עבור לתוכן

אבקש המלצה למחשב נייד עד 6-7 אלף ש"ח.

Featured Replies

פורסם

יש לי מספ' תנאים ואני אשמח אם ניתן כמה שאפשר לענות עליהם כי הם חשובים:

מינימום 2.4 מגה הרץ ורק לוח עם ליבה כפולה(קור 2 דו)

מינימום 2 ג'יגה זיכרון.

מינימום 250 ג'יגה נפח.

והכי חשוב 3 שנים אחריות על הכל, חלקים ומעבדה, על אפשרות זו לא מתפשר.

הנייד מיועד עבור השימושים הבאים:

אינטרנט(גלישה, מסנג'ר, ICQ, משחקי אינטרנט וכו')

שיחות ועידה(מצלמה אינטרנט)

עבודה עם פוטושופ CS3 רק לעריכת תמונות בעיקר(אני צלם).

צפייה בסרטים רגילים XVID וכו' אבל אם אפשר שיהיה גם אפשרות לצפות באיכויות גבוהות יותר אבל רק אם אפשר.

אז הדגש הוא על המעבד, נפח איחסון גדול וכרטיס מסך טוב! אנא הימנעו מגירסאות 8XXX של נבידה בשל בעיות התחממות.

לא חשובה לי החברה שממנה אקנה את הנייד(טושיבה, דל, LG, HP, IBM) רק שיהיה 3 שנים אחריות ומחברה אמינה שלדעתכם

עומדת במילה שלה בנוגע לאחריות ושהיא תקפה גם בארץ באופן מלא.

תודה רבה על זמנכם, על העזרה ועל שיש לי בכלל למי לפנות :)

שנה טובה ומתוקה לכולם :xyxthumbs:

• תגובות 44
  • צפיות 3.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בשביל אילו שימושים אתה זקוק לכרטיס מסך טוב? מה זאת אומרת אחריות שתקפה גם בארץ? האם אתה רוכש בחו"ל?

פורסם
  • מחבר

בשביל אילו שימושים אתה זקוק לכרטיס מסך טוב? מה זאת אומרת אחריות שתקפה גם בארץ? האם אתה רוכש בחו"ל?

אני לא רוכש בחו"ל אלא רק בארץ.

אני צריך כרטיס מסך טוב לצורך הגרפיקה מבחינת תצוגה, צבעים וכו'

גם עבור סרטים באיכויות גבוהות.

נשאר רק שתמליצו לי לפי הצרכים שלי איזה כרטיס מסך טוב עבורי.

תודה.

פורסם

נשמע שאין לך כלל צורך בכרטיס מסך טוב, אין לזה משמעות לשימושים שציינת.

על איזה גודל מסך חשבת והאם יש לך העדפה לרזולוציה (בתור צלם זה כמובן עשוי להיות חשוב)?

פורסם
  • מחבר

נשמע שאין לך כלל צורך בכרטיס מסך טוב, אין לזה משמעות לשימושים שציינת.

על איזה גודל מסך חשבת והאם יש לך העדפה לרזולוציה (בתור צלם זה כמובן עשוי להיות חשוב)?

לא ציינתי את הגודל כי לא רציתי להגביל/להכביד עליכם בהמלצות לניידים. אני מצד אחד רוצה גדול כמה שיותר

אך מצד שני זה זולל יותר חשמל לא? חשובה לי אורך הסוללה, 3 שעות זה יהיה טוב או אפילו יותר.

אך אתפשר גם על מסך 15.4 או 14.1 תלוי לפי המפרט שלו, ככל שזה יענה יותר על הדרישות שלי כך הסיכוי שאקנה אותו הוא גבוה יותר.

לסיכום מקבל גדלים 17 15.4 ואם לא תהיה ברירה אז 14.1.

כמובן כמה שיותר רזולוציה יהיה יותר טוב זה אכן חשוב לתמונות ולעבודה בפוטושופ.

תודה.

פורסם

כמה אפשרויות ב-15.4":

Dell D830 - מחשב באיכות מאד טובה, אחריות לשלוש שנים, מסך מאט. ניתן לקבל עם רזולוציה של 1680X1050 בתקציב שלך. עומד בכל הדרישות האחרות.

http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-d830-intel.htm

Lenovo T61 - איכות טובה מאד, אחריות לשלוש שנים, מסך מאט. ניתן לקבל עם רזולוציה של 1680X1050. בדר"כ בתקציב כזה מגיע עם כרטיס מסך נפרד (NVS 140 ) ודיסק קשיח של 160gb. יתכן ותוכל למצוא באותו התקציב קונפיגורציה עם כרטיס מסך מובנה ודיסק קשיח יותר גדול.

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=9060

Lenovo T500 - אם אתה מוכן להתפשר על הרזולוציה על מנת לקבל חיי סוללה הרבה הרבה יותר טובים. המעבד בתקציב שלך יהיה פחות מ-2.4ghz אבל אין לזה משמעות, אתה לא תרגיש בהבדל.

אם אתה רוצה מחשב ב-17" תצטרך להתפשר על איכות הבניה ובוודאי גם על המסך (רזולוציה יותר נמוכה ובדר"כ מסך מבריק ולא מאט). כמו כן חיי הסוללה של מחשבי 17" יהיו קצרים יותר, רובם מגיעים עם כרטיסי מסך נפרדים וכמובן הם יותר מסורבלים. תעשה את השיקול ביחס להעדפות שלך.

אתה יכול להסתכל על ה-Inspiron 1720

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=697739

או על ה- HP dv9xxxx

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=712902

אלו רק דוגמאות, בתחום הניידים הצרכניים ב-17" יש עוד אפשרויות דומות.

בתחום המחשבים הצרכניים רק דל מציעה אחריות של 3 שנים במחיר, בשאר החברות ניתן בדר"כ להרחיב את האחריות לשלוש שנים בתשלום.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על ההמלצות, בהחלט התרשמתי.

הדגם Lenovo T500 דווקא באותו הרזולוציה או שאני טועה?

ראי כאן:

http://www.zol.co.il/Product.aspx?ProductID=131

האם בכולם אין מצלמת אינטרנט?

איזה מחשב היית ממליצה לי לקחת?

די קשה לי להחליט בעיקר מבין 3 הראשונים. מסך 17 די בעייתי מבחינת אורך חיי הסוללה והרזולוציה.

אשמח לדיעה איזה מבין 3 הראשונים לקחת.

תודה רבה לך.

פורסם

הדגם Lenovo T500 דווקא באותו הרזולוציה או שאני טועה?

ראי כאן:

בקונפיגורציה הזו כן אבל היא עולה על התקציב שלך. כל מה שאמרתי רלוונטי למסגרת התקציב שציינת בלבד. יתכן שהוא יהיה זמין בתקציב הזה עם רזולוציה כזו ובלי כרטיס המסך הנפרד אבל מכיוון שהוא רק הגיע לארץ עכשיו זה עדיין לא ברור לגמרי ועוד קצת קשה להשוות מחירים. ה-Dell E6500, מחליפו של ה-D830 גם הוא יציע חיי סוללה טובים אבל לא ניתן לומר בדיוק האם יכנס בתקציב שלך עם רזולוציה גבוהה מהסטנדרט כרגע שכן הוא עדיין לא זמין בארץ בצורה רשמית (גם הוא טוב אבל לא מציע רזולוציה של 1680X1050 אלא רק של 1440X900 או 1920X1200 שלטעמי האישי הן פחות מוצלחות על מסך 15.4". זו שאלה של העדפה אישית).

האם בכולם אין מצלמת אינטרנט?

במחשבי ה-15.4" העסקיים הישנים יותר אין. במחשבים חדשים יותר כמו ה-E6500 או ה- T500 יש אפשרות למצלמה מובנית.

איזה מחשב היית ממליצה לי לקחת?

אם הייתי במקומך הייתי משקיעה ב-T500 פשוט בגלל חיי הסוללה הטובים בצורה משמעותית וחריגים בכלל בקרב מחשבים ניידים מהסוג הזה. מבחינתי זו תכונה מאד חשובה. עם זאת, יכול להיות שבתקציב שלך זה יחייב פשרה בנושא הרזולוציה. תחשוב מה חשוב לך יותר רזולוציה או חיי סוללה. לחילופין אפשר כמובן להעלות את התקציב ולקבל את שניהם :) או לחכות קצת ולראות אם ניתן לקבל את הדגם הזה בקונפיגוציה של רזולוציה גבוהה יותר במסגרת התקציב שלך.

פורסם
  • מחבר

אם הייתי במקומך הייתי משקיעה ב-T500 פשוט בגלל חיי הסוללה הטובים בצורה משמעותית וחריגים בכלל בקרב מחשבים ניידים מהסוג הזה. מבחינתי זו תכונה מאד חשובה. עם זאת, יכול להיות שבתקציב שלך זה יחייב פשרה בנושא הרזולוציה. תחשוב מה חשוב לך יותר רזולוציה או חיי סוללה. לחילופין אפשר כמובן להעלות את התקציב ולקבל את שניהם :) או לחכות קצת ולראות אם ניתן לקבל את הדגם הזה בקונפיגוציה של רזולוציה גבוהה יותר במסגרת התקציב שלך.

בכמה תקציב מדובר בכדי לקבל את שניהם?

האם זה הנייד שבקישור שנתתי לך? הרי מדובר בחריגה קטנה ועם זה אין לי בעיה.

האם מבחינת ניצול הזיכרון והעיבוד T500 עדיף יותר משאר ההמלצות שלך?

תודה על העזרה מעריך זאת.

פורסם

כן, כפי שראית ניתן לקבל את שניהם בחריגה כזו. הקונפיגורציה שנתת אכן מציעה גם את חיי הסוללה של ה-T500 וגם רזולוציה של 1680X1059. מומלץ שתשווה מחירים שכן יש המון מוכרים לנייד הזה במחירים שונים לחלוטין וחלקם באחריות לא רשמית (בדוק מול המוכר שמדובר באחריות רשמית של לנובו, צריכה להיות של 3 שנים בדר"כ) אבל אם הסכום הזה הוא לא חריגה גדולה מבחינתך אז זה יהיה אפשרי.

אני בכל זאת הייתי מנסה ורואה האם ניתן לקבל את המחשב ללא כרטיס המסך הנפרד (HD 3650) שכן זה כרטיס הרבה יותר מידי חזק לצרכיך וחבל על הכסף. מצד שני אם תחליט לרכוש עם כרטיס מסך כזה זה גם לא אסון (חוץ מהעניין הכספי) שכן לדגם הזה יש כרטיס מסך היברידי שמאפשר להחליף בין שימוש בכרטיס מסך נפרד למובנה (כרטיס מסך נפרד צורך יותר סוללה ומייצר יותר חום). במבחינת הרזולוציה, אני ממליצה שתלך לחנות ותתרשם בעצמך מהרזולוציות השונות לפני הרכישה, לאנשים מסויימים רזולוציה כזו היא גבוהה מידי על מסך 15.4".

מבחינת הביצועים העיבודיים לא יהיה הרבה הבדל בינו לבין הדגמים האחרים שציינתי. ל-T500 יש יתרון בכך שהוא מכיל מעבד מסדרת P בעל TDP נמוך יותר (25w) שתורם להורדת חום ולחיי סוללה יותר טובים (מה שאכן מתבטא בנתונים של המחשב הזה). עקרונית ה-T8300 עולה בביצועים על ה-P8400 אבל מדובר בהבדל קטן למדי שמאד לא סביר שתרגיש בו.

פורסם
  • מחבר

שוב, תודה רבה על העזרה.

דבר ראשון מה שאני אעשה זה ליצור קשא עם חברת לנובו IBM ולברר את אמינותה של החנות ZOL שבקישור שנתתי.

אם החנות הזאת כלולה ברשימת החנויות שלהם להפצץ מוצריהם והאחריות שלהם.

אחרי שיאשרו זאת אני אלך לבדוק את המחשב הזה אם הוא מתאים לי מבחינת הנוחיות והרזולוציה.

ושאלה: אם אני אקח בכל זאת את הכרטיס מסך, האם אפשר שלא להשתמש בו אלא "לנתק" אותו(לא פיזית אלא שלא יהיה פעיל) ולהשתמש בכ.מסך המובנה?

תודה.

כן, כפי שראית ניתן לקבל את שניהם בחריגה כזו. הקונפיגורציה שנתת אכן מציעה גם את חיי הסוללה של ה-T500 וגם רזולוציה של 1680X1059. מומלץ שתשווה מחירים שכן יש המון מוכרים לנייד הזה במחירים שונים לחלוטין וחלקם באחריות לא רשמית (בדוק מול המוכר שמדובר באחריות רשמית של לנובו, צריכה להיות של 3 שנים בדר"כ) אבל אם הסכום הזה הוא לא חריגה גדולה מבחינתך אז זה יהיה אפשרי.

אני בכל זאת הייתי מנסה ורואה האם ניתן לקבל את המחשב ללא כרטיס המסך הנפרד (HD 3650) שכן זה כרטיס הרבה יותר מידי חזק לצרכיך וחבל על הכסף. מצד שני אם תחליט לרכוש עם כרטיס מסך כזה זה גם לא אסון (חוץ מהעניין הכספי) שכן לדגם הזה יש כרטיס מסך היברידי שמאפשר להחליף בין שימוש בכרטיס מסך נפרד למובנה (כרטיס מסך נפרד צורך יותר סוללה ומייצר יותר חום). במבחינת הרזולוציה, אני ממליצה שתלך לחנות ותתרשם בעצמך מהרזולוציות השונות לפני הרכישה, לאנשים מסויימים רזולוציה כזו היא גבוהה מידי על מסך 15.4".

מבחינת הביצועים העיבודיים לא יהיה הרבה הבדל בינו לבין הדגמים האחרים שציינתי. ל-T500 יש יתרון בכך שהוא מכיל מעבד מסדרת P בעל TDP נמוך יותר (25w) שתורם להורדת חום ולחיי סוללה יותר טובים (מה שאכן מתבטא בנתונים של המחשב הזה). עקרונית ה-T8300 עולה בביצועים על ה-P8400 אבל מדובר בהבדל קטן למדי שמאד לא סביר שתרגיש בו.

פורסם

כן, ניתן לעשות את זה ב-T500 (ברוב המחשבים הפונקציה הזו עדיין לא קיימת). זה מה שנקרא "כרטיס מסך היברידי". ניתן להחליף בין שימוש בכרטיס מסך מובנה לכרטיס מסך נפרד בקלות וכך לקבל גמישות גבוהה בין ביצועים גרפיים לחיי סוללה.

בהצלחה :)

פורסם
  • מחבר

כן, ניתן לעשות את זה ב-T500 (ברוב המחשבים הפונקציה הזו עדיין לא קיימת). זה מה שנקרא "כרטיס מסך היברידי". ניתן להחליף בין שימוש בכרטיס מסך מובנה לכרטיס מסך נפרד בקלות וכך לקבל גמישות גבוהה בין ביצועים גרפיים לחיי סוללה.

בהצלחה :)

מצויין שהדגם הזה בול בשבילי, והודות לך. :D

שנה טובה. :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

שלום tgolin.

אני עשיתי בירורים ויש לי חשד שהמחשב הזה באתר אינו מדוייק, אשמח אם תייעצי לי אם בכל זאת הוא בסדר או לא.

החששות שלי הם לגבי האתר הבא:

כעת אפרט את החששות שלי:

1. בקישור שנתתי, יש את הנייד שאני מעוניין בו אך לא מצויין הדגם.

באתר של לנובו יש כל מיני דגמים אך אין שם מפרט דומה למחשב הזה.

אולי החנות מרמה במפרט המחשב?

2. הדגמים השונים שיש באתר לנובו(של הדגם T500) המשקלים שלהם בערך 2.5 ק"ג ובאתר זול מצויין ששוקל 2.2 כולל סוללה.

הייתכן?

3. לא מציינים שהסוללה היא לא כלולה באחריות של 3 שנים ואילו באתר לנובו ישראל רשום שנה אחריות על הסוללה.

בינתיים אלא החששות הגדולות, אם יש עוד חששות אכתוב כאן אבל מה שכתבתי הם העיקריים.

קיצור מה את חושבת? יכול להיות שהמפרט אמיתי והם דוברי אמת? למרות שאין מפרט כזה באתר של לנובו?

תודה רבה.[br]פורסם בתאריך: 29.09.2008 בשעה 10:09:49

התקשרתי לחנות והם נתנו לי את הדגם של הנייד והוא: 20823HQ

ולא מצאתי את הדגם הזה ברשת. גם לא באתר של לנובו.

עצתכם?

תודה חג שמח.

פורסם

מצויין הדגם, הדגם הוא T500, מה שאתה מתכוון אליו הוא האותיות שמציינות את המפרט. בדר"כ לנובו מוכרת בארץ רק מפרטים מורכבים מראש שמופיעים ברשימת ה-Tabook. מפרטי ה-Tabook לא זמינים לרכישה דרך האתר של לנובו עצמה אלא רק דרך Resellers ולכן הגיוני שלא תמצא אותם נמכרים שם. ניתן לראות קובץ PDF עם כל מפרטי ה-Tabook באתר של לנובו.

מכיוון שכבר יש לי את הקובץ הזה על המחשב בדקתי בשבילך וה-2082 הוא דגם שאכן מופיע ב-Tabook והמפרט שלו הוא אכן המפרט שמצויין באתר הזה. שים לב שהוא מגיע עם סוללת 9 תאים ולא סוללת 6 תאים סטנדרטית (זה מצויין באתר וגם ב-Tabook). זה יכול להיות יתרון או חסרון בהתאם לצרכיך.

לעולם אל תסמוך על הצהרת משקל של מוכרים, במיוחד בישראל. המחשב לא שוקל 2.2 ק"ג עם סוללת 9 תאים ובכל מקרה טעויות והטעיות בתחום הזה הן מאד מאד נפוצות ברוב החנויות (בדר"כ מצויין המשקל המינימלי האפשרי לכל דגם ללא קשר לקונפיגורציה הרלוונטית). הכי טוב להסתמך על הצהרות היצרן בהצלבה עם בדיקות חיצוניות של ביקורות אמינות.

אחריות על סוללה היא אכן שנה ולא שלוש. יש אתרים שלא מציינים את זה, הסטנדרט של רמת הפירוט והחשיפה באתרים ישראלים הוא נורא נמוך.

סה"כ, אין לי מושג אם החנות הזו אמינה או לא אבל אין בדברים שציינת ספציפית משהו מדאיג או יוצא דופן במיוחד. אתה יכול לנסות לחפש עליה דעות אונליין או לבדוק את הדירוג בזאפ (לא שזה תורה מסיני אבל גם זה משהו).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים