עבור לתוכן

WD 640GB או SEAGATE 1TB

Featured Replies

פורסם

מתלבט מאד בין השניים, שניהם מציגים עלות טובה לגיגהבייט.

ידוע לי שהטרה מתחמם יותר, אבל מה ההבדל בביצועים בינהם? מה אתם ממליצים?

[השימוש המיידי הוא אכסון אבל אולי הדיסק ישמש להרצת ה-OS בהמשך]

ריפר.

פורסם
  • מחבר

נייק, חשובים לי ביצועים אבל גם נפח

ה-WD ידוע לי שהוא שקט חסכוני בחשמל ומציג ביצועים טובים, בנוסף גם יקל עלי בהוצאות.

מצד שני שסיגייט יתן לי שקט מבחינת נפח לתק' ארוכה יותר.

בלינק הביקורת שציינת אין השוואה מול הסיגייט - האם יש השוואה כזאת?

[אגב עם שני הארד דיסקים עכשיו - סמסונג SP2504C עליו רצה מערכת ההפעלה, ו-מקסטור 80G PATA.]

הדיסק החדש ישמש כאמור לאכסון אבל כנראה גם להתקנת משחקים ואולי ל-OS כי שניהם אמורים להיות מהירים יותר מהסמסונג.

כמו כן ההשאיפה שהדיסק החדש ישמש אותי למחשב חדש שאבנה במהלך השנה הקרובה.

ריפר.

פורסם

בדיוק קניתי את ה-WD640, להלן תוצאות של HD tune.

אני מאוד מרוצה בינתיים.

[attachment deleted by admin]

פורסם

תקשיב, אתה אומר שה-6400AAKS יקל עליך בהוצאות, אבל אז אתה אומר שאתה מעדיף יותר נפח. ובו זמנית גם יותר ביצועים. אי אפשר לקבל את כל העולמות. בשביל להקל על הבחירה שלך, אני אסדר לך את העניינים. A. זול, לא כ"כ קטן ובעל ביצועים טובים יותר- אם כי למשתמש רגיל ביום יום זה לא יהיה מורגש. B. מעט יקר יותר, בעל ביצועים פחות טובים אך נותן תוספת של 360GB (אמרתי מעט יקר, כי אחרי הכל עד לאחרונה 1TB עמד על כ800ש"ח).

ובלינק שהבאתי ישנה השוואה מול הסיגייט המדובר ו-Barracuda® 7200.11 -שם הסדרה שלו. הלא בהשוואה אין דגמים ספציפיים לחלק מהכוננים ומדובר בסדרות- אבל במקרה הזה, זהו הכונן הספציפי, אם כי יש קושחות שונות ותת-דגמים ספציפיים, אבל בביצועים הכלליים זה לא שונה.

אנימור תתחדש. בקרוב אני קונה שניים כאלו ויוצר איתם מערך RAID0- בשביל מערכת הפעלה, משחקים תוכנות וכו'..

אני חושב גם לקנות שני כונני 1TB של Seagate וליצור מערך RAID1 כי יש לי המון נפח לגבות. יש לך אולי רעיונות אחרים?

פורסם

אני לא מומחה ל-RAID, משום שמעולם לא עשיתי זאת.

אבל אם כבר אתה קונה כמה דיסקים, למה שלא תחבר אותם ב-RAID10 או ב- RAID0+1?

ככה תוכל לקבל גם מהירות וגם גיבוי. בטח יש פה מומחים גדולים יותר לעניין הזה.

פורסם
  • מחבר

נייק, אם אין לך צורך לגבות את הכונן של מערכת ההפעלה אתה מקבל בשילוב שהצעת איזון טוב בין עלויות נפח וביצועים.

אם תרצה לגבות גם את מערכת ההפעלה האפשרות של 10 או 01 או אפילו ראייד 5 יכולות להיות טובות.

כדי להגיע לנפח קרוב לזה שבשילוב שלך (2280G), עבור 4x1T תקבל בפועל 2T בראייד 10/01 או 3T בראייד 5 (במערך 4x640G ראייד 5 תקבל 1920G).

יש לך גם אפשרות של גיבוי אוטומטי עם תוכנה כמו Acronis true image

http://en.wikipedia.org/wiki/RAID

google

לנושא - ברור שיש תמיד חסרונות עם היתרונות אבל צריך להיות סגור על מהם כדי להחליט מה מתאים.

לפי מה שנראה ב-1T מקבלים תוספת נפח עם תוספת חוםצריכת חשמל וירידה מסויימת בביצועים לעומת WD

http://www.extremetech.com/article2/0,2845,2282239,00.asp

בקיצור הווסטרן שכנע אותי יותר.

תודה לכולם.

ריפר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים