עבור לתוכן

BIOS לא תומך ב-SATA? (התקנתי adapter pci2sata)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

ה-HDD הישן נשרף לי. קניתי HDD חדש, למרות שה-MoBo שלי הוא לא SATA native.

קניתי מתאם PCI to SATA כדי להתגבר על הבורד הישן.

ה-HDD עובד בסדר, הצלחתי לגרום ל-WinXP לזהות את הדיסק בהתקנה (באמצעות הדרייברים שהגיעו עם המתאם).

הבעיה היא פשוטה, המחשב לא מוכן לעשות BOOT מהדיסק החדש. האם לא ניתן לעשות בוט במקרה הזה? הרי מה עוזר המתאם אחרת??

הבורד שלי ASUS P4S533-MX, ההרדיסק החדש Seagate Barracuda 320GB SATA, והמתאם הוא Dynamode שמבוסס על צ'יפ של VIA6421A.

תודה לכל מי שיענה... (התעמקתי בפורום ובמדריכים שלכם, אגב).

פורסם

יש בקרים שנותנים בוט ויש כאלו שלא, יותר מזה, יש לוחות אם שתומכים בבוט מכרטיס חיצוני ויש כאלו שלא.

תבדוק בתפריט הבוט בביוס אם קיימת אצלך אפשרות לבוט מ-ADD ON CARDS.

פורסם

אין דבר כזה כרטיס שלא נותן בוט

אולי יש לוח שלא מאפשר בוט מכרטיס

יש זיהוי של ההארדיסקים בביוס? או בתפריט הנפרד של הכרטיס?

פורסם

בטח שיש, שוכבים אצלי בארון איזה 3 כאלו.

פורסם
  • מחבר

הבורד לא מזהה את הדיסק הקשיח.

אגב, זה נשמע לי מאוד מאוד סביר שיש בורדים שלא מאפשרים בוט מכרטיס חיצוני. מה שכן מעצבן אותי, שהליצן מ-KSP שיכנע אותי שהכל יהיה בסדר. האינטואיציה שלי היתה לקנות דיסק IDE ולסגור עניין.

חארות ה-KSP האלה, אם למישהו שקצת מבין עניין כמוני הם עושים פלברות, תארו לכם מה קורה לאזרחים תמימים חסרי מושג...

פורסם

תבדוק בתפריט הבוט בביוס אם קיימת אצלך אפשרות לבוט מ-ADD ON CARDS.

פורסם
  • מחבר

היי שי, לא החמצתי את ההצעה הזו. אין אופציה כזו.

מה שכן יש:

IDE

ATAPI CD-ROM

REMOVABLE (כולל אופציות משנה: floppy, ls120, zip, atapi MO, USB FDD, USB ZIP/FLASH)

OTHER (כולל: SCSI, INT18 - network).

את הרוב ניסיתי, שום דבר לא משנה כלום. :(

פורסם

כנראה שאו הלוח או שכרטיס לא תומכים בבוט.

תנסה את ה-SCSI, יש סיכוי קלוש שזה יעבוד.

פורסם
  • מחבר

לא, הסקאזי לא עבד, ניסיתי.

טוב, תודה על הניסיון והמאמץ. עכשיו אני מקבל כאב ראש רק מלחשוב על הריב שיהיה לי מול KSP. אני יותר לא קונה שם.

פורסם

מה הדגם המדוייק של הכרטיס?

אתה אומר שהביוס לא מזהה את הדיסקים, אבל האם יש מסך שעולה אחרי באיזה שלב ואומר ללחוץ על איזה כפתור כדי להגדיר RAID?

פורסם
  • מחבר

מה הדגם המדוייק של הכרטיס?

אתה אומר שהביוס לא מזהה את הדיסקים, אבל האם יש מסך שעולה אחרי באיזה שלב ואומר ללחוץ על איזה כפתור כדי להגדיר RAID?

אין דגם מדויק, כי זה נראה לי איזה מוצר מדבקה. על האריזה כתוב Dynamode PCI-SATA 3. הצ'יפ על הכרטיס של VIA, מדגם VT6421A.

הביוס לא מזהה את הדיסק באתחול, אבל כשאתחלתי מדיסק של WinXP הצלחתי באמצעות הדרייברים שהגיעו עם הכרטיס לזהות את הכונן ולהתקין עליו. הבעיה שבלי בוט, ה-XP לא מסוגלת להמשיך בהתקנה, כפי שוודאי ידוע לך.

לא שמתי לב בנושא ה-RAID באתחול, אני אלך לבדוק שוב (לדעתי אין, אתחול מאה פעם ביומיים האחרונים).

פורסם

אוקי אם אין דגם אז שאלה נוספת.

יש לך על הכרטיס גם יציאת PATA?

במידה ואתה מחבר את הכונן האופטי ליציאת PATA של הכרטיס, יש בוט כל שהוא?

אני מתכוון שליציאות הרגילות של הלוח לא יהיה מחובר שום רכיב PATA

פורסם
  • מחבר

אין אופציית RAID, לשאלתך הקודמת.

בנוגע ל-PATA, תגדיר לי מה זה? אם הכוונה לקונקטור IDE, אז יש על המתאם. אני אנסה לחבר את ה-CDROM לקונקטור ונראה אם הוא עושה בוט.[br]פורסם בתאריך: 29.09.2008 בשעה 10:03:12

טוב, הבעיה היא באמת כנראה בבורד, כי הוא לא מזהה את ה-CD ROM דרך המתאם החדש.
פורסם

כן הכוונה לחיבור 39 פין

תנסה לבדוק את הכרטיס על לוח אחר, אין לי יותר רעיונות :P

פורסם
  • מחבר

תודה על המאמץ, ירח. נראה לי פשוט שהבורד מאותת לי בעדינות שהגיע זמנו ללכת...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים