עבור לתוכן

עזרה דחופה- כרטיס גוסס

Featured Replies

פורסם

היי

יש לי ת x1950pro עם קירור של Zalman VF700-Alcu fansink

עכשיו המאוור מלא באבק מפוצץ ואני לא מבין איך לנקות אותו ואיך בכלל לפרק תכרטיס (המארז nzxt-apollo) בינתיים המשחקים רצים לי עם ריבועים, משולשים בעיות גרפיות וכו'. מה לעשות??!! הורדת מהירות שעון תעזור? איך מנקים?

תודה ענקית לעוזרים! :D

פורסם

א) בדוק מה טמפ' הכרטיס במאמץ - תוכל להיעזר ב HWMONITOR (תוכנה של 200 קילובייט שניתן להוריד בחינם מהאתר של CPUID).

ב) מה הבעיה לנקות אותו? תוציא את הכרטיס, תכניס משהו קטן ודק בין צלעות האלומיניום (כגון פיסת נייר מקופל) ופשוט תוציא את האבק. תוכל להיעזר בפאן על קור (בלבד!), תרסיס אוויר דחוס (שעולה 20 שח בכל חנות כלי בית\אלקטרוניקה) או סתם לעשות איזה "פווווו!" יבש. זה ממש לא סיבוך לנקות אותו.

אני מתאר לעצמי שאתה יודע איך מוציאים כרטיס מסך... מוציאים את הכאבל של המסך, מוציאים את הבורג שמחבר את הכרטיס למארז (במידה והמארז לא TOOL-LESS), מושכים את ראש הפלסטיק הקטן ליד חריץ הPCI-E על לוח האם ופשוט מושכים את הכרטיס החוצה.

פורסם
  • מחבר

טוב עידכון קטן חח,

הכרטיס לא עובד עכשיו וכנראה זה בגלל שהגוף קירור חצי מנותק מהליבה (מסתבר שנפל איזשהו בורג קטן, יכול להיות מהחום חח ואני לא מוצא אותו).

עכשיו הכרטיס כבר בן שנה והוא במסגרת והאחריות, אבל לא נראה לי שזה נורא, נכון? רק הבורג נפל, מאיפה אני יכול להשיג תבורג המסויים הזה? חנות רגילה?

ושאלה אחרונה, אם הגוף קירור מנותק אז הכרטיס לא מתפקד? ז"א המסך לא מוכן להציג כלום כאילו אין כרטיס במחשב.

פורסם

סביר יותר להניח שקודם נפל הבורג של הקירור ובגלל זה הוא התחמם (ואולי נשרף לך?) ולא מתפקד.

הצורות שראית על המסך נקראים ארטיפקטים והם קוראים בדרך כלל מחום גבוה או מזכרון כ.מסך פגום.

האם הקירור שיש עליו הגיע איתו מהיצרן או שהוא הותקן על ידי מישהו עצמאית ?

*נ.ב - סביר להניח שאם נפל ממנו הבורג אז הוא יהיה בתוך המארז, לאן כבר יש לו לברוח ?

פורסם

האם הקירור שיש עליו הגיע איתו מהיצרן או שהוא הותקן על ידי מישהו עצמאית ?

זה דגם של GIGABYTE שמגיע עם הקירור הנ"ל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים