עבור לתוכן

DOK או דיסק קשיח חיצוני קומפקטי

Featured Replies

פורסם

רציתי לקנות 8 ג'יגה של סאנדסיק ב110 ש"ח

ואז ראיתי את הדיסק הקשיח הזה: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=680

160ג'יגה שזה פי 20 מקום, ו480 MB לשנייה שזה כמעט פי 20 מהירות! ועוד הוא עולה 210...

בעיקרון מה שאני צריכה זה דיסק און קי, השאלה היא אם לא עדיף כבר את הכונן? יש חסרונות בולטים שתוכלו להצביע עליהם?

פורסם

גודל ועמידות

פורסם

אם הגודל של ה HD , שתיים וחצי אינץ לא מפריע לך.

אם אתה יכול לדאוג שהדיסק לא יפול אז קח את הHD.לדעתי קח את שניהם.פשוט DOK נכנס לכיס של הגינס ואתה תמיד מוכן להפתעות.נפל לי הרבה פעמים ואף עבר כביסה וכל הנתונים נשמרו.כל 5 הDOKS שהיו לי עדיין מתפקדים.HD הרבה,הרבה פחות עמיד.

פורסם

לגבי המהירות, אין לי מושג איך תיאורטית הם הגיעו ל 400MBS (אלא אם כן זה מגה-בית ולא מגה-בייט, וכנראב שזה כך כי אזזה יוצא 50 מגה-בייט בשניה, שזה הרבה יותר הגיוני, אז אל תבנה על המהירות המטורפת

פורסם

ואם אתה צריך יותר מקום ראיתי סנדיסקים של 16GB ב 170 בערך

פורסם

לגבי המהירות, אין לי מושג איך תיאורטית הם הגיעו ל 400MBS (אלא אם כן זה מגה-בית ולא מגה-בייט, וכנראב שזה כך כי אזזה יוצא 50 מגה-בייט בשניה, שזה הרבה יותר הגיוני, אז אל תבנה על המהירות המטורפת

רציתי להסביר לך שיש סימנים/ביטויים מוסכמים שניתן להבין מהם האם מדובר בביט או בבית.

bit = ביט = סיביות = 1/8byte = שמינית של בית

byte = בית = שמונה ביטים/סיביות

עכשיו מהירות של USB2 היא 480Mbps. מהירות של SATA 1.5Gbps או 3.0Gbps ... אז למה במקומות אחרים ניתן לראות MBPS במקום Mbps? הסיבה היא שניתן יהיה להבחין בהבדל. אותה סיבה שספקיות אינטרנט מצהירות על מהירויות גבוהות של 1MB 2MB 5MB וכדומה. הם אומרים מגה בית/בתים ולא מגה ביט/ים. זו לא הטעיה, זה יותר לכיוון שקר- אבל אנשים כבר התרגלו לזה.

בקיצור, כשאומרים Mbps הכוונה לביטים. Mega bits per second. וניתן לחשב 480/8 ולהגיע ל- Mega Bytes Per Second.

פותחת הת'רד, כמו שאמרו החיסרון של הWD הוא ניידות פחות טובה של כונן גדול יותר, וכן עמידות טובה פחות בפני טלטלות/נפילות. והיתרון שלו הוא נפח גדול יותר. אין שום הבדל במהירות בניהם, אם כבר לטובת ה-SanDisk שכן הוא פלאש, אך בכל זאת מוגבל ע"י ממשק הUSB. תחשבי מה יותר משמעותי בעיניך וכך תוכלי להגיע להחלטה הנכונה.

פורסם

רק הערה אחת בקשר למהירות

הכונן פלאש יעבוד בקצבי קריאה של 9-15 מגה לשניה , תלוי בדגם (תביאי דגם אפשר לחפש במדויק אבל קשה למצוא)

ההארדיסק יעבוד בקצב של פי 3 פחות או יותר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים