עבור לתוכן

סקר צרכנות LCD

Featured Replies

פורסם

ערכתי בשבועיים האחרונים סקר בנוגע לטלוויזיות, שהסתיים ברכש אתמול, וחשבתי לשתף אתכם במסקנותי הכלליות.

המיקוד היה טלווזיה בתקציב בינוני (איזור ה5K שח) למרחק צפייה של קצת מעל 3 מ' לסלון.

מצד אחד, היתה ירידת מחירים דרסטית, ואפשר היום להשיג טלויזיות בתקציב זה שלפני שנה עול כמעט פי 2.

מצד שני, עדיין איכות הצפייה בשידורים רגילים (שאינם HD) נמוכה מטלוויזית CRT בת 10 שנים, לפחות בטלוויזיות מתחת ל10K שח. יכול להיות שעדיין צריך להמתין לפני קניית LCD למי שיש טלוויזית CRT טובה.

להבנתי אין הבדל משמעותי היום בין פלאזמה וLCD, והכל תלוי בדגם הספציפי.

התחלתי לחפש 32" איכותית, אבל לאחר צפיה בחנות הבנתי שאני אהנה הרבה יותר מ37".

יש כיום חילופי סדרות אצל מספר חברות וניתן להשיג בזול את דגמי שנה שעברה.

מכיוון שכמוציאים סכום כזה מחפשים גם אמינות ולא רק ביצועים, התמקדתי בחברות המובילות ואלה המסקנות האישיות שלי:

- סמסונג: טלוויזיות איכותיות מאד, חשוב להקפיד על אחריות מקורית של 3 שנים.

- שארפ: טלויזיות יפניות איכותיות.

- טושיבה: טלויזיות עם ביצועים מעולים על הנייר, אבל הדגמים שאני ראיתי נראו פחות טוב בצפייה בשידורים רגילים.

- פיליפס: דגמים סוף הדרך בקטוגריית הFullHD היקרה יותר, דגמים בינוניים בטווח המחירים הרלוונטי.

מציאות:

דגמי שנה שעברה של סמסונג, אותם כבר קשה למצוא: 37R81B

, שהוחלפה ע"י הA450, ואפשר למצוא אותה בקצת מתחת ל5000.

ה91Q שהוחלפה גם היא בסדרת ה-A450. זוהי פלזמה איכותית 42" במחיר של כ5800. לא רע בכלל.

LCD 42" של טושיבה: AV500 נמכרת בפחות מ5000. אולי זו לא הטלויזיה הכי איכותית, אך למצוא טלויזיה סבירה ביותר 42" בתקציב זה זה מפתיע מאד.

בסופו של יום קניתי אתמול ביריד טרקלין החשמל של א.ל.מ. טלויזית A450 37" של סמסונג שהיתה בהנחה ועלתה 5350 עם 3 שנות אחריות. ההתלבטות היתה אל מול הR81B שעלתה כ400 שח פחות ולמרות שהיא דגם של שנה שעברה, הביצועים דומים, ודגם PX5 של שארפ.

הכוונה הינה לחסר את הטלויזיה למחשב HTPC בתקציב של 2500 שח ולהוסיף רמקולים בכ-500 שח שאולי יקנו בארה"ב, כי הבדל המחירים משמעותי.

מקווה שעזרתי למישהו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים