עבור לתוכן

מבקש המלצה לצורב X22

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לקנות צורב 22X חשבתי על חברת LG, איך הוא ? ואיך החברה בעינייני צורבים ?

יש את הדגם GH22NP20 ויש את הGSA-GH11L שזה עם הlight scribe

נראה לי ששוה להשקיע 20-30 שקל בlight scribe בשביל זה למרות שלא יודע מתי אני יעשה בו שימש, אבל האם יש הבדל במפרט ? שמעתי שהשכלול הזה של הlight scribe יכול לעשות סתם בעיות...

יש עוד דגמים טובים מומלצים ? ואיזה חיבור עדיף ? SATA או IDE ?

פורסם

יש סטיקי צורבים מומלצים מעודכן לחודש זה. מה עוד אפשר לבקש?

בקשר לאפשרות צריבת התמונה על גבי הדיסק, אני אישית חושב שזה בולשיט, ואפילו היה לי כונן שמאפשר את זה ולא ניסיתי את זה אפילו. אתה קולט? זה ממש מיותר. אם אתה רוצה להרביץ לייבלים על דיסקים, תקנה דפים שהם מדבקות שמתאימים בידיוק לגודל של דיסקים. קח מדפסת איכותית שתדפיס ברמה גבוהה, ויש מכשיר כזה שחותך/מתאים כדי שיהיה כמה שיותר מדויק תהליך ההדבקה.

עדיפות של חיבור? כיום אנחנו לא מגיעים לרמת הביצועים שATA133 היה מאפשר (IDE).. אז אין שום הבדל בין SATA לIDE. תקנה מה שאתה יכול לחבר ללוח ואם אתה יכול לחבר את שניהם, אז מה שנח לך מבחינת מחיר/זמינות/נוחות חיבור.

וזהו. לילה טוב ידידי :]

פורסם

תשנה בבקשה את הכותרת שתהיה יותר אינפורמטיבית בהתאם לחוקי הפורום

פורסם
  • מחבר

מצטער אם פספסתי משהו, אבל מה לא בסדר בכותרת ? ואיך אני משנה את השם שלה ?[br]פורסם בתאריך: 22.09.2008 בשעה 06:58:18

שיניתי
פורסם

יש סטיקי צורבים מומלצים מעודכן לחודש זה. מה עוד אפשר לבקש?

בקשר לאפשרות צריבת התמונה על גבי הדיסק, אני אישית חושב שזה בולשיט, ואפילו היה לי כונן שמאפשר את זה ולא ניסיתי את זה אפילו. אתה קולט? זה ממש מיותר. אם אתה רוצה להרביץ לייבלים על דיסקים, תקנה דפים שהם מדבקות שמתאימים בידיוק לגודל של דיסקים. קח מדפסת איכותית שתדפיס ברמה גבוהה, ויש מכשיר כזה שחותך/מתאים כדי שיהיה כמה שיותר מדויק תהליך ההדבקה.

עדיפות של חיבור? כיום אנחנו לא מגיעים לרמת הביצועים שATA133 היה מאפשר (IDE).. אז אין שום הבדל בין SATA לIDE. תקנה מה שאתה יכול לחבר ללוח ואם אתה יכול לחבר את שניהם, אז מה שנח לך מבחינת מחיר/זמינות/נוחות חיבור.

וזהו. לילה טוב ידידי :]

Nike - אין שום הבדל בביצועים בין צורב IDE לSATA ? כי כשקניתי את המחשב שלי (לפני שנה וחצי) העדפתי להשאר עם הצורב IDE שלי כדי לחסוך עלויות, ולאחרונה אני חושב לשדרג מתוך מחשבה שאולי צורב SATA יהיה מהיר יותר. (אף על פי שאני מרוצה מהביצועים של הצורב)

אני לא אראה שום הבדל ?

ולפותח הת'רד-הצורבים של LG מצוינים.

פורסם

מהירות החיבור נקבעת תמיד לפי האיטי מבין הרכיבים

DVDx1 1.3125MB/s

DVDx22 = 28.875MB/s

ATA-4 = ATAT33 = 33MB/s

ATA7 = ATA133/SATA150 עובד במהירות 133 או 150 מגה לשניה

אז תנחש כמה יפריע סוג החיבור שלך למהירות הDVD?

פורסם

מה שאמרו לך הנו נכון:

חיבור IDE, הקרוי גם PATA, תומך בקצב של עד 133MB/s.

חיבור SATA תומך בקצב של עד 150MB/s.

חיבור SATA 3Gbps, המכונה גם SATA2, תומך בקצב של עד 300MB/s.

לכאורה, כולם מספיק טובים בשביל הצריבה.

אבל, ישנם עוד שני שיקולים שכדאי להתחשב בהם, לדעתי:

1. כבלים של IDE משמשים הרבה פעמים 2 התקנים. נניח הרד דיסק וצורב DVD. כאשר שני ההתקנים האלה יעבדו יחד, הם יאטו אחד את השני, במיוחד אם מדובר בהרד דיסק חדש, בעל קצב העברת נתונים גבוה. בחיבור SATA- כל התקן מקבל חיבור משלו, אין שיתופיות.

2. כבלי ה-IDE הנם גדולים ומגושמים. כבלי ה-SATA הרבה יותר קטנים. יש לזה השלכות בכל הקשור בסידור המארז וזרימת האויר בו. מארז עם פחות נפח כבלים (כלומר SATA) יהיה קריר יותר.

לכן, עדיף לדעתי לקחת SATA, בהנחה שלוח האם שלך תומך בזה.

אני קניתי בדיוק היום צורב של Samsung: SH-S223, אשר עובד במהירות של 22x. זהו האח הצעיר של ה-203, אשר הומלץ בשרשור הדביק בראש הפורום. הוא עולה בסביבות 120 ש"ח (תלוי בצבע). הצורב הזה אינו תומך ב-light scribe, אבל גם לדעתי זה סתם גימיק שרוב האנשים אינם משתמשים בו.

פורסם

atomic rooster, תחסוך את הכסף בשביל דברים אחרים.. אתה לא תקבל שיפור במהירויות צריבה/קריאה, לפירוט נוסף תקרא הודעתו של ירח אפל.

אנימור, אני מסכים איתך, אבל שני דברים שרציתי לומר.

1. כשצורבים בד"כ מעדיפים לקבל איכות צריבה אופטימלית ולכן לא מפעילים דברים שיכולים לגנוב רוחב פס, אך גם במקרה בו יש שימוש בHDD,לרוב הוא אינו מנצל את מלוא היכולת שלו ולכן זה עדין לא מהווה בעיה. לפחות לא עניין רציני שיש לשקול בגללו לחבר שני כבלי IDE לכל רכיב בנפרד. כמו כן כיום השימוש בכבלי IDE הולך ופוחת וזו קושיה שפחות צריכה להדאיג אותנו ואנשים אחרים.

2. אני לא טענתי אחרת. "תקנה מה שאתה יכול לחבר ללוח ואם אתה יכול לחבר את שניהם, אז מה שנח לך מבחינת מחיר/זמינות/נוחות חיבור."

פורסם

NIKE, זה נשמע הגיוני.

האמת, שאני באופן אישי גולש באינטרנט בכיף ועושה עוד כל מיני דברים פשוטים (כמו קריאת מסמכים או הורדת קבצים) בזמן שאני צורב ומעולם לא נתקלתי בבעיה. אז אולי לא כדאי לשחק CRYSIS תוך כדי צריבה, אבל אני לא חושב שאיכות הצריבה יכולה להיפגע משימוש מקביל סולידי. הצורבים של היום גם יודעים להתמודד עם underrun...

שיתקנו אותי אם אני טועה כאן.

לאנשים שעושים OC, זרימת אויר יכולה להיות חשובה. לכן, במקרים כאלה, כדאי אפילו לשלם עוד כמה שקלים בשביל SATA. למרות שכלל לא נראה לי ש-SATA יקר יותר. מחירי הצורבים היום די נמוכים באופן כללי.

פורסם

כן, הצורבים היום הם לא מה שהיה פעם שאם היית מפעיל כמה תוכנות אז תהליך הצריבה עלול היה לעבור כשל מסוים. אך למרות זאת, Underrun או לא, בשביל איכות צריבה אופטימלית אני חושב שעדיף לעזוב את הצורב לנפשו. לא צריך להסחף ולכבות את כל הישומים ב-Task Manager, פשוט לא להעמיס כמו שאמרת עם Crysis למשל, אחרי הכל במהירויות של הצורבים כיום זה לא צריך להפריע לאיש.

סלח לי על הביטוי אבל המחירים של הצורבים כיום הם ממש זנות.. וגם של הכוננים הקשיחים.

גם אני מעדיף SATA אבל אם לבן אדם כל חריצי הSATA בלוח תפוסים ויש לו חיבור PATA פנוי, אז זה יכול להיות עדיף. או אם למישהו יש לוח ישן שאין בו בכלל חריצי SATA, אז כמובן שבשבילו זהו הפיתרון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים