עבור לתוכן

הקמת רשת קווית בבית של 1G

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם ושנה טובה !!!

אני מעוניין להקים רשת קווית של מחשבים דרך תעלות קיימות בקירות הבית כאשר לכל חדר יהיה כבל בנפרד של רשת וחדר אחד (אליו יגיעו כל הכבלים) יהיה המרכזייה - כל הכבלים שיגיעו לחדר זה יחוברו לראוטר קיים.

אני מעוניין לעשות תשתית של 1G כדי להיות מוכן לשימושים עתדיים (לא כל יום מעבירים חוטים בקירות).

אבל אני צריך עזרה ומקווה שתוכלו לעזור לי

1. האם עבור קצב עבודה של עד 1G צריך/מומלץ כבל CAT-6 או מספיק CAT-5E וכן מה ההבדלים ביניהם ?

2. בהנחה שאני מחבר לכל שקע בקיר (של RJ-45) את כל 8 הגידים של הכבל לקבלת איפשור של 1G האם חיבור של כבל CAT-5/5E רגיל בין השקע בקיר לבין המחשב או ראוטר יעבוד בקצבים של 100M או 10M - כי לקצבים אילו צריך לחבר רק 4 גידים ובפועל בשקעים בקיר יחוברו כל 8 הגידים ? כלומר האם למרות שמחוברים 8 גידים לשקעים בקיר ניתן לעבוד רגיל עם כבלי רשת CAT-5,CAT-5E בקצבים רגילים (10M,100M) עם מחשבים והראוטר?

3. האם לראוטר מפריע שיש 8 גידים מחוברים לשקע בקיר כשהכבל מהשקע אליו זה כבל רגיל שמחוברים בו רק 4 גידים ?

4. עדיף כבל ישר או מוצלב להעביר בקירות?

5. איזה סוג עדיף (אם בכלל) קשיח או גמיש לעבודה יום יומית והתקנה ?

6. ראיתי שיש קופסת חיבורים של עד 2 שקעי RJ-45 להתקנה על קיר הבית, האם יש קופסאות של 3 ו4 חיבורים של שקעי RJ-45 להתקנה על הקיר ?

7. עד איזה אורך מקסימלי בין 2 נקודות ניתן לעבוד בכבל CAT-6 וכן עם CAT-5E?

תודה רבה לכל מי שיכול לעזור לי גם אם בחלק מהשאלות

ושנה טובה לכולם :D

SKI FARM

פורסם

1. מומלץ cat6 אבל גם cat5e עושה את העבודה רוב הזמן

2. אין שום בעיה.

3. גם אין שום בעיה, הנתב בכלל לא קשור לנושא.

4. בקירות מעבירים כבל ישר.

5. בקירות מעבירים כבל קשיח.

7. רשמית האורך המקסימאלי הוא 100 מטר

וזה כולל גם את כבלי הגישור שיש מהשקע למחשבים השונים

בפועל שמים 80-90 מטר, בין שקעים כי צריך להוסיף כבלי גישור:P

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה!!

אבל אולי תוכל לעזור לי בהבנה עמוקה יותר

1. למה לא להעביר כבל גמיש בקירות למה קשיח ?

2. מה ההבדלים בין הכבלים CAT-6 לבין CAT-5E מביענת ביצועים ובכלל?

בתודה מראש

SKI FARM

פורסם

אין בעיה להעביר גם כבל גמיש בקירות

מעבירים קשיח כי יותר קל לעבוד איתו מול שקעים.

בעניין cat5e ו cat6

5 אמור לעבוד בתדר 100 מגה הרץ אבל בפועל בחיבור של ג'יגה מעבידים אותו בתדר 125 125*8 = 1ג'יגה, מה שנותן לנו מהירות של ג'יגה ביט half duplex, כלומר בכיוון אחד כל פעם.

במידה ואתה מעביר קבצים באותו זמן לשני הכיוונים אתה תרד למהירות 300-400 מגה בלבד לכל כיוון

6 אמור לעבוד במהירות של 250 מגה הרץ כלומר 4*250 = 1 ג'יגה , מה שמאפשר לעבוד בfull duplex כלומר העברה בו זמנית לשני הכיוונים בלי הפרעה

גם אם מעבירים קבצים במגביל לשני הכיוונים המהירות לא תרד תשאר מלאה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך שוב !!!

שאלות נוספות לצורך תחילת העבודות

הקוטר של התעלות בקירות הוא אחיד, ולהעביר בתוכם כבלים של CAT-5 אין בעייה להעביר כמה שאני צריך

שאלותי הם (בתקווה שתדע)

האם העובי / קוטר של הכבלים CAT-5 ושל CAT-5E ושל CAT-6 הוא זהה או שונה ? ואם שונה אז איזה כבל יותר עבה ובכמה יחסית לכבל CAT-5 שהוא הכבל להשוואה שלי ? כי אני חושש שאם כבל CAT-6 עבה יותר אולי לא אוכל להעביר את מספר הכבלים שאני רוצה בתעלות- האם יש היכן לבדוק זאת?

ועוד שאלה - האם קופסת שקעים לקיר (2 שקעי RJ-45) שתואמת לכבל CAT-5/CAT-5E תהייה טובה גם לכבל CAT-6? כלומר האם הקונקטורים (זכר) והשקעים (נקבה) שמתאימים להתקנת הכבלים CAT-5/CAT-5E יהיו טובים להתקנת כבל CAT-6 ? כי יש לי קופסאות שקעים לקיר (2 שקעי RJ-45) שתואמת לכבל CAT-5/CAT5E ואני רוצה להשתמש בהן להתקנת (אולי) הכבל CAT-6 האם זה אפשרי או שיש תקעים ושקעים שונים עבור כבל CAT-5/CAT-5E ועבור כבל CAT-6?

שוב תודה רבה מראש על העזרה

SKI FARM

פורסם

העובי של CAT5 ו-CAT6 דומה מאוד. בתעלה (זה בעצם צינור) ניתן להעביר בקלות שני כבלים ובלחץ שלושה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים