עבור לתוכן

סיבות שדיסק קשיח מרעיש

Featured Replies

פורסם

שלום,

בזמן האחרון הדיסק הקשיח שלי החל להרעיש בצורה מטרידה, לשם המחשה, יש לי 5 מאווררים במחשב והוא מרעיש יותר מכולם ביחד, במיוחד כשאני מבצע פעולות במחשב, אפילו הכי פשוטות, אציין גם כי יש לי 1% פנוי במחשב.

הדיסק המדובר הוא 250KS W.D

חג שמח! :xyxthumbs:

פורסם

1% מה? שטח דיסק?

אם יש לך 99 אחוז מהדיסק מלא, אז זאת הסיבה העיקרית, אתה טוחן את הדיסק

תקנה אחד נוסף

פורסם
  • מחבר

כן, 99% מהדיסק מלא. טוב אז כנראה אצטרך לקנות דיסק נוסף.

פורסם

כדאי להקפיד על מינימום של 20% פנויים.

פורסם

נכון שעדיף לשמור לפחות 10 אחוז פנוי אבל לדעתי זה חשוד.רמת הרעש שתיארת לא שגרתית.לא הייתי שומר על הדיסק הזה מידע חשוב ללא גיבוי.

פורסם
  • מחבר

כן, זה נורא מציק, אין איזה דרך להוריד את רמת הרעש, טיפול כלשהו, כמו למאווררים?

פורסם

אם הוא עומד לשווק חיים אז אין לך מה לעשות חוץ מלקנות אחר ולגבות את המידע לפני שזה יקרה!

פורסם
  • מחבר

לא נראה לי שהוא הולך למות, גם כי הוא אצלי שנה+קצת

והורדתי את התוכנה HDD health ושם רואים שהוא על 100% חיים

וחוץ מזה רוב הזמן הוא על 37-36 מעלות.

פורסם

שמע אז זה מוזר אני בכל זאת לא הייתי לוקח את סיכון

שמעתי על דיסקים שמתו אחרי חודש וגם קצת יותר

פורסם

יש בסטיקי "תוכנות מומלצות" בפורום תוכנות כלי אבחון לכוננים קשיחים- לפי חברה.. תוריד את הכלי של WD ותבדוק את הכונן שלך

כמובן שאני מדבר על SMART disk info וגם על Extended test- כשכונן מתחיל לשנות את רמת הרעש שלו, כנראה שדברים השתנו אצלו ברמה הפיזית. זה יכול להיות ממתחים לא יציבים שהוא קיבל ומשום שאר סיבות. כדאי שתבדוק את הנושא, אולי הוא עומד לנפוח את נשמתו ובמקרה כזה (ואפילו אם אין שום בעיה בבדיקות) אני מציע שתגבה אותו, כמו שכולם הציעו. :xyxthumbs:

פורסם

לא יכול להיות שזה פשוט רטט שנוצר בין הדיסק למארז כשהוא עובד?

רוב המארזים היום מגיעים עם ספייסרים מגומי כדי למנוע כזה מצב.

כשדיסק מחוץ למחשב (עובד) הוא עדיין מרעיש?

פורסם
  • מחבר

זה לא רטט, אני מתקרב אליו ושומע שזה משהו מבפנים שמסתובב ועושה רעש.

פורסם

הראש קורא/כותב של הכונן קשיח מונח על כרית אוויר כדי לא לשרוט את הכונן. אני מנחש שמשהו קרה או לכרית, או לציר הסיבוב.

אתה יכול לנסות לפנות לטכנאי, אך לא נראה לי שהוא ידע לעשות עם זה משהו. לכן אם לכונן יש אחריות תממש אותה, ואם לא תכין את עצמך נפשית לקניית כונן נוסף...

פורסם

אחרי שהעפת משהו מהדיסק ופינית קצת יותר מקום מ- 1% הוא עדיין מרעיש?

פורסם

במחירים של היום, תקנה חדש, כי גם אם הדיסק תקין הוא כבר מפוצץ בכל מקרה. ושום תוכנה לא יכולה לנבא חיים של דיסק קשיח, הם אולי מעריכות משהו במקרה הטוב.

תקנה עוד אחד, תתקין עליו את מערכת ההפעלה ותעביר אליו את החומר החשוב. ככה אם הדיסק המרעיש ילך, לא תאבד דברים חשובים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים