עבור לתוכן

מבקש עזרה בבניית מערכת אודיו לקולנוע ביתי בתקציב של 6000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

יש לי Samsung 40" ו PS3.

כרגע כל האודיו שאני שומע יוצא מהרמקולים של הטלווזיה.

אם להגיד את האמת זה ממש לא הפריע לי בשידורי טלווזיה, סרטים ובמשחקים.

רק כששמעתי דיסקים של מוזיקה בהחלט יכלתי להבין בירידיה באיכות הסאונד.

לא מזמן הייתי אצל חבר שלי שיש לו מערכת סאונד דיי ישנה עם רסיבר ורמקולים שמחוברת ל PS3 - ומה להגיד לכם, I was blown away.

כל יריה וזריקת רימון ב Warhawk קיבלו גוון והרגשה אחרת לגמרי מאיך שאני משחק בבית.

אני מעוניין לקנות מערכת אודיו (לפי מה שאני מבין זה רק רסיבר ורמקולים, אבל אני לא בטוח - אז אני משאיר את זה לכם) לחבר ל PS3 ולטלווזיה כדי לשדרג את חווית הצפייה והמשחק.

כרגע זה הולך לחדר הלא גדול יותר מדי שלי, אבל אני מקווה לסחוב את המערכת הזו שנים קדימה גם לסלון העתידי (לא כזה רחוק... אני משער שבשנה שנתיים הקרובות).

יש לכם המלצות בשבילי?

פורסם

אם תוכל לענות על כמה שאלות, יהיה קל יותר לעזור לך:

האם אתה מעוניין בצליל היקפי?

אם אתה לא מעוניין בצליל היקפי כרגע, האם בעתיד ייתכן ותרצה צליל היקפי?

מה אחוז השימוש במוסיקה לעומת משחקים וסרטים?

מה גודל החדר בו המערכת תימצא?

אילו סוגי מוסיקה אתה אוהב לשמוע?

האם חשובה יותר איכות הצליל או נוחות התפעול?

האם רוב החומר המוסיקלי שלך נמצא על גבי תקליטורים\מחשב\נגן נייד?

אילו סוגי סרטים אתה אוהב לראות? (אם סרטי אקשן אז אחוז הסרטים יכלל תחת "משחקים" ואם סרטי דרמה אז אחוז הסרטים יכלל תחת "מוסיקה", באופן גס)

האם אתה מחבר את ה-PS3 ב-HDMI לטלוויזיה? האם יש ל-PS3 יציאה דיגיטלית ייעודית (קואקסיאלית או אופטית)?

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה המהירה!

אני משער שאני מעוניין בצליל היקפי, אם אני כבר קונה מערכת...

אני מניח שהתפלגות השימושים יהיה בערך סרטים - 40%, משחקים - 40%, מוזיקה 20%. פחות או יותר...

כרגע החדר לא גדול, בעתיד זה יהיה בסלון.

אני אוהב לשמוע בעיקר רוק כבד מאד (מטאל והלאה)

איכות הצליל חשובה יותר מנוחות התפעול אני משער, אבל לא הבנתי כ"כ מה זה אומר.

המוזיקה שלי מגיעה מכל מקום, גם דיסקים וגם MP3 - למה?

אני כמעט לא רואה סרטי דרמה - קומדיות ואקשן זה התחום שלי.

ה PS3 מחובר לטלווזיה ב HDMI. יש לו יציאה אופטית לסאונד אם אני לא טועה.

פורסם

כל השאלות מלבד זו הנוגעת בגודל החדר נועדו כדי לבדוק אם הצרכים שלך יותר נוטים ליישומי סטריאו או קולנוע ביתי. חדר לא גדול או סלון לא אומר לי הרבה; תן מידות מדויקות. אם אקח בחשבון שמדובר כנראה בסלון ישראלי ממוצע ובחדר קטן ממנו, ההמלצות הבאות תקפות:

רסיבר בסיסי מבית Denon, Marantz, Yamaha יעשו עבודה טובה. באשר לרמקולים, התמקד בדגמי הכניסה של חברות כגון Wharfedale, Mission, KEF, Tannoy, Jamo, Mordaunt Short, Canton, Acoustic Energy.

מאחר וכמות לרוב באה על חשבון איכות - במיוחד בתקציבים כמו שלך - טוב יהיה אם תוותר לדוגמא על רמקול סנטר; את ההפרש תשקיע ברמקולים הקדמיים מה שדרך אגב עשוי דווקא להביא לשדרוג יכולות האימג'ינג של המערכת וכך לפצות על היעדרו של סנטר ייעודי. באותו אופן, אולי אפילו שווה לוותר על סאב - שוב לטובת קדמיים איכותיים יותר. סאב המתוכנן היטב עולה לא מעט כסף כך שוויתור עליו עשוי להיות נבון. אמנם הקדמיים שתרכוש לא ירדו נמוך כמו סאב, אבל הבאס שתקבל יהיה איכותי יותר: מהיר, הדוק וטבעי (כלומר, כחלק "אינטגראלי" מהצליל) לעומת מה שסאבים בתקציב הזה מסוגלים לעשות. הרמקולים האחוריים לא צריכים להיות מוצלחים באותה מידה כמו הקדמיים, אם כי רצוי שיהיו מתוצרת אותו יצרן ואף מאותה סדרה, כדי לשמור על גוון צליל דומה (וגם על אסתטיות, אם זה חשוב לך).

עליך ללכת לחנויות מתמחות, לשמוע כמה שיותר שילובים עם מוסיקה\פסקול שאתה מכיר ולבחור בהתאם למה שאהבת. אם תגיד לנו באיזה אזור אתה גר, תקבל רשימה של חנויות.

פורסם
  • מחבר

מה שאתה בעצם ממליץ זה לקנות רסיבר + 4 רמקולים (שני קדמיים ושניים אחוריים)?

אני גר בהוד השרון

פורסם

אמת; אם אתה מוותר על סאב, רכוש רמקולים קדמיים רצפתיים. הם כנראה לא יספקו את היכולות המוסיקליות של רמקול מדפי באותו תקציב, אבל זו פשרה טובה בהתחשב בכך שזו אחרי הכל מערכת קולנוע ביתי לסרטי ומשחקי אקשן, כך שאלמנט ה-Grunt בחלק התחתון די הכרחי.. אך זה עדיין תלוי בחדר. רמקול רצפתי ממוצע יהיה גדול על חדר 3x3 לטעמי..

באשר לחנויות, חפש בגוגל את השמות: סטריאו סטאר, אמנון סאונד, פיוז, סינמה פרדיסו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים