עבור לתוכן

2 שאלות לגבי אינטרנט 10MB ורשת אלחוטית

Featured Replies

פורסם

שלום, אני מתכוון לעשות רשת בין 3 מחשבים, כאשר מחשב אחד הוא ה"ראשי", מתחבר ישירות למודם דרך ה-USB, וממנו יוצא כבל רשת לתוך ראוטר, המחשב מתוכנן להיות דלוק כמעט 24\7, יותקן עליו אנטיוירוס + פיירואל כך שהוא אמור "לסנן" הכל במקום להתקין 3 אנטיוירוסים.

בתכנון יש אינטרנט 10MB, ועכשיו יש לי כמה שאלות:

- כמה יעלה האינרנט באופן חודשי? (ספק + תשתית)

- ממי הכי מומלץ לרכוש?

- האם הראוטר יעמוד בעומס? (במיוחד לא חיברתי את המחשב הראשי לראוטר אלא למודם מכיוון שהוא זה שישמש להורדה רציפה)

- האם המערכת אכן תפעל לפי התכנון שלי? (המחשב הראשי יסנן הכל ולא יהיה צורך באנטיוירוס וכו')

- על איזה ראוטר + מודם אתם ממליצים במהירויות ובעומס כזה?

פורסם

אנטי וירוס על המחשב הראשי לא יעזור לך, אלא אם כן אתה רוצה לאחסן את כל מה שעובר לשאר המחשבים אצלך לבדוק אותו ואז לשלוח הלאה, כמובן שזה יעקב מאוד את כל המחשבים.

כמו כן אני לא מאמין שמודם USB יצליח לעמוד בעומס של 10 מגה

אם אתה רוצה לבנות מחשב ראשי שישמש כנתב, אז עדיף שני כרטיסי רשת על אותו מחשב.

פורסם
  • מחבר

אנטי וירוס על המחשב הראשי לא יעזור לך, אלא אם כן אתה רוצה לאחסן את כל מה שעובר לשאר המחשבים אצלך לבדוק אותו ואז לשלוח הלאה, כמובן שזה יעקב מאוד את כל המחשבים.

אוקיי, מה בנוגע לפיירואל?

כמו כן אני לא מאמין שמודם USB יצליח לעמוד בעומס של 10 מגה

אם אתה רוצה לבנות מחשב ראשי שישמש כנתב, אז עדיף שני כרטיסי רשת על אותו מחשב.[/

מה הכוונה?b]

פורסם

באופן כללי יש שני סוגי חומת אש

אחת שפועלת על תוכנות והשניה שפועלת על כתובת

הראשונה מונעת מתוכנות לצאת החוצה מהמחשב

והשניה מונעת מפורטים או IP מסויימים להכנס פנימה ולצאת החוצה

מה שנתב מפעיל זה בדרך כלל הסוג השני

בהחלט אפשר להפעיל כזאת גם דרך מחשב כמו שהצעת

ובעניין השני, במקום מודם USB פשוט מודם חיבור רשת עם שני כרטיסי רשת במחשב

פורסם

כשאתה מחבר את זה ככה, עם מחשב ראשי שהוא למעשה מחלק אינטרנט לאחרים, הנתב למעשה מתפקד כמתג ואז אין אליו שום עומס של חיבורים רבים (שיתוף קבצים).

מצד שני זה חיבור עקום ולא מומלץ. עדיף לחבר מודם לנתב וממנו להוציא חיבור לשאר המחשבים. כל נתב נורמלי מסוגל לעומד בעומס סביר של שיתוף קבצים.

פורסם
  • מחבר

בסדר, מובן.

מה לגבי המחיר של האינטרנט? ואיזה דגם של ראוטר ומודם מומלץ לי לרכוש?

פורסם

המחיר של האינטרנט גבוה מאוד כיום ויש אותו בנתיים רק בהוט.

החבילה עולה בהוט 249 ש"ח לחודש וזה לא כולל ספק.

ולא זוכר כבר איפה שמעתי אבל לפי מה שאני יודע התשתיות שקימות כרגע לא מספיקות בשביל 10 מגה שיהיה חיבור יציב.

אצל חבר שלי למשל היה 5 מגה של בזק אני חושב והיו לו נפילות בקו והאינטרנט היה כל שניה מתנתק. [התשתיות באזור חדשות זה אזור חדש] אז הורידו לו ל2.5 מגה וזה הסתדר.

ולי יש 5 מגה של הוט ויש פעמים שהאינטרנט לא זז או לא עובד. אז 10 מגה ניראה לי יהיה קצת כבד.

פורסם

האם אתה בכלל מנוי לתשתית?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים