עבור לתוכן

מחשב נכבה לאחר כחצי דקה

Featured Replies

פורסם

היום בצהריים גלשתי באינטרנט, שמעתי מוזיקה ועוד 2 תוכנות פעלו. שמתי לב שהמחשב נתקע טיפה ואז חוזר לעבוד רגיל.

מתישהו הוא נתקע לגמרי, ואחרי דקה התייאשתי ובאתי לכבות, בטעות נתתי מכה די חזקה למארז (החלק שמאחורי הלוח) והמחשב כבה.

ניסיתי להדליק עוד הפעם, עבד ומיד כבה. אחרי כמה דק' ניסיתי שוב, נדלק, אחרי איזה 10 שניות הוא שוב כבה.

חשבתי שאולי יש התחממות ולכן גם קניתי מאוורר של AC 80MM בחנות שליד הבית שלי והוספתי אותו בצד המארז (הוא מכניס אוויר אם זה משנה).

התקנתי את המאוורר, ניתקתי את המחשב מהחשמל ויצאתי למגרש, כשחזרתי הפעלתי את המחשב (המאווררים עובדים כראוי).

המחשב נדלק ולאחר שבחרתי בSAFE MODE הוא כבה. ניסיתי גם להפעיל ווינדוס רגיל והוא כבה שוב לאחר חצי דקה.

לדעתי הבעיה היא בזכרונות, אולי זה כי הם בתדרים שונים ? שני סטיקים, אחד 512 (חברה לא מוכרת לי) שקיבלתי מאייבורי אחרי שמימשתי אחריות, ואחד 1GB של קינגסטון, שקיבלתי מחבר. זכרונות DDR2

אין לי איפשרות להריץ MEMTEST כי המחשב נכבה אחרי קצת זמן, מה אתם ממליצים לעשות ?\

עריכה: בדקתי איך המחשב רץ בלי זכרונות בכלל וניסיתי כל אחד מהסטיקים בנפרד, עדיין לא עובד, המסך אפילו לא נדלק כבר.

תודה לעוזרים.

פורסם

נשמע לי כבעייה בספק הכוח או לוח האם.

יש לך מאווררים שמחוברים ישירות לספק? אם כן, הם פועלים כשהמחשב דולק?

פורסם
  • מחבר

נשמע לי כבעייה בספק הכוח או לוח האם.

יש לך מאווררים שמחוברים ישירות לספק? אם כן, הם פועלים כשהמחשב דולק?

כן המאוורר הקדמי והאחורי שלי פועלים כשהם מחוברים לספק.

פורסם

בדוק שהקירור מורכב כמו שצריך על המעבד, אולי התנתק מהמכה.

פורסם
  • מחבר

בדוק שהקירור מורכב כמו שצריך על המעבד, אולי התנתק מהמכה.

מותקן כמו שצריך.

לא נראה לי שזה בעיה של חום כי לקחתי את המאורר של החדר שלי ושמתי בצד המארז כשהוא היה פתוח ועדיין המחשב כבה לאחר כמה זמן.

מה לדעתכם הבעיה ?

אגב המסך גם לא מגיב בזמן הקצר שהמחשב עובד (NO SIGNAL ניסיתי גם בכרטיס של הלוח וגם בג'יפורס 6200LE), יכולה להיות לזה סיבה מסוימת ?

פורסם

בדוק עם ספק אחר.

פורסם

תגיד, אתה יכול לפתוח ולסגור את הכוננים?

פורסם
  • מחבר

כן, ניתן לפתוח את הכוננים והם גם מגיבים בנורית.

בנוסף נשמע כאילו המאוררים לא פועלים במאמץ מלא.

הנה המפרט של המחשב :

פנטיום 4 3.0GHZ

לוח MSI אני לא יודע להגיד תדגם בגלל שהמחשב כבוי.

כרטיס ג'יפורס 6200LE

כונן DVD אחד.

כונן CD אחד (אם הוא צורך הרבה אין לי בעיה לנתק אותו כי אני בקושי משתמש בו ואז גם לקנות ספק חלש יותר וזול יותר)

מאורר סטוק של אינטל

מאורר צד 80MM של AC

מאורר מאחורה 120

מאוורר מקדימה 120

האם ספק 300W יספיק לי ? האם ספק של פחות ואט יספיק ?

אני שואל כי במידה ובאמת הספק תקול אני אוכל לקנות אחד חדש בכמה שיותר זול.

פורסם

ספק של 300W לא היתי מסתכן שיהי לפחות 400W וחוץ מזה תנסה לפרק את כרטיס מסך

ותחזיר אותו ,למרות שאין לך ציפצופים בהפעלה ,אולי מהמכה שקיבל המארז רכיב או משהו השתחרר.

תלווה ספק תקין כדי לפסול את זה ,ואז תמשיך הלאה...

פורסם
  • מחבר

טוב עשיתי קצת בדיקה של החיבורים (ניתקתי וחיברתי IDE, SATA מהכוננים וגם את החיבור מלאן פינים מהלוח - אל דאגה הכל עכשיו במקום).

גם פתחתי את הספק שהיה מאובק כמו קבר מבפנים, אבל בנשיפה קלה הכל עף לפרצוף שלי ונשאר נקי.

חיברתי הכל הכל חזרה וניסיתי להפעיל את המחשב, הוא עלה יפה (כולל המסך שנותן לי לבחור בין שלל אופציות כמו סייף מוד ולהעלות רגיל)

בחרתי ברגיל סתם לראות אם המחשב ממשיך לעבוד והוא כבה אחרי כמה שניות.

נראה לי שאני אקח מהמחשב השני בבית את הספק ואנסה לחבר אותו למחשב שלי, אולי מחר כשאחזור מהבצפר.

אגב, כל המאווררים מסתובבים מהר, מקדימה מאחורה מהצד ושל הספק, אבל המחשב שקט מדי אני חושב, אולי זה כי ניקיתי קצת אבק ?

פורסם
  • מחבר

בדקתי עם ספק אחר והמחשב עדיין בהתחלה נדלק ואחרי זה נכבה.

אז כנראה שזה באמת לא הספק.

מה לדעתכם עליי לעשות ?

אני חושב שאני אקח את זה למעבדה של KSP לבדיקה.

פורסם

אם החלפת ספק תקין ולא עזר ,אז הבעיה בכרטיס מסך ,אם לקחתה למעבדה כבר ,

אז הם יעשו את העבודה,ואם לא תרכיב כרטיסד אחר בתקווה שזו הבעיה..

פורסם

אם זה לא הספק, יתכן שהלוח נדפק מהמכה- הלחמות התקצרו עם אחורי המארז- או משהו דומה.

אם יש לך אחריות אז תנצל את זה, קח את המחשב לבדיקה.

אך אם לא, ויש לך קצת הבנה בתחום..

נתק את כל הרכיבים פרט ללוח-מעבד-זיכרון-כ.מסך.. ותראה מה קורה במצב כזה.

אם זה עדין לא עוזר, נתק גם את המעבד, כבלי חשמל מהלוח וכרטיס מסך (זיכרון כבר ניתקת)- ותחבר אותם שוב.

אם גם זה לא עוזר, שלוף גם את הלוח והנח אותו על משטח יבש-נקי אנטיסטטי והתקן עליו את הרכיבים החשובים (מעבד,זיכרון,כ.מסך).

אם עדין לא עוזר, נסה לוח אם אחר ;)

פורסם

happened to me too

in my case it was the motherboard.

I replaced it and it worked...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים