עבור לתוכן

הארדיסק לא מזוהה

Featured Replies

פורסם

במחשב הישן שלי יש יותר מדי תקלות.

כשמעלים את המחשב יש את ההודעה הבאה:

cmos checksum error- defaults loaded. F1 to continue, del to bios.

אני עושה F1 וממשיך כרגיל.

הפעלתי היום את המחשב וקיבלתי סדרה של צפצופים. בדקתי שהכל מחובר, ניסיתי להפעיל את המחשב כמה פעם אבל עדיין הצפצופים נמשכו. פתחתי את הפורום כדי לבדוק מה הצפצופים אומרים. חזרתי למחשב כדי לספור כמה צפצופים בדיוק היו, אבל אז המחשב עלה.( היו לפחות 10 צפצופים ממה שספרתי).

כשהמחשב עלה, אחד הארדיסקים מתוך 2, פשוט נעלם, אין את הכונן.( זה לא הכונן שמותקן עליו הוידוס). איך אני יכול להחזיר אותו לתחייה?

מי יכול להושיע מחשב גוסס?

פורסם

אפס את הביוס (חיפוש) בתור התחלה.

פורסם
  • מחבר

רציתי לעשות את זה, אבל עוד הפעם, כשאני מפעיל את המחשב יש סדרה של צפצופים ארוכים (אחרי 12 צפצופים נמאס לי כבר), והמחשב לא עולה

פורסם

אם היית משתמש באופציית החיפוש, היית רואה שאחת הדרכים לאיפוס הביוס היא להוציא את הבטרייה שעל לוח האם בזמן שהמחשב מנותק מהחשמל.

פורסם

תנתק את הדיסק שלא מזוהה ותבדוק אם המחשב עולה בצורה תקינה

בקשר לF1, אז כשהמחשב מתחיל לעלות תלחץ על DEL ותיכנס לביוס, בביוס תבדוק שהכוננים מזוהים כמו שצריך

ובקשר לכונן שלא מזוהה, אם אחרי שהמחשב עולה תקין, אתה מחבר אותו מחדש ועדיין יש איתו בעיות, תנסה לחבר אותו על כבל PATA שונה או לבדוק אותו על מחשב אחר (לדעתי הגיע הזמן לומר קדיש)

פורסם

זה נשמע כמו בעיה בלוח - יש מגע לא תקין, ולכן חלק מהרכיבים לא מזוהים (פעם זיכרון, פעם דיסק קשיח). במקרה כזה, אין מנוס מלהחליף את הלוח, אבל זה כמובן רק השלב הסופי. קודם יש לבדוק את שאר האפשרויות שהציעו לך.

יש גם אפשרות שהבעיה היא בסוללה של הלוח - המתח לא יציב ולכן נתוני הביוס משתבשים. נסה להחליף אותה, לעדכן את נתוני הביוס ולבדוק אם הבעיה חוזרת על עצמה.

פורסם
  • מחבר

אם היית משתמש באופציית החיפוש, היית רואה שאחת הדרכים לאיפוס הביוס היא להוציא את הבטרייה שעל לוח האם בזמן שהמחשב מנותק מהחשמל.

ככה איפסתי את הביוס, ולאחר מכן המחשב לא עלה יותר.

ירח אפל , ניתקתי את הארדיסק הלא מזוהה- עדיין זה נמשך.

איפה אני יכול לקנות סוללה לביוס? רק בחנויות מחשבים או יש גם בבאג או אופיס דיפו?(יש לי אותם מתחת לבית פשוט)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים