עבור לתוכן

עזרה| מחפש ראוטר ביתי

Featured Replies

פורסם

דרישות.

1. בטוח. אחד שהשכן מלמטה לא יוכל לגלוש על חשבוני ולא לראות לאיפה אני גולש.

2. ראוטר שלא יפגע במהירות האינטרנט, ולא יפגע בתוכנת טורנט.

3. מצד אחד פשוט לשימוש, מצד שני אחד שיהיה אפשר לשלוט בכל הגרה.

4 .אפשרות לשלוח הדפסה ממחשב שאין בו מדפסת למחשב שיש בו מדפסת.

5. צריך המלצה לכרטיס רשת.

תקציב:

ראוטר 200-250.

כרטיס רשת 100

תודה

פורסם

1. תלוי בך, אתה מגדיר את האבטחה על הרשת. (ראה סטיקי).

2+3. בתכנון מוצר 3 צדדים: מחיר, קלות שימוש ואיכות המוצר. החוק אומר שאתה יכול לקבל את המקסימום רק בשני צדדים. כבר בחרת זול, אז אל תצפה שהוא יהיה גם מאוד חזק וגם מאוד ידידותי.

4. תלוי בהגדרות של הרשת, אין שום תלות בנתב.

המלצה שלי:

3CRWER100-75

וכרטיס EW-7128 PCI

פורסם

נתב חוטי או אלחוטי?

אם אלחוטי אז היכן הוא ממוקם? בתוך ממ"ד? יש ממ"ד בינו לבין המחשב האלחוטי שקולט?

מה הטווח שהוא אמור להגיע? במקרה שהטווח גדול בנתב אלחוטי אז תצטרך גם מגבר..

כרטיס רשת חוטי או אלחוטי? אם חוטי אז יש משולב ברוב המחשבים החדשים.

פורסם

1. תלוי בך, אתה מגדיר את האבטחה על הרשת. (ראה סטיקי).

2+3. בתכנון מוצר 3 צדדים: מחיר, קלות שימוש ואיכות המוצר. החוק אומר שאתה יכול לקבל את המקסימום רק בשני צדדים. כבר בחרת זול, אז אל תצפה שהוא יהיה גם מאוד חזק וגם מאוד ידידותי.

4. תלוי בהגדרות של הרשת, אין שום תלות בנתב.

המלצה שלי:

3CRWER100-75

וכרטיס EW-7128 PCI

אני לא ממליץ על ה-3COM למי שמחובר לכבלים -- רק ל-ADSL.

פורסם

לנתב הזה מזמן אין בעיות לחיבור בכבלים. מאז גרסא 1.2.1. בנוסף, קיים עדכון קושחה לגרסא 1.3 עוד מדצמבר 07'.

אני יכול להעיד שהנתב הזה עובד עם תשתית הכבלים גם מול 015/012 גם מול בזב"ל וגם מול ברק/נטויז'ן. גם בחיבורי PPTP, L2TP וחיבור ללא חייגן.

מהנסיון שלי הוא עדיף על ה"מתחרה" שלו מבחינת מחיר/איכות, האדימקס br-6204wg, גם בטווח האלחוטי וגם מבחינת סחיבת עומס. מצד שני הממשק שלו פחות ידידותי.

פורסם

אני עדיין נתקל פה ושם בבעיות של הנתב הזה ב-L2TP בחיבורי כבלים והתחושה שלי היא שהוא פחות יציב מה-EDIMAX וה-LINKSYS בתחום הזה. בטווח המחירים של פחות מ-200 שקל ה-EDIMAX נותן חבילה טובה מאוד, כולל תכונת QOS שאינה קיימת ב-3COM. אבל, כמו תמיד, זה עניין של העדפה אישית. לי אין אינטרסים לא אצל פיקוק/EDIMAX ולא אצל 3COM.

פורסם

יש QoS, לא שאני חושב שזה יותר מקישוט בנתבים הללו. לינקסיס לא יותר יציבים בחיבור L2TP שלהם, בGL בקושחה מקורית ממש לא ובG/GS רק בקושחות מאוחרות יותר.

לדעתי ה3COM נותן את השווי הטוב לכסף שמשלמים עליו.... למרות שזה לא כזה נתב מצויין, זה פשוט מה שיש בארץ :-\

פורסם

אני מצטער מר. פתוח השירשור,

אבל כל הדרישות שנתת לנתב, זה דברים שאתה בתור משתמש ברשת הביתית

צריך לדעת להגדיר, או לפחות, להגדיר.

1. ברוב הנתבים שניתן לקנות היום יש כל מיני סוגי הצפנה ואבטחה(מומלץ כמובן להשתמש ב WPA או WPA2 , בנוסף אפשר גם להפעיל סינון מאק).

2. במהירות האינטרנט זה לא פוגע, אבל מן הסתם יהיה ריבוי משתמשים על אותו רוחב הפס, מה שעלול לפגוע במהירות הגלישה.

3. שליטה בכל הגדרה? אתה תצטרך להיות יותר ספציפי...בראוטרים הביתיים בד"כ אפשרויות הניתוב מסורסות לא משנה מה תעשה,

אז אני לא כ"כ מבין למה אתה מתכוון.

4. זה כבר קשור למערכות ההפעלה המותקנות במחשבים אשר ברשת, ברשת ביתית מבוססת ווינדוז, לא צריכה להיות בעיה,

לפעמים אפילו מזהה אוטומאטית את קונפיגרוצית הרשת עם אשף פשוט, תוך כדי האשף ניתן להגדיר גם שיתוף מדפסת.

5. 100 שקל לכ. רשת אלחוטי או קווי? בשביל אלחוטי אאל"ט זה זול מדי, בשביל קווי יקר מדי.

פורסם

3CRWER100-75

וכרטיס EW-7128 PCI

לחבר שלי יש את השילוב הזה - נוח להתקנה ולא עושה בעיות

בכל אופן - ברמת מחירים הזו אין הרבה הבדל

פורסם

לנתב הזה מזמן אין בעיות לחיבור בכבלים. מאז גרסא 1.2.1. בנוסף, קיים עדכון קושחה לגרסא 1.3 עוד מדצמבר 07'.

אני יכול להעיד שהנתב הזה עובד עם תשתית הכבלים גם מול 015/012 גם מול בזב"ל וגם מול ברק/נטויז'ן. גם בחיבורי PPTP, L2TP וחיבור ללא חייגן.

מהנסיון שלי הוא עדיף על ה"מתחרה" שלו מבחינת מחיר/איכות, האדימקס br-6204wg, גם בטווח האלחוטי וגם מבחינת סחיבת עומס. מצד שני הממשק שלו פחות ידידותי.

נכון שבלינקסיס יש טיפה בעיה עם L2TP אבל, ב-3COM לא משנה איזה גרסה יש בו יש תמיד בעיה עם רוחב פס מעל 5 מגה, למרות שזה לא רלוונטי כי לא כולם גולשים ב-5Mb ומעלה, אבל לעתיד חשוב שיהיה לנו נתב שיכול לתת את התפוקה הזאת ו-3COM לא נכנס לקטגוריה הזו מצטער.

פורסם

יש QoS, לא שאני חושב שזה יותר מקישוט בנתבים הללו. לינקסיס לא יותר יציבים בחיבור L2TP שלהם, בGL בקושחה מקורית ממש לא ובG/GS רק בקושחות מאוחרות יותר.

לדעתי ה3COM נותן את השווי הטוב לכסף שמשלמים עליו.... למרות שזה לא כזה נתב מצויין, זה פשוט מה שיש בארץ :-\

ה-QOS שיש ב-3COM הוא רק בערוץ העולה ויותר מאשר לקבוע עדיפות ב-3 רמות, רק לפי פורט או אפליקציה, לא ניתן לעשות שם הרבה. לעומת זאת ב-EDIMAX יש לך שליטה מלאה על רוחב הפס המדוייק הן בערוץ העולה והן בערוץ היורד, הן לפי פורט והן לפי כתובת IP פנימית. המשמעות היא שאתה יכול להגביל מחשב מסויים כך שלא יצרוך את כל רוחב הפס שיש לך בלי תלות במה הוא מוריד. זו תכונה יחודית שקיימת רק ב-EDIMAX וב-DD_WRT. קרא את פרק ה-QOS בסקירה שלי כאן -- http://www.netcheif.com/Reviews/6216MG/6216MG.htm. היישום של ה-QOS הזה קיים בכל סדרת ה-62XX של EDIMAX ובנתב ה-N שלהם.

פורסם
  • מחבר

קיבלתי המלצה חמה על netgear wgr 614 מה אתם אומרים עליו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים