע"מ ולפעמים יש דמי שחרור מהמכס. כמו כן יש את עלות חריטת העברית אם זה משהו שאתה צריך.

אתרים ששולחים לארץ אין המון, זה תלוי במחשב הספציפי שאתה מחפש. לפעמים אפשר להשתמש בחברות אמצע.

קרא את הת'ראד הזה, פותחו רכש לאחרונה מחשב בצורה כזו וכדאי להתרשם:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=361979.0

פורסם

כמה דברים שמוטב שתדע:

* תבדוק אם המחשב מצויד באחריות בין לאומית שניתן לממש אותה בארץ, לפי מה שידוע לי רק בדגמים של HP זה ניתן ואצל ברוב החברות האחרות זה לא אפשרי.

* אני עדיין לא יודע איזה מחשב אתה רוצה אבל לטעמי ככל שהמחשב יותר חזק ויקר ככה יותר כדאי להזמין מחו"ל (ארה"ב כמובן) ולקחת את הסיכון שכרוך בזה.

לפרוצדורה:

אני הזמנתי לפני כמה ימים מחשב נייד מארה"ב והנה הדיון שפתחתי אם אתה רוצה לקרוא: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=362743.0

בעקרון יש 2 אופציות (כמובן יש את האופציה שמישהו יקנה את המחשב עבורך ויביא אותו לארץ אבל אני מאמין שזה לא המקרה שלך):

1. למצוא אתר שיש לו אופציה לשילוח המחשב לארץ (לא ממש שכיח) ואז שהמחשב מגיע לארץ הוא יעצר במכס ואתה תצטרך להגיע ולשחרר אותו בנתב"ג במחסנים של ממ"ן. תהליך שלוקח כמה שעות (מנסיון) שבתוכו תצטרך לשלם מע"מ 15.5% עבור המחשב. (לפי מה שבדקתי אין מיסים נוספים חוץ מהמע"מ)

יתרונות:

- חוסך את העמלה שאתה משלם עבור השירות של חברת שילוח כלשהי

חסרונות:

- אין הרבה אתרים ששולחים לארץ

- תהליך מייגע של שיחרור המוצר מהמכס הישראלי

2. להעזר בחברת שילוח כמו Mustop או Ushops שהיתרון בהם הוא שאתה יכול להזמין כל מוצר כמעט שאותו שולחים למחסני אחת החברות שציינתי ומשם הם אחראיים לשלוח את המוצר לישראל ולטפל בכל העיניין של השיחרור מהמכס ועד ההגעה שלה מוצר לבית שלך.

יתרונות:

- אפשרות לקניה מכל חנות אמריקאית

- החברה מטפלת בשיחרור מהמכס ודואגת להביאאת המוצר עד לבית

חסרונות:

- יוצר טיפה יותר יקר

אני ממליץ על האפשרות השניה רק בגלל מגוון המוצרים שאפשר לרכוש ורק בגלל שהם מטפלים בשיחרור המוצר מהמכס.

ד.א- אני לבסוף הזמנתי מUshops ולא מMustop כמו שכתוב בדיון, פשוט נתקלתי בבעיה שלא ניתן לשלם עם כרטיס אשראי ישראלי (למרות שאני בין לאומי) ואז ראיתי שיש באתר של Ushops שירות שהם קונים את המוצר עבורי עם הכרטיס אשראי האמריקאי שלהם וזה התאים לי.

זה יוצא יותר יקר מהשילוח בMustop בדקתי.

פורסם

יש עוד שירות של חברת WWW.EZBUYUS.CO.IL

הם גם יכולים לרכוש עבורך את המחשב ושולחים דרך UPS, משחררים מהמכס וכל הבלאגן.

רק שתדע לך שאם אין את הדגם של המחשב בארץ והוא לא קיבל אישור מ(מת"י), אז תצטרך לשלם להם 120 שקל לקבלת האישור.

אני לא ממליץ לקנות מחשב נייד מחו"ל בייחוד כי אין אחריות (ברוב המקרים) אצל היבואנים בארץ ואם כבר תמצא דגם שכן מכובד בארץ אז עלולים עוד לשלוח לך מחשב עם פגם כלשהו (במידה ותקנה במקום זול ולא דרך חנות רשמית או משהו כזה), בכל מקרה אני לא מייבא שום לפטופ מחו"ל, בשביל לחסוך 600 שקל אני לא צריך כאב ראש כזה.

פורסם

יש עוד שירות של חברת WWW.EZBUYUS.CO.IL

הם גם יכולים לרכוש עבורך את המחשב ושולחים דרך UPS, משחררים מהמכס וכל הבלאגן.

רק שתדע לך שאם אין את הדגם של המחשב בארץ והוא לא קיבל אישור מ(מת"י), אז תצטרך לשלם להם 120 שקל לקבלת האישור.

אני לא ממליץ לקנות מחשב נייד מחו"ל בייחוד כי אין אחריות (ברוב המקרים) אצל היבואנים בארץ ואם כבר תמצא דגם שכן מכובד בארץ אז עלולים עוד לשלוח לך מחשב עם פגם כלשהו (במידה ותקנה במקום זול ולא דרך חנות רשמית או משהו כזה), בכל מקרה אני לא מייבא שום לפטופ מחו"ל, בשביל לחסוך 600 שקל אני לא צריך כאב ראש כזה.

קבל כמה תיקונים:

1. לא צריך כבר להנפיק את האישור הזה באופן פרטני, הוא ניתן עכשיו באופן אוטומטי בלי שום תשלום נוסף.

2. נושא האחריות הוא שונה מאחד לשני: במילא האחריות שניתנת על מחשבים ניידים בארץ היא לא מקיפה וקצרה מאוד. ואם זאת לא בעית חומרה רצינית את רוב התקלות ניתן לתקן בלי שום בעיה. כל אחד והשיקול שלו.

3. לגבי המחיר: ניידים זולים כמובן שלא שווה לשלוח לארץ, אבל החל מניידים באיזור ה1000$ ומעלה זה מאוד שווה מבחינת מחיר~תועלת.

אפשר לחסוך הרבה יותר מ600 שקל מה גם שבארץ אין מגוון של ניידים, במיוחד לגיימינג.

בקיצר, אני לא מסכים איתך.

פורסם

הקניה מחול היא כדאית ביותר יש הבדל של בערך 40% בין חול לארץ לגבי אותו המחשב ספציפית

עכשיו הדבר הכי מפריע זה האחריות "הבינלאומית", יש משהו שאני לא מבין בעניין האחריות: אם למשל אני רוכש מחשב של חברה כלשהי ומצויין בבירור אחריות בינלואמית (במדינות שיש יבואן רשמי של החברה כמובן - ובארץ יש), אז למה שאני לא אקבל אותה בארץ גם אם זה כרוך בהמתנה עד יהיבואן יביא חלקים במחול.

אם זה לא ככה אז לא אחריות בינלאומית ?? אני טועה ...

או שרק בארץ זה ככה לקיצוץ עלויות משלוח חלפים שאינם בסטוק בארץ והעדפה של היבאון בכדי שלא ירכשו בחול ??

פורסם

למרות שמצויין "אחריות בינלאומית" בחלק נכבד מהמקרים היבואן לא מכבד את זה. במקרים אחרים האחריות תופסת רק על החלקים ולא על העבודה או רק במקרים מסויימים או רק במדינות ספציפיות. לפעמים מצויינת אחריות בינלאומית אבל ליצרן בכלל אין נציגות בארץ ואין לך ממי לדרוש את זה.

כל הדברים האלו יהיו מפורטים באותיות הקטנות של ההסכם ואתה יכול להיות בטוח שהצהרה על "אחריות בינלאומית" היא לא מספיקה. צריך לברר את זה לעומק לגבי כל דגם ולקבל הצהרה בכתב.

פורסם

האותיות הקטנות זה דבר נוראי לדעתי, צריך להוציא את זה עי חוק..

זה נוראי לצרכן צריך להפוך את זה לאותיות גדולות.

אני חושב על ליבא dell, או lenovo איך היבואנים שלהם מגיבים לגבי יבוא מחול ומתן אחריות על דגמים שלא מיובאים לארץ באופן סדיר ?

מישהו לצערו נתקל בדבר ? ויכול לספר על כך.

תודה :xyxthumbs:

פורסם

אוקי עוד שאלה קטנה.

כאשר אני מזמין מחשב דרך האתר אמריקאי המחיר הוא לא כולל מס, עכשיו השאלה היא איך זה הולך?

אם אני מעביר דרך mustop שהם נמצאים ב NY - New Jersey אז אני צריך לשלם גם מס רכישה למדינה בארהב שהמחשב מגיע אליה? במקרה הזה NY

פורסם

הקטע של המס בארה"ב, במידה והקניה היא במדינה אחרת, אז אין מס, במידה ואותה מדינה, יש מס של 8%.

פורסם

אוקי.

אני מתכוון לקנות מהאתר של לlenovo ולהעביר דרך mustop לארץ.

אני עדיין יהיה צריך לשלם מס פנימי בארהב ?

* כלומר יש צורך בתשלום מס כאשר אני מזמין דרך האינטרנט ?

* ואם אני כן משלם מס, מגיע לי זיכוי כי אני לא תושב ארהב ?

אני יודע שהשאלות האלו קצת קשות, אבל קשה להסיג תשובה מדוייקת עליהן. תודה :xyxthumbs:

פורסם

זה תלוי לאן מגיעה החבילה , אם המחסן של MUSTOP באותה מדינה כמו החנות של LENOVO, אז יש סיכוי שתשלם מס, אבל אולי לא בגלל שאתה לקוח מחו"ל, הכי טוב לברר אצל MUSTOP, בלי קשר לעניין הזה, אני אישית לא הייתי רוכש בצורה הזאת מחשב כי המשלוח מאוד יקר (וזה לא הולך לפי משקל בלבד) בגלל שהגודל נקבע לפי גודל קופסא והחברות האלה נוהגות לדחוף את הלפטופ בקופסא גדולה יחסית ועקב כך המימדים של החבילה גדלים ובגלל שזה דואר אוויר זה משתלם להם לעשות את זה.

עוד עניין רע ולא נעים זה אחריות - אם תקבל את המחשב עם פגם כלשהו כמו פיקסל שרוף או לא יודע מה, וגם מימוש האחריות יכול להיות בעייתי בארץ.

מה ההבדל במחירים בין הארץ לאתר?

פורסם

הבדל של 3000 טבין ותקילין לאותו מפרט.

האמת שעניין האחריות פחות מדאיג אותי וזה בבדיקה מול לנובו, יותר מדאיג אותי כמה תעלה לי כל התעבורה מארהב לארץ.

ככל שאני מברר יותר אני מגלה עוד ועוד בלט"מים

ככה שאני רוצה להיות בטוח לפני שאני מזמין ( אני לא רוצה להזמין ואז לגלות שאני צריך לשלם עוד 150$ על מס אחד או אחר )

או שהמשלוח יעלה לי ב100$ יותר ממה שהמחשבון בmustop חישב.

פורסם
  • מחבר

מסתבר שבנוסף לכל המיסים בארץ צריך גם לשלם מיסים בארה"ב.

השאלה היא האם ניתן לקבל החזר מיסים כי הרי אני לא תושב ארה"ב....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים