עבור לתוכן

תקיעות במחשב

Featured Replies

פורסם

שלום...

בזמן האחרון, משום מקום, החלו תקלות של תקיעת המחשב... זה קורה בדרך כלל כשאני מעביר קבצים לכונן חיצוני, אבל ביעוד הרבה פעולות אחרות... בזמן התקיעה הסאונד נתקע, והתמונה נמרחת... ניסיתי לעשות שחזור אך ללא הועיל... מה אתם מציעים?

פורסם

תציין מה המפרט שלך..

כמו כן תבדוק עם MEMTETS את הזיכרון..ועם תוכנת מאמץ את הטמפ' של הכרטיס מסך/מערכת..

פורסם

לדעתי זה נובע מדרייברים לא מעודכנים או פגומים של הIDE או RAID.

נסה לעדכן א הדרייברים גם של הכרטיס מסך, ושל הצ'יפסט.

האם התקנת SP1 ואת כל העדכונים לויסטה?

פורסם
  • מחבר

אין סיבה שהדרייברים יהיו לא תקינים, כי עבדתי איתם לא מעט זמן... בנוסף יש לי XP, אני לא כותב מהמחשב שלי...

המפרט שלי לא כזה עתיק:

3800X2

1950PRO

1GB

בעיקרון יש לי בעיות בכרטיס מסך עוד מלפני הרבה זמן... אבל הבעיה הייתה במשחקים...

פורסם

ציינת כי אתה רואה מריחות של המסך..דבר כזה נגרם רק עקב טמפ' או תקלה בכרטיס מסך עצמו..

בכל אופן..תספק לנו את הפרטים שביקשתי..שיהיה אפשר להמשיך לעזור..

פורסם
  • מחבר

הייתי שמח לתת לך אבל המחשב עכשיו גם לא עולה... כאשר אני לוחץ על כפתור ההדלקה הוא מהבהב מדי פעם אבל לא נדלק... האורות בעכבר גם לא נדלקים ככה שזה לא בעיה במסך או משהו...

פורסם

שלום RDS.

אם אתה מכיר מישהו שתוכל לשאול ממנו ספק כח דומה לשלך, כדאי שתנסה את זה.. כי אם הנורות שבעכבר לא דולקות, זה יכול להצביע על בעיה בספק הכח.

תנסה גם לאפס את הביוס בד"כ על ידי מיקום ג'אמפר על שני פינים והסרתו, או העברת ג'אמפר ב3 פינים (מפינים 1 ו-2 ל2 ו-3), תבדוק זאת בחוברת של הלוח-אם שלך. לפעמים גם אפשרי להסיר את הבטריה לכמה שניות וזה גם עושה את העבודה, אבל לפעמים לא- אז תבדוק את העניין. אם אין לך את החוברת שלו- כנס לאתר החברה, חפש את הלוח ושם צריכה להיות החוברת/Manual לצפיה או להורדה בפורמט PDF. אם אתה לא יודע מה דגם הלוח שלך, אתה יכול לראות אותו בלשונית Mainboard בתוכנה CPU-Z, או לחילופין לבדוק על גבי הלוח עצמו- אמור להיות רשום עליו הדגם הספציפי (כולל תת-דגם).

פורסם
  • מחבר

האמת שיכול להיות שזאת בעיית ספק כי הוא ג'נרי...

איפסתי את הביוס- ללא הועיל.

פורסם

תנסה לשחרר חשמל סטטי מהמערכת ע"י ניתוק ספק הכח מהחשמל, ואז תלחץ על כפתור ההפעלה כמה וכמה פעמים במהירות.

אם זה לא יעזור, תצטרך להתחיל לפרק רכיבים. תתחיל ברכיבים חיצוניים- שלא יהיה מחובר שום דבר, אפילו לא עכבר ומקלדת. תנתק את הכוננים האופטיים (קשיחים, תקליטונים, תקליטורים וכדומה). אם יש לך כמה זכרונות במערכת, תנסה אותם כל אחד בפני עצמו. כמו כן תנתק מאווררים, אפילו אם יש כאלו שמחוברים ללוח אם, אפילו את המאוורר של קירור המעבד (אלא אם כן יש לך קירור פאסיבי- לא צריכה להיות לך בעיה של טמפרטורה כי אתה רק בודק אם המחשב בכלל נדלק.

אם זה עדין לא עוזר, אני מציע לנתק ולחבר מחדש את שאר הרכיבים. כרטיס מסך, זכרונות (אם יש לך רק סטיק אחד ולא עשית את מה שהצעתי קודם), מעבד. ולבסוף אני מציע לנתק את לוח האם ולהפעיל את המחשב כשהלוח יושב על ניילון אנטיסטטי- כמו זה שעוטף כוננים קשיחים חדשים ויתר רכיבים שחשמל סטטי פוגע בהם.

אם שום דבר לא עזר, תתחיל להחליף לרכיבים אחרים. ספק הכח בעדיפות ראשונה. ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים