עבור לתוכן

למה בווינדוס VISTA\XP אי אפשר להתקין יותר מ3.5 גי'גה זיכרון?

Featured Replies

פורסם

אם מערכת ההפעלה תשתפר מספיק כדי להצדיק שימוש ב8GB אני לא רואה למה זה דבר רע.

תסתכל על שוק המשחקים וכרטיסים גראפים.

מה רע כשתוכנה וחומרה עושות תחרות שמקדמת את החוויה לרמות חדשות...

כמו שבמשחקים אפשר להוריד DETAILS כדי שהם ירוצו על חומרה ישנה יותר (ישנה עד גבול מסוים), ככה גם מערכת הפעלה צריכה להיות.

מצד אחד לקדם את התחום, ומצד שני לשמור תאימות מסוימת לאחור.

הויסטה 64 בהחלט עושה בדיוק את זה.

היא מעלה את רף החוויה ודורשת חומרה יותר חזקה, ובאותו זמן שומרת על תאימות מסוימת לאחור.

מי שלא עומד בדרישות המערכת לא חייב להתקין אותה.

ויסטה 32 דורשת פחות זיכרון ועדיין מביאה המון יתרונות.

ומי שיש לו חומרה ישנה יותר שישאר עם XP, מה רע...

פורסם

כן, רק שיש כאלו שמצליחים לעשות יותר עם פחות, ראה ערך התפתחות של לינוקס. (גם כשהם מציגים כיום ממשק מתקדם בהרבה מה AERO הם עדיין לא צריכים חצי מהדרישות של ויסטה).

פורסם

עם כל הכבוד ללינוקס (ויש כבוד).

הלינוקס לא מאפשר לך רבע ממה שוינדוס מאפשר.

מהרבה בחינות הלינוקס הוא עדיין תינוק שלא יודע איך חוצים את הכביש.

זה נכון שהויסטה בזבזנית.

אבל מתוך הבזבזנות כן יש ביצועים טובים, ויש תמיכה ואפשרויות שהלינוקס רחוק מהם שנות אור.

לפעמים צריכים לוותר על יעילות וצריכת משאבים בשביל לקבל מוצר יותר טוב.

למשל JAVA מאפשרת דברים שבאים על חשבון יעילות, ואף אחד לא חושב שJAVA זה רעיון גרוע.

וכתיבה ישירה לזיכרון הכרטיס גראפי יותר מהירה מאשר עבודה עם דריוורים ותקנים, אבל כבר מזמן הבינו שמערב פרוע זה מתכון לצרות.

בוינדוס יש תקנים וכלים שמאפשרים דברים שבלינוקס אי אפשר לעשות באותה קלות תאימות ובטחון.

ובויסטה נוצרו תקנים גראפים חדשים שמאחדים ומרחיבים פונקציות מורכבות.

וינדוס הוא ידידותי למפתח ומהרבה בחינות הלינוקס רחוק ממנו שנות אור.

עם זאת... בהחלט אפשר לשפר את הויסטה, ובגרסה הבאה אולי נראה כמה מסקנות מיושמות.

פורסם

הלכתי לאיבוד

תוכנה שעבדה על אקס פי 32 תעבוד על 64? אותו קובץ התקנה

אולי שאלתי את זה כבר XP 64 ו XP32 זה אותו דיסק התקנה?

פורסם

לא אותו דיסק ולא אותו קובץ התקנה זה נפרד

פורסם

בכדי להתקין XP 64BIT אתה זקוק לדיסק XP בגירסה 64BIT.

בנוגע לתוכנות 32BIT שרצות ב 64BIT, זה כל היתרון של ארכיטקטורת EMT64, היא מאפשרת למעבד להריץ קוד טבעי של 64BIT

וקוד טבעי של 32BIT בלי אמולציה. כל ההתקנות הרגילות והקבצים שלך מ XP 32BIT יעבדו ב VISTA/XP 64BIT למעט חריגים.

על אותם חריגים ניתן לקרוא בד"כ באינטרנט ולעיתים ישנם פתרונות לבעיות.

פורסם

עם כל הכבוד ללינוקס (ויש כבוד).

הלינוקס לא מאפשר לך רבע ממה שוינדוס מאפשר.

מהרבה בחינות הלינוקס הוא עדיין תינוק שלא יודע איך חוצים את הכביש.

ומהרבה בחינות אחרות, ה-Windows לא מאפשרת לך עשירית ממה ש-Linux מאפשרת, ולהבדיל מהמקרה ההפוך, ב-Windows אתה יכול להיות בטוח שזה יישאר כך לעולמים (כי זה ההבדל היסודי בין קוד פתוח לבין קוד סגור).

הדבר היחיד שנותן ל-Windows את היתרון היא ש-Microsoft השכילה להפוך אותה לסטנדרט בעולם ה-mainstream, מה שגורם לשני דברים: אחת - המערכת ידידותית יותר למשתמש הטיפוסי שאינו בקי בכל השטויות ש-Linux מחייב (כי Microsoft הייתה חייבת לפתח אותה ככה כדי שה-mainstream יקלוט אותה בהצלחה), ושתיים - בסיס התוכנות והכלים שנכתבים ל-Windows רחב ונגיש הרבה יותר, מה שהופך את המערכת לשימושית יותר לאותו משתמש ממוצע. אלה הם אותם "תמיכה ואפשרויות שהלינוקס רחוק מהם שנות אור" כפי שאתה מציין.

ואגב, זה גם כן יתרון משמעותי מאוד, וגם כן משהו שככל הנראה תמיד יהיה תקף (אני לא רואה מגמה רצינית לשנות זאת מכיוון אנשי ה-Linux). זאת גם הסיבה שבה אני לא מתכוון לעבור ל-Linux בעתיד הנראה לעין.

אם מערכת ההפעלה תשתפר מספיק כדי להצדיק שימוש ב8GB אני לא רואה למה זה דבר רע.

קשה לי להאמין, שכן גם Vista לא הביאה שיפור מספיק כדי להצדיק את הבזבזנות שלה. ;)

תסתכל על שוק המשחקים וכרטיסים גראפים.

מה רע כשתוכנה וחומרה עושות תחרות שמקדמת את החוויה לרמות חדשות...

דווקא יש הרבה מאוד רע (לדעתי) בתופעה שבה אנשים קונים כרטיסי מסך ביותר מ-1000 שקל כל שנה רק כדי להריץ עוד משחק מפגר שעושה שימוש בגרפיקה סופר מתוחכמת, שכל מטרתה היא להסתיר את הבינוניות של המשחקיות עצמה. אבל זה כבר ויכוח לדיון אחר. :)

פורסם

שאלה שחוזרת על עצמה כמעט כל יום..לפחות שלוש פעמים

לא הגיע הזמן לנעוץ את השאלה הזאת ולנעול דיונים כאלו???

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים