עבור לתוכן

צריך המלצה למסך עם רזולוציה טבעית של 1200*1920

Featured Replies

פורסם

מומחים יקרים, אני זקוק לעזרתכם כי אני יחסית מבין אבל מסתבר שממש לא מספיק.

תקציב: עד 3,000 ש"ח עם אפשרות לגלוש בשביל משהו ממש איכותי.

אני מעוניין לרכוש מסך מחשב איכותי שישמש הן כמסך מחשב והן כמסך טלוויזיה ומכאן מקור ההתלבטות.

כאמור, חשוב לי שהמסך ייתן לי FULL HD.

אני מעוניין לחבר את המסך ישירות לממיר HD עם יציאת HDMI. האם אני זקוק לכניסת HDMI במסך או שגם כניסת DVI וגבל HDMI-DVI יעשו את העבודה? האם בכלל המסך ידע להציג את האות של הממיר או שהאיכות תהיה על הפנים וכל הרעיון שלי לראות עליו טלויזה הוא גרוע???

בעיקרון, חוץ מלחבר אותו ישירות לממיר, השימוש שאני עושה בסמך כמסך מחשב הוא - סרטים (בעיקר), שימושים פשוטים (אופיס, אינטרנט) ומשחקים פשוטים (לא נדרש FPS גבוה). חשוב לי מסך שיתן חווית צפיה גבוה הטלויזה ובסרטים.

פורסם

רוב מסכי ה-FULL HD הם 24" ומעלה. מתוכם, ה-DELL 2408WFP הוא בערך המסך האיכותי האיכותי שכמעט נכנס לך בתקציב, והחריגה, לדעתי, שווה את זה.

יש למסך כניסת HDMI, אבל אין רמקולים, לכן תצטרך לחבר את האודיו לרמקולים נפרדים.

פורסם

ה 2408 הוא הכי שווה בינתיים, הוא זול יותר מהאחרים וגם סוף סוף הDVI שלו מראה 1080p בלי בעיות בכלל

פורסם
  • מחבר

האם רק תוכלו לחדד את הנקודות הבאות:

*האם חיבור ממיר HD דרך כבל HDMI ייתן איכות טובה והאם המסך תומך במיפוי 1:1 של שידורי 1080P/1080i?

טלוויזה HD-READY מקבלת אות 720P מממיר HOT HD, האם חיבור מסך מחשב לממיר יתן לי תמונה קטנה של 768*1366 וישאיר שוליים שחורים ענקיים או שזה רק downscale מ-1080i?

במילים אחרות, איך המסך מתפקד כטלוויזה בחיבור לממיר HD של HOT?

*מה הערך המוסף של המסך הזה על-פני מתחרים זולים יותר (Benq G2400W) וזולים הרבה יותר (Samsung 240T) פרט לשלל החיבורים שלו? אני מתכנן לחבר את המסך לממיר HD (כבר אמרתי? ;)) וכמובן למחשב בשביל סרטים ו"עבודה משרדית" בעיקר. ממש לא משחקי רשת שדורשים FPS גבוה...

זה שאני מוכן להשקיע 3K במסך עדיין לא צריכה להיות סיבה לקנות מסך ב-3K ולא ב-2K. האם אני צודק או שההבדל יהיה משמעותי בצפייה בטלוויזה/סרטים?[br]פורסם בתאריך: 4.10.2008 בשעה 18:24:43

ועוד שאלה חשובה: איפה אתם ממליצים לרכוש את המסך (Dell 2408) כך שגם המחיר יהיה נמוך וגם הדגם יהיה חדש (קשוחה חדשה וכו') ולא מלאי ישן בזול?
פורסם
  • מחבר

מישהו שיודע יכול בבקשה לענות לי בכמה שורות?

אני לא רוצה להוציא 3,000 על מסך לפני שאני בטוח שהחלופות היותר זולות באמת לא מתקרבות אליו ושהוא ידע לעשות את העבודה (בעיקר לתפקד כטלוויזיה)

פורסם

*האם חיבור ממיר HD דרך כבל HDMI ייתן איכות טובה והאם המסך תומך במיפוי 1:1 של שידורי 1080P/1080i?

טלוויזה HD-READY מקבלת אות 720P מממיר HOT HD, האם חיבור מסך מחשב לממיר יתן לי תמונה קטנה של 768*1366 וישאיר שוליים שחורים ענקיים או שזה רק downscale מ-1080i?

המסך תומך במיפוי 1:1 עם תמונה קטנה ושוליים שחורים, ותומך גם במתיחת התמונה למסך כולו (גם תוך שמירה על פרופורציה וגם בלי שמירה על פרופורציה).

*מה הערך המוסף של המסך הזה על-פני מתחרים זולים יותר (Benq G2400W) וזולים הרבה יותר (Samsung 240T) פרט לשלל החיבורים שלו? אני מתכנן לחבר את המסך לממיר HD (כבר אמרתי? ;)) וכמובן למחשב בשביל סרטים ו"עבודה משרדית" בעיקר. ממש לא משחקי רשת שדורשים FPS גבוה...

הפאנל שלו (S-PVA) איכותי הרבה יותר מאשר פאנל ה-TN שתמצא במסכים זולים - זוויות צפיה הרבה יותר טובות, צבעים עמוקים יותר. אין שום מסך 24" עם פאנל איכותי שכזה במחיר קרוב לזה של ה-2408WFP, לכן הוא מומלץ.

פורסם

לפי מה שאני מוצא ב-Flatpanels.dk, מדובר בפאנל P-MVA, טיפה יותר ישן, אבל גם הרבה יותר טוב מ-TN.

פורסם
  • מחבר

אני מתקשה להאמין שאני הולך להוציא על מסך מחשב "24 יותר מ-3 אלף שקל אחרי שקניתי SHARP LCD 32D44 ב-3,700 ש"ח...

בא.ל.מ אפשר לקנות סמסונג "32 סדרה 5 FULL HD ב-4,750 ואולי אף פחות (נדמה לי 32A550).

בכל אופן, איפה אפשר לקנות את ה-DELL במחיר סביר ואיך אפשר לוודא שאני מקבל מסך עם הקשוחה החדשה ולא משהו ממלאי ישן?

פורסם

אני מתקשה להאמין שאני הולך להוציא על מסך מחשב "24 יותר מ-3 אלף שקל אחרי שקניתי SHARP LCD 32D44 ב-3,700 ש"ח...

אפשר גם במחיר של שעון rolex אחד קטן לקנות טונה של חומוס עם טחינה. ;)

גודל זה לא הכל. איכות עולה כסף.

פורסם
  • מחבר

אם היית אומר לי שבמחיר Rolex אמיתי אפשר לטוס לטורקיה ולקנות 3 זיופים ולהחיליף כל 2-3 שנים כשהשעון יתבלה - היית אומר ששמת לי שני אלטרנטיבות רלוונטיות.

אני מבין מצויין את הדוגמא אבל אני חושב שמבחינת איכות ה-32A550 היא בסדר גמור ולכן השאלה האם לא כדאי להוסיף עוד 1,500 ש"ח על מסך מסך היא במקום.

בסופו של דבר, גודל זה בהחלט לא הכל. אם היית משתמש במסך נטו לצפייה בסרטים/ערוצי טלוויזיה לא הייתי חושב פעמיים וקונה LCD 32" FULL HD כי ההפרש שווה את הגודל. הבעיה שאני גם צריך לגלוש באינטרנט ולכתוב מסמכים ו-"32 זה ממש יותר מדי. "24 זה עוד גבולי...

בכל מקרה, די השתכנעתי לקנות את המפלצת (שספק אם אני באמת צריך) ב-3K ש"ח. לכן אני גם שואל איך אני מוודא שקיבלתי מסך מהדור החדש (קשוחה חדשה) ולא מלאי ישן?

פורסם
  • מחבר

אני כבר מוצא עצמי שוקל ללכת על ה-2709 במחיר שיש בזיגזג ואני לא מאמין בכלל שזה המרחק שעברתי והכל בגלל שיש לי חולשה ל"צעצועים של מבוגרים"...

מלכתחילה חשבתי הל ה-T240 וגם הוא היה יקר בעיניי. פשוט אמרתי לעצמי אולי במקום מסך "20 למחשב ו-"26 טלוויזיה לחדר, אפשר לקחת "24 שיודע להיות גם וגם ואז לא רק שה-T240 לא יקר אלא אפילו זול ואני יכול ללכת על מסך יותר איכותי (לוותר על 2 בינוניים ולקחת אחד איכותי "24).

הבעיה שה-2408 עולה כמו מסך 20" טוב וטלוויזיה 26" טובה גם יחד שלא לדבר על ה-2709.

אני מנסה להבין איך אפשר לקבוע כל-כך חד משמעית שבקטגורית ה-"24 יש רק מלך אחד והוא ה-2408 במחיר עוד איכשהו הגיוני?! עד כמה ההבדל מהותי בין ה-T240 לבין ה-2408 שזה מצדיק מבחינתכם השקעה של עוד 1200 ש"ח (תוספת של 70% במחיר)?! :s05:

גם BLUE LABEL עדיף על BLACK LABEL אבל רוב האנשים לא ישלמו את ההפרש :)

מה היתם ממליצים אם פתאום היה נעלם מהשוק ה-2408???

מה לגבי MK241H של ASUS וה-L246WH של LG? גם הם NT?

(למי שתוהה מה כל ניתוחי העלות-תועלת העלו: אני כלכלן בהשכלתי)

פורסם

הערכת התועלת המסכים היא מעט סובייקטיבית וגם תלויה בשימושים.

לדעתי במעבר מפנל TN לפנל שאינו TN יש קפיצה גדולה בתועלת לכל השימושים מלבד משחקים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים