עבור לתוכן

נייד 13" לסטודנט, כרטיס מסך חשוב, עד 7000

Featured Replies

פורסם

היי,

כמו שכתוב בכותרת, אני צריך נייד 13" לסטודנט הנדסת חשמל ואלקטרוניקה,

חשוב לי שהוא יהיה קל,

חשוב שיהיה כרטיס מסך שיוכל להריץ משחקים (משחקים של היום בהגדרות גבוהות/בינוניות),

אני חושב על לקנות את המחשב מארה"ב, אז חשוב לי שגם תהיה לי אפשרות לאחריות בינ"ל, אפילו אם היא בתוספת תשלום

לפי מה שקראתי פה בפורום ראיתי שיש אנשים שממליצים על מחשב TABLET לסטודנטים מכיוון שהם נוחים לשרטוטים,

האם יש בכלל חיה כזאת, מחשב TABLET עם הבקשות שלי ובמחיר שמתאים לי?

חשוב לי לציין שהבקשות הראשונות שלי הרבה יותר חשובות לי מהTABLET,

כלומר, אם יש מחשב שהוא לא TABLET אבל הרבה יותר חזק/משתלם ממחשב אחר שהוא כן,

אזי אעדיף את המחשב היותר חזק/משתלם.

תודה לעוזרים!

פורסם

מחשבי 13" לא נועדו למשחקים בהגדרות טובות. האחד המרכזי שעשוי להתאים - LG P300 לא נמכר בארה"ב, עולה בארץ על התקציב שלך וסובל בכל מקרה מחימום יתר (להלן הסיבה שאין מחשבים כאלה עם כרטיסי מסך חזקים). ה-BenQ X31 מציע את ה-8600m GT ב-13" אבל למיטב ידיעתי גם הוא לא זמין בארה"ב ומהווה תחליף מצויין לתנור חימום בחורף.

תצטרך להתפשר על כרטיס המסך או על הגודל, לשיקולך.

פורסם
  • מחבר

על הגודל אני מעדיף שלא להתפשר (כמו עוד כמה דברים בחיים ::))

נניח ואתפשר על הכרטיס מסך, איזה מחשבים היית מציעה לי?

אגב, אני חייב לציין שכבר כמה זמן אני עוקב אחרי הפורום ניידים,

ואני חייב להגיד לך כל הכבוד על העזרה שאת מגישה לאנשים פה!

כל תשובה שלך עניינית ומפורטת ובאמת כל הכבוד על כל העזרה שלך בפורום!

פורסם

תודה :)

התקציב שלך מאד גבוה בשביל רכישה בארה"ב אז מהבחינה הזו אין בעיה. אם אתה רוצה כרטיס מסך נפרד, החובה לאחריות בינלאומית כן מגבילה אותך כאן כי רוב מחשבי ה-13" עם כרטיסי המסך הטובים יותר לא זכאים לאחריות בינלאומית כמו ה-Sony SR ולדעתי גם ה-U330 של לנובו כי מחשבי Ideapad למיטב ידיעתי לא זמינים בארץ ביבוא רשמי.

המחשבים הכדאיים ב-13" שיש להם אפשרות לכרטיס מסך נפרד ואולי אחריות בינלאומית הם ה-Lenovo SL300 שאולי תהיה עליו אחריות כשיגיע לארץ וה-Dell Vostro 1310 שמומלץ קצת פחות אבל יש סיכוי טוב לרכוש בשבילו אחריות בינלאומית.

ל-Asus יש את ה-U3 שלדעתי הוא מחשב מאד נחמד עם כרטיס מסך מאד בסיסי אבל יתרון באפשרות לכרטיס מסך היברידי בחלק מהדגמים. אסוס נותנת אחריות בינלאומית לפעמים אז יש סיכוי כלשהו.

לדעתי זה מיותר לרכוש מחשב בגודל כזה עם כרטיס מסך נפרד למי שלא חייב להפעיל תוכנות מסויימות שכן בכל מקרה לא תקבל ביצועים משחקיים מרשימים ועדיף להתרכז בשימור הניידות וחיי הסוללה שהם בבסיס הסיבה לרכישה כזו בדר"כ. כמו כן, בחירה בכרטיס מסך משולב תאפשר לך להסתכל גם על דגמים הרבה יותר איכותיים כמו ה-Dell E4300 ואולי גם ה-Lenovo X300 או לחילופין סתם לחסוך במחיר ולהרוויח פחות חום ויותר חיי סוללה.

פורסם

מצטרף למה שאת אומרת , אבל אם בכל זאת 13 אינצ וכרטיס חיצוני אז יש את ה M1330 של דל מסדרת ה XPS

מה איתו ?

טל.

פורסם
  • מחבר

את המחשבים עם כרטיסי המסך מהסדרה הבעייתית של נוידיה אני לא רוצה מה שאומר שהM1330 האסוס U3 וכו' נשללים,

להגיד את האמת, הסתכלתי על הE4300 וגם על הX300, ואני לא מבין מה היתרון שלהם לעומת מחשבים אחרים שהם עולים כל כך הרבה,

והאמת היא ששמתי עין על הSL300, האם את יודעת מתי הוא מתכנן לעשות עליה?

אשמח אם תתייחסו גם לשאלה הזאת שלי:

לפי מה שקראתי פה בפורום ראיתי שיש אנשים שממליצים על מחשב TABLET לסטודנטים מכיוון שהם נוחים לשרטוטים,

האם יש בכלל חיה כזאת, מחשב TABLET עם הבקשות שלי ובמחיר שמתאים לי?

פורסם

היתרון של מחשבים כאלה הוא בעיקר באיכות בניה הרבה יותר גבוהה. ה-X300 ספציפית הוא מחשב מקטגוריה קצת שונה עם מעבד LV וכונן SSD כסטנדרט שמאד מעלה את המחיר. אני לא יודעת מתי יגיע ה-SL300 לארץ.

יש מעט מאד מחשבי Tablet ב-13" ואני לא מכירה אף מחשב כזה עם כרטיס מסך נפרד. אם אתה מעוניין להסתכל על מחשבים ללא כרטיס מסך נפרד אז ה-Fujitsu T5010 הוא בחירה טובה עם מסך הרבה יותר טוב מהממוצע ל-Tablets. פוג'יטסו מצהירים על אחריות בינלאומית אבל אין לי מושג האם זה באמת מכובד בארץ או לא. לאסוס יש את ה-R1 ולפעמים הם מציעים אחריות בינלאומית.

פורסם
  • מחבר

האם איכות הבנייה באמת שווה את תוספת המחיר של עוד 300$ לסטודנט??

ומנסיון, האם שווה לי ללכת בכלל לכיוון שלTablet או להשאר עם מחשב רגיל וזהו?

פורסם

האם איכות הבנייה באמת שווה את תוספת המחיר של עוד 300$ לסטודנט??

זו שאלה די אישית ואני יכולה להזהיר אותך מראש שאני לחלוטין לא אובייקטיבית בתחום כי איכות בניה נמוכה זה אחד מה-Pet Peeves הכי גדולים שלי בניידים. מבחינתי מחשב שמתנייד מהבית הרבה צריך להיות איכותי ולדעתי ההבדל שווה את זה, במיוחד לסטודנטים שבדר"כ לא מחליפים מחשבים לעתים קרובות. אני יודעת בוודאות שיש הרבה אנשים שחושבים ההפך.

ומנסיון, האם שווה לי ללכת בכלל לכיוון שלTablet או להשאר עם מחשב רגיל וזהו?

אני אישית לא לומדת בתחומים שמאפשרים שימוש ב-Tablet ולכן כרגע אני לא מפיקה מזה הרבה. בתחומים מדעיים זה די שימושי אם מתרגלים לזה, נהניתי מהשימוש בזה בקורסים מתמטיים מסויימים. תכלס, זו תוספת נחמדה אבל רמת השימושיות שלה תלויה בסוג הלימודים ואני לא מומחית בקורסים שלוקחים בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה, מבחוץ זה נשמע לי כדאי ונוח. אולי יש כאן תלמידים שקרובים יותר לתחום שלך ויכולים לייעץ מנסיון אישי.

פורסם

אפשר לדעת איזה שנה אתה?

כי אני חשבתי בשנה הראשונה לקנות ומהר מאוד הבנתי שאין מה לעשות עם זה... עכשיו אחרי שנה שניה אני בכלל בקושי רואה אנשים עם לפטופים.

כל החברה שלנו עם לפטופים רק היו איתם לשם השעמום / תכנות (אני בהנדסת מחשבים) שלך יש פחות...

אם אתה רוצה לפטופ בכלליות אז סבבה, אבל תחשוב טוב מה אתה תעשה איתו

פורסם
  • מחבר

אני מתחיל שנה ראשונה,

אבל המחשב אמור לשמש אותי גם לדברים רגילים (אינטרנט, סרטים וכו') מכיוון שלא יהיה איתי מחשב נייח,

במידה ואני קונה נייד בכל מקרה, מה ההמלצה שלך לסטודנט הנדסת חשמל ואלקטרוניקה (בעתיד גם מחשבים :))?

האם שווה לי להשאר עם מחשב רגיל, או להשקיע במחשב Tablet?

פורסם

אני נמצא בדיוק באותו מצב.

SL300 עם כרטיס מסך (GF 9300) צריך להזמין במיוחד מהאתר של לנובו ואין לי זמן לחכות.

יש את ה ASUS F6V-A1 שהוא בעל מפרט די מרשים אבל הסוללה שלו בולטת החוצה - http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834220387

לא הצלחתי למצוא עליו ביקורות ככה שאני לא יודע מה קורה איתו מבחינת איכות מסך,טמפרטורה וזמן סוללה.

יש גם את ASUS F6V-C1 (המחשב עם הריח :screwy:)- http://www.amazon.com/Asus-F6V-C1-Blue-13-3-Inch-Processor-Premium/dp/B001EWE6GC/ref=pd_bbs_sr_5?ie=UTF8&s=electronics&qid=1222256108&sr=8-5

המפרט קצת יותר חלש,לא ברור אם גם הסוללה שלו בולטת (סביר להניח שזהה לA1).

סביר להניח שמבחינת זמן סוללה שני הASUS רחוקים מאוד מהלנובו.

פורסם
  • מחבר

לA1 באמת יש בטריה בולטת, אבל לפי התמונות לא נראה שיש לC1 בטריה בולטת,

תקנו אותי אם אני טועה

איזה מהמחשבים שהצעת היית בוחר בעצמך במידה ולא היית לחוץ על נייד, ולמה?

פורסם

אתה לא ממש תשמש בו בלימודים, שנה ראשונה היא כולה מתמט' עם 2 קורסים ( אני בבר אילן, זה משתנה ) בתכנות/אלגוריתמיקה, זה שני הקורסים היחידים שתצטרך בשבילהם מחשב, או שתוכל בכלל להשתמש בו.

בכל השאר, בגלל שזה כתיב מתמטי, לא נראה לי (ולא ראיתי אחרים) שיש דרך נוחה לכתוב על המחשב, בין עם זה לפטופ או טאבלט.

באזשהו שלב יתווסף לך קצת MATLAB אבל גם זה, לא בכמויות, שנה ראשונה אנשים השתמשו בלפטופ ששעמם להם לצורך הקורסי תכנות שדורשים הרבה זמן, אז הייתי ממליץ על מסך\מקלדת נוח\נוחה, מעבר לזה... לא חושב שיהיה לך הרבה שימוש בזה.

ושוב, אני בהנדסת מחשבים, נדמה לי שלחשמל היה רק קורס אחד תיכנותי, אבל זה תלוי אוני'.

מה אתה מצפה לעשות איתו (מעבר לשימוש הבסיסי של משחקים/סרטים)?

פורסם

לA1 באמת יש בטריה בולטת, אבל לפי התמונות לא נראה שיש לC1 בטריה בולטת,

תקנו אותי אם אני טועה

איזה מהמחשבים שהצעת היית בוחר בעצמך במידה ולא היית לחוץ על נייד, ולמה?

אם לא הייתי לחוץ הייתי מזמין מהאתר של לנובו SL300 עם כרטיס מסך (אפשרי במידה ויש לך כתובת בארה"ב)..

ה-C1 לפי מה שאני מבין הוא בדיוק אותו מחשב כמו ה-A1 פרט לעניין העיצוב והריח,יכול להיות שבתמונה הוא עם סוללת 3 תאים ולא 6, אבל אולי אני טועה.

כרגע אני חושב שאני אקנה הSL300 שיש בחנויות בארה"ב (P8400,2GB,בלי כרטיס מסך),כי מפחיד אותי קצת לקנות את האסוס בלי שום מידע על הביצועים שלו.

ה-C1 נהיה זמין באמזון רק ביום-יומיים האחרונים אז אולי בימים הקרובים תהיה עליו ביקורת,מצד שני הA1 זמין כבר די הרבה זמן ולא הצלחתי למצוא שום ביקורת רצינית עליו.

דרך אגב,כרגע על הלנובו אין אחריות בארץ ועל האסוס יש (תקף בהצגת חשבונית).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים