עבור לתוכן

מסך שחור בעת הפעלה של המחשב

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

אתמול בלילה הפעלתי את המחשב שמחובר ישירות למסך הטלוויזיה, אבל קיבלתי מסך שחור.

ראיתי שהמחשב פועל, וגם שמעתי את הצליל המוכר שווינדוס עלה, רק שתמונה לא קיבלתי.

ביצעתי RESTART ואז הכול פעל כשורה.

האם תופעה כזו עלולה להעיד על כשל חומרה כלשהו?

אגב, רק לפני יומיים התקנתי מחדש את מערכת ההפעלה, בגלל בעיה של ריסטרטים. לפני זה, המחשב נבדק במעבדה, ולדברי הטכנאי- לא התגלו בעיות של חומרה...

תודה רבה

פורסם

התופעה יכולה להעיד על זה שמסיבה כלשהי המחשב לא זיהה את הטלויזיה.

היא המסך היחיד שמחובר?

בכל מקרה, כל עוד זה עובד, אין מה לתקן.

פורסם
  • מחבר

ראשית, תודה על התגובה.

אכן, מדובר במחשב מדיה סנטר שמחובר רק למסך הטלוויזיה.

נכון שלכאורה אין מה לתקן אם זה הסתדר אחר כך, אבל במידה והתופעה תחזור על עצמה, מה יכולה להיות הבעיה? אולי כרטיס מסך תקול?

זכור לי מקרה נוסף (לפני שהתקנתי מחדש את מערכת ההפעלה) שבו ביצעתי כיבוי, המסך נהיה שחור, אבל המחשב המשיך לפעול. גם אז יצאתי מהברוך באמצעות RESTART שהפעיל מחדש את ווינדוס, ואז עשיתי כיבוי מסודר.

אגב, האם יכול להיות לכך קשר לבעיית הריסטרטים שאילצה אותי להתקין מחדש את מערכת ההפעלה?

פורסם

נכון שלכאורה אין מה לתקן אם זה הסתדר אחר כך, אבל במידה והתופעה תחזור על עצמה, מה יכולה להיות הבעיה? אולי כרטיס מסך תקול?

לא כרטיס תקול, אחרת הבעייה לא הייתה "מדי פעם המחשב לא משגר אות לטלויזיה".

אגב, האם יכול להיות לכך קשר לבעיית הריסטרטים שאילצה אותי להתקין מחדש את מערכת ההפעלה?

לפי מה שאני מבין- לא.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז אם לא כרטיס מסך, יש לך אולי השערה אחרת?

אני כמובן מדבר בהנחה שהתופעה תימשך, ושלא מדובר באירוע מקרי, חד פעמי...

פורסם

תהדק את הכרטיס מסך היטב לסלוט שלו, זה יכול להגרם אם הוא זז.

הייתי אומר שזה גם יכול להיות שבירת מעגל בנקודה אחרת- אולי בחיבור אל הטלויזיה שזז, אבל אני מניח שבדקת את זה.

ובנוגע להתקנה מחדש של OS- זה יתכן, אני לא רואה סיבה שלא. אולי התבלבלת וחשבת שיש בעיה והמערכת עושה reset-ים, כשבעצם הייתה רק בעיה של פלט תצוגה על המסך.

פורסם
  • מחבר

תהדק את הכרטיס מסך היטב לסלוט שלו, זה יכול להגרם אם הוא זז.

הייתי אומר שזה גם יכול להיות שבירת מעגל בנקודה אחרת- אולי בחיבור אל הטלויזיה שזז, אבל אני מניח שבדקת את זה.

ובנוגע להתקנה מחדש של OS- זה יתכן, אני לא רואה סיבה שלא. אולי התבלבלת וחשבת שיש בעיה והמערכת עושה reset-ים, כשבעצם הייתה רק בעיה של פלט תצוגה על המסך.

כמובן שאת החיבורים בין המחשב למסך, זה הדבר הראשון שבדקתי. זה גם החלק הקל ביותר.

לפתוח את המחשב פיסית ולבדוק את הרכיבים, זה כבר דבר שאני מעדיף שלא לעשות בעצמי.

כשהמחשב שכב במעבדה, שאלתי את הטכנאים אם בדקו גם את כרטיס המסך, והם ענו לי בחיוב. עד כמה אפשר לסמוך עליהם, זה כבר סיפור אחר.

אבל תגיד, אם נניח כרטיס המסך באמת לא יושב כמו שצריך, האם זה לא אמור להפריע כל הזמן?

לא הבנתי את החלק השני של הודעתך. האם אתה מתכוון שאולי אותם ריסטרטים שגרמו לי להתקין מחדש את ווינדוס, לא היו בעצם ריסטרטים אמיתיים, אלא הודעות של המערכת, שאותם פירשתי בצורה לא נכונה?

פורסם

1. תלוי עד כמה הוא רופף, כי אתה בעצם אומר שזה קורה באופן רנדומלי לחלוטין - פעם כשהדלקת את המחשב, פעם כשכיבית..

2. לאו דווקא הודעת שגיאה, אלא בעיה כמו הכרטיס מסך- שהוא נותן מסכים שחורים לפעמים.

נ.ב. אם הבעיה מתמשכת, תנסה עם מסך אחר או טלויזיה אחרת.

פורסם
  • מחבר

אכן, מדובר בתופעה שמתרחשת באופן רנדומאלי. דווקא בעיות כאלה הם הכי קשות לפתרון, כי זה לא קורה כל הזמן. אפשר להביא את המחשב למעבדה , להשאיר אותו שם כמה ימים, יגידו לך הכול בסדר, ואז מביאים אותו הביתה, והנה זה שוב קורה. ככה בדיוק היה לי עם הריסטרטים...

תגיד בבקשה, אם אני מעוניין לחבר את המדיה סנטר לטלוויזיה סוני CTR רגילה, האם זה אמור מיד לתת תמונה, או שקודם יש לבצע התאמות גם בהגדרות של כרטיס המסך, וגם בטלוויזיה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים