עבור לתוכן

שגיאה בהפעלת המחשב(בקשר לHD)

Featured Replies

פורסם

שלום

יש לחבר שלי מחשב ניד של טושיבה וכשהוא מפעיל אותו יש את הודעה הבא

Smart failure predicted on hard disk 4(פה רשום דגם ההרד דיסק)
Warning immediately back up your data and replace your hard disk drive.
A failure may be imminent.
Press F1 to continue

לפי מה שבנתי מזה הוא אומר שיש בעיה בHD כשאני לוחץ על F1 המחשב לא מגיב נשאתי להכינס לBIOS ולא הצלחתי(נשאתי עם DEL עם כול הF הוא לא נכנס) עכשיו השאלה שלי היא אם ההודעה הזאת אומרת שהHD נידפק חומרתית או שאפשר עם איזה תוכנה לסדר בו משהו....

תודה מראש

פורסם

לפי ההודעה הוא נדפק חומרתית.

תבדוק אם כאשר אתה מעלה את המחשב ותו"כ לוחץ המון F8 אם הוא מצליח להיכנס לתפריט שחזור מערכת?

פורסם

ההודעה הזו נועדה להזהיר שישנה שגיאה כלשהי בSMART וכדאי שתגבה את הכונן הקשיח שלך.

יתכן שהמצב שלו כ"כ קשה, שההודעה הזו הגיעה מאוחר מידי והקשיח שלך כבר מת- או גוסס.

אני מציע שתקח את החוברת של הלוח שלך ותבדוק כיצד מאפסים את הביוס- בד"כ ישנו ג'אמפר שיש לשנות את מיקומו, או דווקא למקם ג'אמפר לכמה שניות. אני אומר את זה, כי הוצאת בטריה לא תאפס את הביוס בכל לוח.

אם אתה מצליח בכל מקרה להגיע לביוס תבטל את SMART לכונן הקשיח הספציפי, או אפילו לכל הכוננים אם אין לך כח לנחש (במקרה ואתה לא יודע). לאחר מכן תנסה להפעיל את המחשב כרגיל. אם המחשב יפעל, הסתדרת- לבינתיים- תגבה במהירות את הכונן הקשיח. אם לא, או אם אין לך מידע כ"כ חשוב- תחליף אותו וזהו.

נ.ב. אם תצליח להעלות את מערכת ההפעלה, ואתה מתעניין לדעת את שגיאת הSMART הספציפית.. תוריד HD Tune או תוכנה יעודית לכונן שלך מאתר החברה. יש בסטיקי "תוכנות מומלצות" בפורום תוכנות.

פורסם
  • מחבר

הבעיה שאני לא יודע אך להיכנס לביוס של הלוח אם הזה וגם אין לו את החוברות של המחשב הוא לא אחד ששומר דברים כאלה(איבד דריבים שלוש פעמים :kopfpatsch:) כמו שאמרתי נשאתי את כול הצירופים שאני מכיר לכניסה לביוס(כול הF מקש DELETE)

פורסם

אתה לא צריך לעשות נסיונות, כתוב לך בהתחלה משהו כמו "Press F2 for Bios" או משהו דומה.

בכל אופן, תבדוק עם CPUZ או Everest (מה שנח לך) איזה לוח יש לך ואני אחפש לך פיתרון.

פורסם
  • מחבר

אתה לא צריך לעשות נסיונות, כתוב לך בהתחלה משהו כמו "Press F2 for Bios" או משהו דומה.

בכל אופן, תבדוק עם CPUZ או Everest (מה שנח לך) איזה לוח יש לך ואני אחפש לך פיתרון.

אני יודע שצריך להיות רשום משהו תמיד רשום משהו אבל פה לא רשום כלום!!! בגלל זה אמרתי שעשיתי נסיונות כי לא רשום ומה שכן זה מוזר כי פעם ראשונה שאני ראה שלא רשום כלום

פורסם

צריך להיום רשום על הלוח..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים