עבור לתוכן

מחשב נתקע/קורס בזמן משחקים

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

את המאורר של TT שהתקנתי על הכרטיס התקנתי בעצמי.. יכול להיות באמת שלא התקנתי אותו טוב, אבל הוא עבד כמה חודשים טובים בלי שהיו בעיות.

יצא לי לבדוק לא מעט פעמים את הטמפ' של הכרטיס אחרי שהתקנתי את המאורר ולא היו בעיות חימום, אבל ליתר בטחון אני אוריד את התוכנה ואבדוק שוב.

אני אנסה להסיר SP3 ואעדכן מה קורה, איך אפשר למחוק בצורה יסודית את כל הדרייברים של הכרטיס?

פורסם

ישנן תוכנות כמו Driver Cleaner ו-Driver Sweeper. תבדוק בסטיקי תוכנות מומלצות בפורום תוכנות.

פורסם
  • מחבר

עדכון ראשון, בדקתי טמפ' והן די עלו. הטמפ' כרגע במאמץ אחרי איזו חצי שעה במשחק קרייסיס היא 80 מעלות +- ( 85 הכי גבוה שהגעתי ).

טמפ' של VRAM היא 95 מעלות.

גבוה יחסית לשימוש במאוורר ?? במנוחה הכרטיס על 50 מעלות.

כשאני יוצא מהמשחק לווינדוס עם ALT+TAB במקלדת, תוך שניה הטמפ' צונחת ב 15 מעלות בערך.

האם הטמפ' תקינות ?

פורסם

אני לא אכחיש שאתה יכול להוריד את הטמפרטורות בכל מיני דרכים, אבל זוהי אינה בעיה שתגרום לתקיעות/קריסות במשחקים, לפחות לא בטמפרטורות שציינת.

לא הבנתי מהודעתך אם אתה עדין נתקל בבעיות שלשמן פתחת את הדיון. בהנחה שכן...

אני מציע כמה דברים.. בחלקם אני מטיל ספק, אבל עדין יש סיכוי שאחד מהם הוא הגורם לבעיתך.

(ראשית וכמו שאמרתי כבר, הסר את כל הדרייברים והתקן את העדכניים מאתר החברה של הכרטיס שלך)

ראשית כדאי שתבדוק את טמפרטורות המעבד במאמץ, ובאופן כללי להפעיל עליו לחץ על מנת להוציא אותו מהמשוואה. הורד את התוכנה TAT או לחילופין OCCT ותראה לאילו טמפרטורות המעבד מגיע במאמץ- וכמובן השאלה הגדולה- האם המחשב קורס. (בנוגע לתוכנות: אני מניח שהן נמצאות במאגר ההורדות באתר, או בסטיקי "תוכנות מומלצות" בפורום תוכנות)

שנית, מה שכבר הזכרתי אך לא ציינת אם ניסית לעשות זאת או לא - הסרת Service Pack 3. אם זה לא יפתור את הבעיה, תוכל תמיד להתקין מחדש, כך שאין שום סיבה לדאגה בנושא.

לאחר מכן תוכל לבדוק תקינות כונן קשיח- בסטיקי "תוכנות מומלצות" בפורום תוכנות ישנן תוכנות אבחון לכוננים קשיחים מאת היצרניות השונות- (WD /Seagate וכו') תוריד את מה שמתאים לך ותבדוק שאין סקטורים פגומים ושאר בעיות ידועות.

אם גם זה לא עוזר, תבדוק את הזכרונות שלך עם התוכנה Memtest - היא בודקת שאין שגיאות על גבי הזכרונות. יתכן שזהו מקור הבעיה.

פורסם
  • מחבר

קודם כל כן הבעיות עדיין נמשכו כשפירסמתי את ההודעה האחרונה.

עכשיו, הסרתי את הדרייברים הקודמים בעזרת Driver Cleaner PRO והתקנתי את גירסה 8-9 החדשה, בינתיים חצי שעה בקרייסיס חלקה בלי מריחות/קווים/תקיעות, כשבד"כ היה קורס לי תוך 3-5 דק'. אני אמשיך להריץ משחקים כדי לבדוק שזה לא היה "פוקס" חד פעמי.

לגבי הסרת SP3 אני אנסה, אני לא בטוח שזה יעבוד כי התקנתי ווינדוס שה SP3 מובנה בתוכו ואני לא יודע אם הוא ניתן להסרה.

לגבי המעבד במאמץ, הורדתי והרצתי את התוכנה OCCT, אך מיד כשניסיתי להפעיל אותה זה רשם CPU TOO HOT ! :o.

לא ציפיתי לגלות בעיות גם עם המעבד... אני אריץ גם בדיקות לזכרונות ולדיסק הקשיח לבדוק שהכל תקין.

אני אעדכן בהמשך מה השתנה, עד אז תודה רבה על העזרה :xyxthumbs:

פורסם

בהגדרות של OCCT ישנה אופציה שמכוונת על 70 (אני חושב) כברירת מחדל. זוהי הטמפרטורה שבה תקבל הודעה כזו, ואם אני לא טועה גם תעצור את בדיקת המאמץ. תבטל את זה (תקבע 80 או 90) ותראה עד לאן הטמפרטורות מגיעות.

פורסם
  • מחבר

אוקיי עשיתי בדיקה למעבד של שעה, בדיקת MIX של RAM ו-CPU.

טמפ' מקסימלית ע"פ התמונות היא 85 מעלות, הבדיקה הסתיימה בהצלחה ללא בעיות, אפשר לשלול בעיה במעבד ?

פורסם

הטמפרטורות שלך מאוד גבוהות.

בשביל להיות בטוחים שאין קשר בין הטמפ' לקריסה של המחשב.. בתוכנה שאתה משתמש- תפעיל אפשרות שתשמור קובץ לוג, בקובץ יהיו הטמפרטורות של המערכת בכל זמן נתון. ואז תפעיל את המשחק שבו המערכת קורסת לך.. ותשחק עד שהוא יפול. במצב הזה, לאחר הפעלה מחדש, תוכל לדעת מהי הטמפרטורה האחרונה שהמעבד שלך ראה. אם היא גבוהה יותר מהטמפ' שהייתה לך עם OCCT, אז זו בהחלט יכולה להיות הסיבה לכל הבעיות שאתה חווה. אם לא, נוכל להוציא את המעבד מהמשוואה.

נ.ב. אלו טמפ' מאוד גבוהות כפי שכבר ציינתי, אם תנקה את גוף הקירור (ואפילו אם יש לך קצת ידע אז תחליף משחה תרמית) אתה תראה ירידה דיי גדולה בטמפרטורה. לאחר שנתיים (אני מניח) שלא בוצע ניקיון באיזור ולא הוחלפה משחה, אני לא מתפלא שאלו הטמפרטורות.

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי רק באיזו תוכנה להפעיל את האפשרות של קובץ לוג ?

בינתיים הרצתי 3DMark06 גירסה בסיסית עם ההגדרות המובנות ( לא יכולתי לשנות בלי לעשות REGISTER ) והבדיקה עברה חלק גם היא, לא יודע מה לגבי התוצאות אבל לא היו קריסות. הבדיקה הזאת טובה בשביל הכרטיס או שכדאי לעשות אחת אחרת?

פורסם

3DMark06 לא מאמץ את המעבד במקסימום שלו, וגם לא את כרטיס המסך. אמנם יש נקודות ספציפיות שהרכיבים יכולים להגיע לטמפ' גבוהות, אבל זה לא בתדירות גבוהה מספיק בשביל לוודא יציבות.

ובשביל לשמור לוג.. תשתמש ב-CoreTemp. קישור להורדה: http://www.alcpu.com/CoreTemp/CoreTemp.zip

בתוכנה עצמה כנס ל-Options ואז Settings ושם תסמן את Enable Logging.

ישמר לך קובץ TXT בתיקיה בה נמצאת התוכנה, ובו הטמפרטורות של הליבות בכל רגע נתון.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה, הורדתי והפעלתי.

בנוגע לכרטיס מסך, עם איזו תוכנה אני יכול לאמץ אותו עד הסוף כדי לבחון אותו?

אחרי שסיימתי לשחק קיבלתי מלא הודעות מהתוכנה TempCore שאומרות שהמעבד חם מדי ומומלץ כיבוי של המחשב.

גם בתוכנה הזאת צריך להעלות את הטמפ' המקסימלית כמו בOCCT ? או שאין לה הגבלה של חום?

פורסם

furmark. (רק תוודא שאתה על בדיקת יציבות ולא על באנצ'מארק בתוכנה..)

פורסם
  • מחבר

אוקיי הרצתי את הבדיקה בתוכנה Furmark והמחשב נתקע...

פורסם

בקיצור- זה עדין לא אומר שישנה בעיה בכרטיס מסך, זה יכול להיות ספק כח- אז תבדוק מהי הטמפרטורה כשהמחשב נתקע!

אתה יכול לעשות את זה ע"י שמירת לוג של טמפ' עם SpeedFan. בהצלחה. :)

לחילופין תוכל להשתמש בספק כח אחר ולראות האם הבעיה היא בהחלט בספק-כח. כמובן שתצטרך להשתמש בספק טוב יותר (לפחות קצת יותר טוב).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים