עבור לתוכן

NVIDIA או ATI

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

רציתי לשאול מספר שאלות ואודה מאוד למי שיעזור לי.

1. לאחרונה קניתי מסך LCD (פעם ראשונה, עד עכשיו היייתי עובד עם CRT) סמסונג 24", ויש לי כרטיס מסך של ASUS NVIDIA 512MB 8600GT, עכשיו, כשאני רואה למשל באתר קשת וידאו, ואני מגדיל למסך מלא, בהתחלה וגם אח"כ לפעמים את הפיקסלים בצורה די מטושטשת, למשל בכתובוביות אני רואה מסביב נקודות, רציתי לשאול ממה זה קורה ומה לעשות, כי זה מאוד מדאיג אותי, חשבתי אולי להגדיל את הרזולוציה אבל זה נהיה יותר מידי קטן.

דרך אגב, בכתוביות בסרט בדיסק הקשיח, זה לא קורה.

2. אולי זה קשור לכך שהכרטיס מסך חלש? ( לא נראה לי, אבל אני שואל בכל זאת).

3. באופן כללי, רציתי לדעת פעם אחת ולתמיד: איזה CHIPSET יותר מומלץ, אמין וחזק שמראה איכות חדה באמת: ATI - או NVIDIA?

תודה רבה רבה לכולם!

פורסם

זה בסך הכול קשור לרוחב פס של הוודיאו שהאתר מציע, אם הבנתי אותך נכון.

יש מלא סוגים של וודיאו באיכויות שונות. רזולוציות גבוהות מביאות תמונה יותר עשירה ויפה באתר של קשת אין הרבה פיקסלים בגלל רוחב פס האינטרנט אז תראה פחות במיוחד אם את מגדיל מסך ככה הכול נמרח,

אם תראה סרט HD (1080P) למשל אתה תוכל לראות מצויין

פורסם
  • מחבר

קודם כל, תודה על התשובה המהירה! :)

2. למה הכוונה HD (1080P)? איך אפשר לראות סרט כזה כדי לדעת איך המראה שלו?

3. מה אתה אומר על הכרטיס מסך שיש לי, האם הוא מספיק חזק?

4. בכלל, מה יותר טוב, אם יש תשובה כזאת - NVIDIA או ATI?

תודה רבה רבה!

נ.ב. אז זה לא מראה על האיכות של המסך או הכרטיס שהוא מראה את הנקודות של הפיקסלים?

תודה.

פורסם

השאלה מי יותר טוב יכולה להיתפתח לוויכוח שלא יגמר...

מי שאוהב NV יקח כרטיס שלהם

מי שאוהב את ATI יקח כרטיס שלהם

הכרטיס שלך מספיק חזק אתה לא צריך להחליף אותו אלא אם כן אתה הולך לטחון אותו במשחקים

פורסם
  • מחבר

תודה!

רציתי לשאול רק עוד שאלה אחת: מהה הבדל בין HDMI לבין HD (1080P)

תודה רבה! :)

פורסם

אין הבדל... כאילו בכלל התבלבלת...

HDMI זה חיבור שדרכו אפשר לחבר טלויזיות LCD, והוא מעביר עד 1080P + שמע.

פורסם

קודם כל, תודה על התשובה המהירה! :)

2. למה הכוונה HD (1080P)? איך אפשר לראות סרט כזה כדי לדעת איך המראה שלו?

3. מה אתה אומר על הכרטיס מסך שיש לי, האם הוא מספיק חזק?

4. בכלל, מה יותר טוב, אם יש תשובה כזאת - NVIDIA או ATI?

תודה רבה רבה!

נ.ב. אז זה לא מראה על האיכות של המסך או הכרטיס שהוא מראה את הנקודות של הפיקסלים?

תודה.

2- לגבי HD-1080P או בשמו הנוסף - FULL-HD ,היא רזולוציית "אבחנה גבוהה" לסרטים. הרזולוצייה היא 1920X1080 פיקסלים. (סרט ב DVD הוא פחות או יותר ב 720X480 לצורך השוואה *אני יודע שיש גם ב 576 למי שרוצה להגיב, אבל זו לא הנקודה.) ליותר מידע, חפש בגוגל.

3- הכרטיס שלך מעולה לסרטים אך לא משהו למשחקים (במיוחד לרזולוצייה כמו של המסך שלך).

4- אין תשובה לזה. אפשר להגיד שנכון להיום ל ATI יש את הכרטיס החזק ביותר בשוק (אבל זה נתון לויכוח ומשתנה גם ככה בתקופה קצרה מאד).

ולזה, זה ממש לא מראה על איכות המסך. זה מראה על האיכות של הוידאו של קשת. זה נראה ממש רע על מסך LCD ברזולוצייה כמו שלך כי הפער בין גודל הוידאו המשודר לזה של המסך שלך הוא עצום. על מסך CRT בגודל 17 המצב ייראה הרבה יותר טוב.

אתה מוזמן להוריד קבצי הדגמה מהאתר של MICROSOFT לסרטי HD - גפ ב 720P וגם ב 1080P ותראה מה אמורה להיות האיכות של הוידאו על המסך במצב אופטימלי. אתה יכול גם לעשות STREAMING לוידאו ב HD מאתרים אחרים , כמו לדוגמא:

http://www.gametrailers.com/index.php

פורסם

ועוד נקודה קטנה להבהרה. (למקרה שעדיין לא הבנת למה הכתוביות באינטרנט מאבדות איכות ועל המחשב לא)

כמו שאמרו, אתה רואה את הכתוביות מטושטש בגלל שהאיכות והרזולוציה של הוידאו עצמו מאוד נמוכה.

בכתוביות שאתה רואה מהדיסק הקשיח קורה משהו קצת אחר.

הכתוביות נמצאות על קובץ טקסט, ולכן המחשב יכול להגדיל אותם לאיזה גודל שהוא רוצה בלי לאבד איכות.

כמו כשאתה פותח מסמך word ואתה יכול לכתוב באיזה גודל של טקסט שאתה רוצה, בלי לאבד את האיכות שלו.

(זה קורה כי פונטים בנויים בצורה וקטורית, אם אתה רוצה לחפש מידע קצת יותר מעמיק בגוגל)

בוידאו באינטרנט לעומת זאת, הכתוביות כבר מובנות בתוך הסרט, והן חלק ממנו, ולכן הן בדיוק כמו תמונה.

וברגע שאתה מגדיל אותן האיכות שלהן יורדת בדיוק כמו בכל הסרט.

פורסם
  • מחבר

:) אני רוצה להודות לכולכם על העזרה וההשקעה בכתיבה.

עזרתם לי מאוד, ואני מאוד מודה לכם על כך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים