עבור לתוכן

מיקום ו position של כונן קשיח במארז

Featured Replies

פורסם

יש מצב מועדף להתקנה של הרד דיסק 3.5 '' רגיל ?

מצב שבו הדיסק יהיה אם אורך חיים ארוך יותר ויישאר שקט יותר לאורך זמן ?

הכוונה היא למצב שבו הוא מותקן בתוך המארז כמו

אופקי כמו ברוב המחשבים

אנכי על הצד הארוך

אנכי על הצד הקצר (כך שהוא עומד לגובה)

פורסם

אין ממש הבדל בין המצבים השונים. יש הרבה מארזים שלא מתאפשר בהם להתקין את הכוננים הקשיחים בצורה מאוזנת, ואני לא שמעתי אף פעם תלונות בנוגע לזה. הכוננים הקשיחים הם היחידים בעלי חלקים נעים במחשב ואי לכך ניתן לתאר עד לאיזו רמה מגיעים המעצבים שלהם בנוגע למנגנוני מניעת זעזועים ומניעת כל דבר שאינו טוב. בנוסף, הזרוע וראש הכתיבה-קריאה הם מאוד קלים אז כנראה שזה לא ממש משנה כיצד נמקם את הכונן הקשיח, הם יעשו את העבודה גם במצב upside down.

שתי תאוריות:

1) לפעמים קורה שראש הקריאה-כתיבה פוגע בדיסק ויש נזק פיזי בלתי מבוטל. אני מעריך שאם הכונן הקשיח נמצא במצב מאונך אז הסיכוי הוא יותר גדול, אך אני לא יכול לומר עד כמה יותר גדול- זה דברים שצריך לחשב.. ובד"כ פגיעה כזו היא לא כ"כ שכיחה יש לציין. השערה זו היא על בסיס כח המשיכה, שאם הזרוע עובדת כמו שצריך במצב מאוזן אז כח המשיכה ישפיע עליה במצבים אחרים. על אף שהזרוע והראש יחדיו הן בעלות מאסה כמעט אפסית, כח המשיכה פועל גם על עצמים קטנים ואשר משקלם קל, אם כי באופן יחסי.

2) אם ואתה בוחר להתקין את הכונן הקשיח בצורה אנכית, אל תשנה את הצורה הזו אחרי נאמר שנה, תישאר עם ההתקנה הרגילה. חלקים מתחממים בצורה אחרת באוריינטציות שונות ולשנות את המיקום שלהם אחרי תקופה מסוימת עלול לגרור בעיות פיזיות. אבל כנראה שזה לא משנה בכל מקרה תודות לאורך החיים של כוננים קשיחים- עוד שנתיים מהיום יהיו כוננים מהירים יותר ובעלי נפח גדול יותר ואנחנו נרצה להחליף את הכוננים הישנים רק בגלל אמינות לאורך שנים ולאו דווקא בגלל מהירות/נפח.

http://www.tomshardware.co.uk/forum/241026-14-vertical-horizontal-mounted-harddrive

ובקיצור.. אין לזה הרבה משמעות אבל כשמדובר באורך חיים לטווח הרחוק (שלא הרבה מגיעים לזה)- עדיפות למצב מאוזן.

פורסם
  • מחבר

אני רוצה להגדיל את האורך חיים של הכונן הקשיח בטווח הארוך מאוד (כמה שהוא ייתן)

מה יכולה להיות הבעיה בשינוי המצב של הכונן אחרי כמה זמן ?

פורסם

לא אמרתי שיכולה להיות בעיה, זו הייתה תאוריה של מישהו. זה הכל.

בכל מקרה מהסיבות שפירטתי בתגובה הקודמת, קשה לי להאמין שאתה באמת תשתמש עם כונן אחד לטווח הרחוק מאוד. וגם אם כן, הסבירות גבוהה יותר שיהיה לך כשל כלשהו בלי קשר למיקום שלו במארז עוד לפני שתגיע למה שאתה מכנה "טווח ארוך מאוד".

פורסם
  • מחבר

אצלי טווח ארוך מאוד הוא טווח ארוך מאוד. אני כותב את זה ממחשב שנקנה ב 1999 והחלפתי לו מאז רק זיכרון ו 3 ספקים

פורסם

אוקיי. אמרתי פעמיים ואני אגיד שוב, למרות כל הספקות לגבי המיקומים השונים.. העדיפות היא שהוא יהיה במצב מאוזן.

פורסם

ואני שואל דווקא שאלה אחרת - אילו אופציות כבר יש לך? ברוב המארזים ניתן להתקין בצורה אחת מסויימת - שוכב ברוב המארזים השולחניים, "עומד" על הצד בחלק לא מבוטל של המארזים הסלוניים - אבל אין לך בחירה כל עוד אתה מוגבל למארז נתון.

שים לב שלמרות כל מה שנאמר, התקנה בתוך ה"כלוב" במארז תהיה עדיפה על אילתורים ביתיים, בלי קשר למיקום.

אה, כן: מיקום וPOSITION זה אותו דבר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים