עבור לתוכן

עזרה בOC, לוח חדש(שידרגתי לפני יומיים) P5E מעבד Q6600 זכרונות Geil Ultra 1066

Featured Replies

פורסם

היי

שלום לכולם,

שידרגתי למפרט הזה לפני כמה ימים ואני ממש בתחילת הדרך בOC שלו..אפשר לאמר ביום הראשון.

רציתי לדעת אם תוכלו לסייע לי להגיע לתותאות טובות יותר(הבנתי שהלוח הזה עם מעבד 4 ליבות מסוגל להגיע ל460FSB ),אני יציב נכון לעכשיו(בדיקת מאמץ Orthos 20 דקות סה"כ) על 3.4GHZ ,טמפרטורות: 42 במנוחה,65 במאמץ..פחות או יותר.הביוס הוא 0403 של ראמפאג' פורמולה.

נתונים מהביוס:

CPU Ratio Setting_______8

FSB Strap to NB________Auto

FSB Frequency_________425

PCIE Freq_____________Auto

DRAM Freq____________DDR2-1066)

DRAM Command Rate___Auto

DRAM CLK Skew Ch.A___Auto

DRAM CLK Skew Ch.B___Auto

DRAM Timing Control____Auto

DRAM Static Read______Auto

DRAM Dynamic Write____Auto

AI Clock Twister________Auto

AI Transaction Boost____Auto

CPU Voltage___________ 1.4250)

CPU PLL Volt___________1.58

FSB Termination Volt____Auto

DRAM Volt_____________2.20

NB Volt________________1.35

SB Volt________________Auto

Clock Over-Charging Volt_Auto

Load-Line Calibration_____Auto

CPU GTL Volt Ref________.63x

NB GTL Volt Ref_________.67x

תמונה:

http://tinypic.com/view.php?pic=28l9b4j&s=4%7Boption%7D

פורסם

לדעתי אתה כבר בOC מעולה.

אם אתה רוצה להוציא ממנו יותר (ואתה מוכן לחיות על הקצה) אתה יכול לנסות 3.6Ghz עם 400FSB ו מכפלה של 9.

מתח אמור להיות באיזור ה1.5-1.55.

טמפרטורות יהיו גבוהים מאוד ועלולים להביא לקריסה תחת עינוי מאמץ.

בהצלחה. :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

לדעתי אתה כבר בOC מעולה.

אם אתה רוצה להוציא ממנו יותר (ואתה מוכן לחיות על הקצה) אתה יכול לנסות 3.6Ghz עם 400FSB ו מכפלה של 9.

מתח אמור להיות באיזור ה1.5-1.55.

טמפרטורות יהיו גבוהים מאוד ועלולים להביא לקריסה תחת עינוי מאמץ.

בהצלחה. :xyxthumbs:

תודה על התגובה המהירה,אם אני יוריד את הFSB ל400 זה לא יאט את המערכת כולה?למרות שהמעבד יעבוד בתדר גבוה יותר? כי הזכרונות יעבדו לאט יותר...זה נכון?

אגב,יש סיכוי ל425X9=3.8GHZ..הטמפרטורות די בסדר לא?

פורסם

לא הייתי ממשיך הרבה, לא הייתי רוצה להגיע ל70 מעלות.

פורסם

אתה יכול להמשיך המקסימום למעבד הזה הוא 80-85 מעלות ה85 זה כבר ממש בגבול, זה חריג.

אם אתה על 60-65 מעלות במאמץ אתה יכול לעלות טיפה, אבל לא להישתגע.

אם תוריד את המהירות של הזיכרנות ל400 זה יפריע למעבד כי אתה לא תעבוד על יחס 1:1 וזה לא טוב לזיכרונות.

מה התיזמונים? לפי הVOLT זה נראה CL4.

פורסם
  • מחבר

אתה יכול להמשיך המקסימום למעבד הזה הוא 80-85 מעלות ה85 זה כבר ממש בגבול, זה חריג.

אם אתה על 60-65 מעלות במאמץ אתה יכול לעלות טיפה, אבל לא להישתגע.

אם תוריד את המהירות של הזיכרנות ל400 זה יפריע למעבד כי אתה לא תעבוד על יחס 1:1 וזה לא טוב לזיכרונות.

מה התיזמונים? לפי הVOLT זה נראה CL4.

המפרט שלי מופיע בצד...הזכרונות בתזמונים של 5-5-5-15 מתח 2.20

חשבתי לתת למעבד מתח 1.5 ולראות אם הוא מסוגל להיות יציב ב425X9(הלכתי רחוק יכול להיות ????),קראתי בפורומים שהלוח הזה עם הביוס שעידכנתי של ראמפאג' יכול לעשות 450 FSB עם מעבד 4 ליבות..אני לא ממש בטוח לגבי המתח שלהNB ,כי כשהגדרתי 450 אני מקבל מסכים כחולים לפני שהווינדוס עולה..אבל המערכת מבצעת בוט תמיד יש לציין..

פורסם

3.8 אולי תצליח להעלות וינדוס עם יותר מתח אבל זה כנראה יקרוס תחת מאמץ.

המקסימום שאתה יכול לקוות זה להריץ בנצ'מרק או משחק, אבל אני בספק אם תצליח.

3.6 זה אפשרות יותר סבירה.

קצת יאתגר את הקירור שלך אבל אולי יסתדר יפה בכל זאת.

אתה עם זכרונות על מתח גבוה מלכחילה ואני לא באמת יודע עד כמה אפשר לעלות איתם.

לנסות תמיד אפשר, ומקסימום אפשר גם לעשות UNDERCLOCK לזכרונות ולהשאיר את המתח שלהם על DEFAULT.

אבל 200Mhz לא שווה את כל זה (מה זה כבר 6% לביצועי מעבד שהוא גם ככה כמעט לא פקטור בביצועי משחקים).

אני ממליץ לך להישאר עם 3.4ghz לעבודה יומיומית.

ובשביל הכיף או בנצ'ים (אם באמת מתחשק לך ואתה מוכן לקחת את הסיכונים) אתה יכול לנסות OC גבוה יותר באופן זמני.

פורסם

שמע זיכרונות CL5 על 2.2 מוזר ביותר חחח זה המתח לזיכרונות CL4.

ואל תגזים חחח לאן שרצית להגיע.

כמו שאמרו מעלי תשאר עם זה אתה על אחלה OC בחורף תנסה אולי יבוא לך המזל גם ככה יהיה קר אז יהיה טוב למעבד ;)

אבל בינתיים תשאר על זה אולי תנסה לעלות קצת קפיצות ממש קטנות אם זה נוותן לך ולא נופל תמשיך כי עם הקפיצות הקטנות האלה תגיע רחוק.

תלוי כמה המחשב שלך יסבול.

פורסם
  • מחבר

שמע זיכרונות CL5 על 2.2 מוזר ביותר חחח זה המתח לזיכרונות CL4.

ואל תגזים חחח לאן שרצית להגיע.

כמו שאמרו מעלי תשאר עם זה אתה על אחלה OC בחורף תנסה אולי יבוא לך המזל גם ככה יהיה קר אז יהיה טוב למעבד ;)

אבל בינתיים תשאר על זה אולי תנסה לעלות קצת קפיצות ממש קטנות אם זה נוותן לך ולא נופל תמשיך כי עם הקפיצות הקטנות האלה תגיע רחוק.

תלוי כמה המחשב שלך יסבול.

על איזה מתח להגדיר את הזכרונות? אני מבין ש2.2 זה יותר מידי לOC שלי...

פורסם

מה שהיצרן הגדיר לדגם הזה זה מה שאתה צריך להגדיר אם אתה לא עושה להם OC.

עם אתה עושה להם OC אז צריך להוסיף קצת.

כמה בדיוק זה קשה לקבוע, אם זה OC מינימלי אז כמה אחוזים בודדים של תוספת מתח אמורים להספיק.

לדוגמא אצלי הגדרת יצרן היא 1.8-1.9 ב800mhz ובOC ל 970 (בערך) העלתי ל2.0 ועבד מצויין.

אז אם הגדרת היצרן שלך היא 2.2 נסה מקסימום 2.3.

אבל בתור התחלה אני ממליץ לך לעשות UNDERCLOCK, להשאיר את המתח על DEFAULT, ולהתרכז בייצוב המעבד.

אחרי שהמעבד יציב והכול טוב אז אתה יכול לעשות OC לזכרונות ולייצב אותם.

פורסם

אתה צריך לעשות בדיקת יציבות של כמה שעות עם OCCT או Prime95 (לכל הליבות), הבדיקה שעשית לא אומרת שה- OC שלך יציב.

כשהייתי עם ה- Q6600, עד 3.0GHz הוא היה ללא העלאת מתח, בשביל 3.2GHz הייתי צריך לעלות מתח כבר ל- 1.425v בשביל לראות ממנו 3.6GHz-3.4GHz יציב הייתי צריך 1.6v~, לכן התפשרתי על 3.2GHz בשביל 24/7.

פורסם
  • מחבר

מה שהיצרן הגדיר לדגם הזה זה מה שאתה צריך להגדיר אם אתה לא עושה להם OC.

עם אתה עושה להם OC אז צריך להוסיף קצת.

כמה בדיוק זה קשה לקבוע, אם זה OC מינימלי אז כמה אחוזים בודדים של תוספת מתח אמורים להספיק.

לדוגמא אצלי הגדרת יצרן היא 1.8-1.9 ב800mhz ובOC ל 970 (בערך) העלתי ל2.0 ועבד מצויין.

אז אם הגדרת היצרן שלך היא 2.2 נסה מקסימום 2.3.

אבל בתור התחלה אני ממליץ לך לעשות UNDERCLOCK, להשאיר את המתח על DEFAULT, ולהתרכז בייצוב המעבד.

אחרי שהמעבד יציב והכול טוב אז אתה יכול לעשות OC לזכרונות ולייצב אותם.

יש לך עצות חכמות ידידי(אין חכם כבעל נסיון אומרים P5E+Q6600 יש לך לא?)

אני כרגע על 3.6 450X8 ,מתח 1.49 אין מסכים כחולים,אפשר לעשות באנצ'ים והמערכת עושה בוט כל הזמן בינתיים...רק מה הרצתי ORTHOS..אחרי 3 דקות וחצי זה עצר (SYSTEM HEALTHED)..במאמץ המחשב הגיע ל80 מעלות לפי CORE TEMP ואוורסט,אני הולך לעשות אנדרקלוק לזכרונות כמו שאמרת..יש סיכוי לייצב את המערכת? במנוחה אני כרגע 48 מעלות..אולי הגדרתי מתח גבוה מידי למעבד מבלי שהוא בעצם צריך? הVID שלו 1.2875V

פורסם

אתה צריך לעשות בדיקת יציבות של כמה שעות עם OCCT או Prime95 (לכל הליבות), הבדיקה שעשית לא אומרת שה- OC שלך יציב.

יציב זה דבר יחסי.

יש יציב בPOST, יש יציב בהעלאת וינדוס, יש יציב בבנצ'ים, יש יציב במשחקים ועבודה כללית בוינדוס, ויש יציב במאמץ עינוי.

גם לדרגה השלישית והרביעית יש שימוש פרקטי.

כשהייתי עם ה- Q6600, עד 3.0GHz הוא היה ללא העלאת מתח, בשביל 3.2GHz הייתי צריך לעלות מתח כבר ל- 1.425v בשביל לראות ממנו 3.6GHz-3.4GHz יציב הייתי צריך 1.6v~, לכן התפשרתי על 3.2GHz בשביל 24/7.

לפי התמונה של פותח הדיון יש לו מעבד עם VID של 1.28xx (אולי אני טועה התמונה קצת מטושטשת).

הVID שלי הוא 1.2875 ואני צריך רק 1.36V כדי לעבוד יציב לגמרי בPRIME95 לאורך זמן.

אז אני יכול להניח שהVID שלך הוא גבוה יותר ולכן היכולות שלו להגיע לתדרים גבוהים יותר, מוגבלים ע"י צריכת מתחים גבוהים יותר. (יחסית למעבדים עם VID נמוך)

עוד דבר שמשפיע על צריכת מתח בשביל יציבות (ומשתנה ממעבד למעבד) זה ההפרש בין הליבות.

לא כל הליבות שוות ויש מעבדים שבהם יש הפרשים גדולים ולכן אחד הליבות עלול לשים רגל ליציבות ולדרוש העלאת מתח, למרות ששאר הליבות היו מסתדרים יופי עם פחות.

אצלי לדוגמא יש הבדל של 9-10 מעלות בין הליבה הקרה לליבה החמה.

פורסם
  • מחבר

כתבתי בהודעה הקודמת שלי שהVID של המעבד שלי 1.2875V...כרגע אני 10 דקות יציב בORTHOS,מתח למעבד 1.47(75מעלות במאמץ) והוא בתדר 3.6GHZ

עשיתי אנדרקלוק לזכרונות לפני בדיקת היציבות הזאת.."יש אור בקצה המנהרה",מה גם שלפי דבריך אני עוד יכול להוריד מתח נוסף למעבד..

פורסם

יכול להיות דווקא שתצטרך להעלות מתח כדי לייצב, ואז יכול להיות שהטמפרטורות ידפקו אותך בבדיקת מאמץ.

אם תוכל למצוא את הנקודה הקסומה אולי תצליח להריץ 3.6 במאמץ מלא.

אבל אפילו אם לא, אני די בטוח שבמשחקים (ועבודה כללית בתוכנות) זה יעבוד יופי טופי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים