עבור לתוכן

שאלה על כרטיס מסך שמתחמם

Featured Replies

פורסם

שלום יש לי את הכרטיס nvidia 6800 gt ויש לי איתו בעיית חום מאוד קשה עקב אובר קלוק יותר מדיי גבוהה שבוצע בעבר וגרם לעליית הטמפרטורה שלו גם כשהוא ללא אובר קלוק.

כרגע הכרטיס ללא אובר קלוק.

מהירות ברירת המחדל של ליבה של הכרטיס היא 350 mhz והזיכרון הוא 1000.

האם כדי לי ובכלל אני יכול להוריד את מהירות הליבה והזיכרון של הכרטיס בכדי להוריד את הטמפרטורה שלו?

האם זה יכול להרוס אותו?

תודה לעונים :yelclap:

פורסם

* לכמה מעלות מגיעה הליבה במאמץ ובמנוחה?

* מהי מהירות המאוורר (%), במידה והוא בכלל מסתובב ?

* להוריד תדרים \ downclock תמיד אפשר (ביצועים ירדו, אולי טמפ' תרד \ אין סכנה לכרטיס בפעולה זאת)

* כיצד מתבטאת בעיית החום ? (ארטיפקטים \ תקיעות \ קריסות) או שאנחנו סתם מדברים על מעלות ?

פורסם
  • מחבר

* לכמה מעלות מגיעה הליבה במאמץ ובמנוחה?

* מהי מהירות המאוורר (%), במידה והוא בכלל מסתובב ?

* להוריד תדרים \ downclock תמיד אפשר (ביצועים ירדו, אולי טמפ' תרד \ אין סכנה לכרטיס בפעולה זאת)

* כיצד מתבטאת בעיית החום ? (ארטיפקטים \ תקיעות \ קריסות) או שאנחנו סתם מדברים על מעלות ?

טמפרטורת הליבה מגיעה ל60 מעלות במאמץ. במנוחה היא 54.

המאוורר של הכרטיס מסתובב לאט מאוד, ניקיתי אבק, כנראה יש לו בעיה. אם אני לא טועה מהירות המאוורר היא בערך 800 סל"ד מבדיקה שעשיתי פעם.

בעיית החום לא מתבטאת בארטיפקטים, אם משחקים במשחק אז לאחר כמה דקות יש לי טיפה תקיעות. במשחק ממש כבד כמו crysis בהתחלה המשחק עובד חלק על low, לאחר חמש דקות של משחק או אפילו פחות הכרטיס פשוט מת, קורס.

שלא נדבר על המשחק dirt שרק בmain menu המלא אפקטים הכרטיס קרס לי, וקיבלתי מסך כחול.

אני לא יודע למה המשחק קורס לי בטמפרטורה של 60 מעלות. זה לא אמור להוות בעיה.

עכשיו התקנתי את התכונה atitool והרצתי את ה3d view שלה, ובאמצע הבדיקה טמפרטורת הליבה הגיעה ל 80 מעלות בפחות מדקה.

היום בצהריים גם התקנתי 3dmark 2006 והרצי בדיקה ובאמצע הבדיקה טמפרטורת ליבת הכרטיס הגעיה ל60 + -. איך זה יכול להיות שבבדיקה בatitool הטמפרטורה הגיעה לכל כך גבוהה?

פורסם

atitool מאמץ את הכרטיס יותר מרוב האפליקציות הקיימות... התוכנה שמאמצת הכי הרבה למיטב ידיעתי היא FUR -

http://www.ozone3d.net/benchmarks/fur/

תריץ אותה ונטר טמפרטורה דרך הדריבר או rivatuner או everest אם FUR עצמו לא מראה לך טמפ'.

עכשיו תשמע, אני ממש לא חושב שהטמפ' היא זאת שמפריעה למשחקים. אתה יכול לבדוק טמפ' בזמן משחק באמצעות הגרף של rivatuner לטמפ'.

יכול להיות שהבעייה שלך היא בכלל חוסר בזכרון המובנה בכרטיס המסך. נסה להוריד הגדרות (עם דגש על טקסטורות ורזולוציות) במשחקים המדוברים ונראה אם זה עדיין קורה. בנוסף עדכן את המשחקים עם הפאצ'ים האחרונים שלהם ותעדכן גם דריבר לכרטיס מסך (לאחר הסרה של הקודם).

אם וכאשר אתה מקבל מסך כחול, תאמר לי אם המילה NV4_DISP מופיעה שם...

ותמיד קיימת האפשרות שהבעייה נמצאת בחומרה אחרת במחשב שלך, למשל:

זכרון (תריץ MEMTEST) \ מעבד (תריץ OCCT) \ ספק כח גוסס או לוח אם בעייתי (תריץ PassMark BurnInTest או Everest stress test)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים