עבור לתוכן

ניידי 13.3" - האם ללכת על הזול ביותר? 6500 לכל היותר

Featured Replies

פורסם

בשוק ניידי ה13.3" המבחר רב.

אני די מעורה בדגמים, אך עשיתי סריקה רוחבית מהירה ודגתי את הדגמים העיקריים הבאים:

Dell vostro 1310

Dell XPS 1330

Dell E4300 ( עוד לא זמין בארץ ממה שראיתי)

Toshiba Satellite Pro U400-S1001V

LG E300/P300

Sony VAIO VGN-SZ760N/C

גם ללנובו יש דגם. באשר לכל הניידים אני בודק מפרט זהה(או כמעט זהה) - T8300.

שתפו קצת מניסיונכם, האם יש טעם להעדיף אחד על פני השני, או שכאן המחיר הוא הפקטור הקובע? ה-XPS מניסיוני מאוד נוח ומחירו משתלם היום, אבל הוא רותח בצורה מפחידה. על ה-sony שמעתי דברים רעים - שהוא עמוס בג'אנק וגם מחירו לא הכי אופטימי.

הווסטרו נראה הכי נחמד, היות ומחירו זול משמעותית(אומנם עם מעבד T8100 לכל היותר, אך עדיין), אך מדובר בדגם מיושן, ואולי יש לכך משמעות. גם ה-E4300 שאאל"ט עדיין לא משווק בארץ נראה מרשים, אך מחירו גבוה ואיני סבור שהוא מוצדק.

לגבי האחרים אין לי ניסיון, ואשמח לשמוע את דעותיכם - על כלל הדגמים, וגם אם שכחתי משהו.

פורסם

יש עוד דגמים.

אתה נעול על הרשימה הזאת דווקא?

פורסם
  • מחבר

ממש לא. אני נעול על מה שהכי זול ונותן את התמורה הטובה ביותר ;).

איזה הצעות יש לך?

פורסם
  • מחבר

הוספתי 'תקציב', אך אין טעם לכזה לאור העובדה שאני מחפש את התמורה הטובה ביותר לכסף, תוך הצעת מפרט כמעט ספציפי וכיוון מסויים של ניידים(13.3" קלים. לא האולטרא-ניידים עם המעבדים החלשים כמובן).

במילים אחרות - אני מוכן להשקיע עד 6500 ש"ח, אך אם ההבדל לא משמעותי נניח בין נייד שעולה 4500(כדוגמת הווסטרו), לבין ניידים שעולים 2000 ש"ח יותר, אז הרי שבהחלט אעדיף את האפשרות הזולה יותר.

שוב תודה :xyxthumbs:.

פורסם

מבין הדגמים שרשמת, יש מישמש בין דגמים המיועדים לשוק הביתי ודגמים המיועדים לשוק העיסקי.

אישית הייתי מעדיף כמובן דגמים המיועדים לשוק העסקי. הייתי מתמקד ב-Dell 4300 וב-Lenovo SL300, כאשר שניהם עוד לא הגיעו לארץ ביבוא רשמי.

אם יש לך סבלנות לחכות, לדעתי הם האפשרויות הטובות יותר.

פורסם

אני מסכימה עם ראול.

בין כל הדגמים ב-13" הייתי הולכת על ה-SL300 במגמת חסכון ועל ה-E4300 במגמת השקעה (אם הוא יהיה בתקציב שלך, זה לא בטוח בכלל כי המחיר שלו בארה"ב הוא באמת גבוה).

מבחינת התמורה למחיר כן יהיה הבדל לא קטן באיכות בין ה-Vostro לבין נייד מסדרה עסקית כמו Latitude. לדעתי ההבדל שווה את המחיר אם יש לך את התקציב, אני אוהבת מחשבים איכותיים ובמיוחד כאשר הם קטנים ומיועדים לניוד קבוע. עדיין אין הרבה מידע על ה-E4300 אבל בהתחשב במפרט שלו אני מקווה שהוא גם יספק חיי סוללה טובים ממה שראינו עד כה בקטגוריה. במחשב כמו ה-Sony SZ לדוגמא אני לא חושבת שההבדל העצום במחיר מוצדק, הוא עולה כמו נייד עסקי ולא מספק את הסחורה.

פורסם
  • מחבר

תודה לכם על התגובות.

לפי המחירים בארה"ב, נראה כי ה-E4300 ימכר בארץ באיזור ה-8K, האם אני צודק?

אשמח אם תסבירו לי מדוע דגמים אלו מומלצים כל כך. מבחינת המפרט הטכני, הרי שההבדלים לא גדולים ובהחלט לא מצדיקים השקעה גבוהה כל כך, לפחות לצרכים שלי.

אם ידועים לכם פרמטרים אחרים שמצדיקים את ההפרש במחיר, אודה לכם את תשתפו.

בכל מקרה, אני מבין שדגמי ה-Vaio למיניהם יורדים מהפרק. על ה-LG גם שמעתי דברים לא טובים. מכאן שנותרתי עם מחשבי דל השונים בגודל 13.3"(E4300, XPS 1330, VOSTRO 1310), הנייד של טושיבה שהצעתי, והלנובו SL300. אם יש לכם הצעות נוספות, אשמח לשמוע. אני גם מחכה לשמוע כיצד ה-E4300\SL300 עולים באיכותם על הווסטרו.

אגב, לפי המידע שנתון אני רואה שמשקלו של הSL300 הוא 4.6 פאונדס - כלומר 2.1 קילו. מדובר במשקל גבוה לנייד 13", לא כך?

פורסם

2.1 ק"ג זה משקל הגיוני למחשב 13" מהרמה הזו. רובם שוקלים בין 1.9-2.2 ק"ג. מחשבים מרמות עסקיות יקרות בהרבה כמו ה-X300 שוקלים פחות.

ההבדלים העיקריים בין הדגמים העסקיים לדגמים החצי עסקיים או צרכניים יהיה באיכות הבניה ומכל מיני תוספות שמייקרות את המחשב כמו Trackpoint. בנוסף, רוב הדגמים העסקיים זכאים לשירות נפרד שנחשב איכותי יותר וחלק נכבד נמכרים עם שלוש שנות אחריות כסטנדרט ולעתים אחריות בינלאומית כלולה במחיר. רוב המחשבים העסקיים מגיעים עם מסך מאט ורוב המחשבים הצרכניים מגיעים עם מסך מבריק.

את ה-E4300 עוד לא ראיתי ויש מעט מידע עליו ברשת כי מדובר במוצר מאד חדש כך שניתן להתייחס בעיקר לציפיות ממנו בהתאם לסדרה ולמחיר. סדרת ה-Latitude אליה הוא משתייך היא סדרה עסקית שרוב הניידים בה מציעים איכות מאד טובה (כלומר, שלד הרבה יותר חזק, כפתורים בגימור גבוה, Touchpad טוב+ Trackpoint, מקלדת טובה, עמידות גבוהה, ארגונומיה טובה וכו') וניתן לצפות שהרמה שלו תהיה דומה (כמובן שהייתי מחכה לבדוק את זה בעצמי לפני הוצאה כזו גדולה). המשקל ההתחלתי שדל מצהירה עליו הוא נמוך (1.5 ק"ג) וגם אם זה בוודאי יהיה יותר גבוה בחיים האמיתיים יש לשער שהוא יהיה קל מהממוצע. אישית אני מקווה מאד שהוא יתן חיי סוללה טובים בדומה לדגמים האחרים בסדרות העסקיות החדשות של Dell, HP ו-Lenovo. אם זה אכן יקרה אז יהיה לו עוד יתרון משמעותי, נחיה ונראה :P

את ה-Vostro 1310 וה-SL300 אפשר להגדיר כמחשבים חצי עסקיים מבחינת האיכות. הם עולים על רוב המחשבים הצרכניים ברמת הבניה אבל לא מגיעים לאיכות של סדרות כמו ה-Latitude. הם מציעים אפשרות טובה מהממוצע במחיר סביר יותר. חיי הסוללה שלהם פחות או יותר דומים. ה-Vostro אולי טיפה יותר קל ומציע מסך מאט ומחיר קצת יותר נמוך. ה-SL300 חדש יותר (מונטבינה) ומציע איכות קצת יותר טובה לדעתי, מקלדת יותר טובה, מסך LED, עבודה סופר קרירה וחיבורים יותר טובים (ל-Vostro אין אפילו S-video בעוד ל-SL300 יש HDMI) המסך מבריק למרבה הצער. ל-Vostro בארץ יש 3 שנות אחריות ול-SL300 בוודאי תהיה רק שנה אבל בזה אני לא בטוחה. יש טענות בחלק מהביקורות לגבי ה-Touchpad של ה-SL300. יצא לי במפתיע לראות את המחשב הזה ולא התרשמתי שיש בעיה אבל עשיתי שימוש מאד קצר ב-Touchpad.

סה"כ לדעתי ל-SL300 יש יותר יתרונות מחסרונות על פני ה-Vostro 1310 ועליו הייתי הולכת מבין שניהם.

פורסם

לך על מה שנותנים לך הכי הרבה אחריות ושעולה כמה שפחות.. גם ככה לא תשים לב להבדלים בביצועים

בעוד כמה שנים תחשוב כמו כל האנשים שקונים מחשבים, "אני לא מאמין שבשביל 200 מגה הרץ הוספתי 200 שקל :)

מן הסתם אתה כבר מודע לדברים האלה

פורסם
  • מחבר

אני רואה שאת לא מתייחסת כלל לדגמי הצרכנים, כמו למשל ה-XPS. מדוע?

איך הווסטרו מבחינת חום, כי ידוע לי מניסיון שהXPS מתחמם למדי. אגב, ל13.3 משקל נפוץ הוא 1.8 קילו, כמו למשל בסדרת ה-XPS או ב-VAIO. השאלה היא אם התוספת של 200-300 גרם האלה משפיעה. אני יודע שנוטים להרגיש כל גרם נוסף בניידים הללו.

אני בהחלט נוטה לשקול את הSL300, האם יש צפי להגיעו לארץ? האם יש חנות עם ייבוא לא רשמי שבכל זאת כדאי לרכוש ממנה?

ולסיכום - כיצד הווסטרו 1310 עומד מול ה-XPS 1330? עם השני יש לי ניסיון רב, ובפרט מחירו של הווסטרו נשמע לי 'טוב מדי'. הרי הוא זול משמעותית. כמו כן, אם באמת מסך מאט זה יתרון כה גדול, האם המסך של הווסטרו טוב באופן כללי מזה של ה-XPS? כולל ממסך ה-LED שלו?

פורסם

הסיבה שאני לא מתייחסת לדגמים האחרים היא בגלל שלדעתי הם פחות מוצלחים/ משתלמים. עקרונית ה-XPS דווקא מציע איכות לא רעה בכלל לסדרה צרכנית אבל בהתחשב בזה שמולו מתחרה ה-SL300 שבנוי יותר טוב, נותן חיי סוללה קצת יותר טובים, הרבה פחות חום, מקלדת יותר טובה ומונטבינה ועולה אותו דבר (לפחות בארה"ב) אז זה באמת לא משתלם. גם ב-Vostro שאיכותו פחות טובה מה-SL300 עדיין לא נופל מה-XPS לדעתי והוא עולה הרבה פחות. היתרונות של ה-XPS הם בעיקר משקל קצת יותר נמוך ועיצוב.

ה-XPS לא באמת שוקל 1.8 ק"ג, זה המשקל המוצהר של דל והוא עם מסך LED וסוללת 4 תאים. סוללת 4 תאים על ה-XPS זה דבר לא פרקטי לחלוטין ולכן המשקל בעצם נע בין 1.9-2 ק"ג עם מסך LED. הוא באמת אחד המחשבים הקלים בטווח המחיר הזה. את ה-VAIO אני לא מכלילה באותה רמה , המחיר שלהם הרבה יותר גבוה ואפשר להשוות את הספסיפיקציות שלהם למחשבים יקרים יותר שבאמת שוקלים פחות.

לא הייתי אומרת שה-Vostro לא מתחמם אבל הוא מתחמם בצורה דומה לרוב המחשבים מהגודל הזה עם מעבד סטנדרטי, המצב כמובן עדיף בהרבה עם כרטיס מסך מובנה. רוב מחשבי ה-12"-13" לא ממש עובדים ללא חום. זו נקודה אחת שבה ה-SL300 ממש מצטיין.

לדעתי מסך ה-LED של ה-XPS יותר טוב מהמסך של ה-Vostro אבל המסך של ה-Vostro בסדר גמור. מסך מאט או לא זו כנראה שאלה של טעם אישי, יש אנשים שנורא אוהבים מבריק (לא שאני מבינה אותם :))

פורסם
  • מחבר

תודה רבה :xyxthumbs:

עזרת לי מאוד.

אני בודק את הגעתו של ה-SL300 היות והוא ללא ספק המשתלם ביותר, אך כנראה שאאלץ 'להתפשר' על הווסטרו כי איני יכול לחכות. כמו כן, אני בודק את ההפרש במחירים בין ווסטרו לבין XPS. אם המחיר דומה אבחר ב-XPS.

באותו העניין - בהנחה שאיני זקוק לדיסק קשיח גדול במיוחד, האם כדאי לבחור בדיסק קשיח של 7200RPM? האם העליונות בביצועים מורגשת דיה ומאפילה על תוספת הרעש\חום שדיסק כזה מנפק בהשוואה ל-5400RPM הסטנדרטי?

פורסם

יש על הנקודה הזו ויכוח , אישית הייתי הולכת על ה-7200 על פני ה-5400 אם מדובר באותו גודל דיסק ולא בהוצאה כספית גדולה . כיום ההבדל בחום ובסוללה הוא כבר די קטן וזה יהיה שווה את ההבדל בביצועים בשבילי. ברוב המקרים הייתי מעדיפה דיסק גדול ב-5400 על פני דיסק קטן ב-7200 שכן אז ההבדלים בביצועים כבר בדר"כ מצטמצמים.

בכל מקרה כדאי להשוות את הדגמים הספציפיים של HDD בהם מדובר מבחינת ביצועים כי הם משתנים ולא תלויים רק ב-RPM.

http://www.tomshardware.com/charts/2-5-hard-drive-charts/benchmarks,25.html

בהצלחה :)

פורסם

לגבי עניין האחראיות של ה-SL3000 בארץ - אני כבר סגרתי על המחשב הזה והתכוונתי לקנות אותו בארה"ב בעוד כמה שבועות כשאני נוסע, אך היום התקשרתי על לנובו לברר לגבי סוגיית האחראיות, והם אמרו שכרגע האחראיות לא תוספת לגבי ישראל, מה שדי שלל את האפשרות שאקנה אותו :\

הם אמרו שייתכן כשהמחשב יגיע לארץ הם יתחילו לתמוך בו מבחינת האחראיות, אבל אי אפשר לדעת...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים