עבור לתוכן

ציוד לרשת ביתית אלחוטית

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

התחדשתי במחשב חדש לחדר העבודה שלי, את המחשב הישן אני רוצה לחבר למסך פלסמה בסלון על מנת לראות סרטים ואולי לגלוש קצת באנטרנט.

אין אפשרות להעביר כבל רשת מהחדר לסלון. המרחק בין החדר לסלון הוא כ- 15 מטר בקו אוירי ויש קירות (לא בטון) בינהם.

שאלתי היא איזה ציוד אתם ממליצים לי לרכוש ומה בערך המחירים? הכוונה היא נתב אלחוטי שיחובר עם כבל רשת למחשב בחדר ואלחוטית למחשב בסלון, וכרטיס רשת אלחוטי (PCI) למחשב הישן בסלון.

מה המלצתכם?

מיכה.

פורסם

אתה מתכוון להעביר סרטים בין המחשבים? חדר העבודה הוא ממ"ד?

פורסם
  • מחבר

אני אכן מתכוון להעביר סרטים, והחדר אינו ממ"ד.

כל קירות הבית הם קירות גבס.

פורסם

העברה מסיבית של מידע (כמו סרטים) בחיבור אלחוטי עלולה להיות מאוד איטית ומייגעת. במינימום הייתי ממליץ לך על נתב אלחוטי בתקן N עם כרטיס תואם. תקן G, בתוך בית עלול להיות לא יציב במרחק שאתה מדבר עליו. קרא עוד כאן -- http://www.netcheif.com/Articles/Router/router.htm

פורסם
  • מחבר

מטרתי היא לאחסן את הסרטים וקובצי המוסיקה במחשב של הסלון, שישמש למטרה זו בלבד.

לאחר הורדת הקובץ אני מייד מאחסן אותו במחשב זה. גם אם יקח להעביר 700 מגה בעשרים דקות, לא נורא.

ואז בכל רגע נתון אני פשוט יכול לצפות בסרט בסלון.

איזה ציוד מומלץ לקנות ? שמעתי משהו על תקן מימו...

אם אפשר דגם ופחות או יותר מחיר.

פורסם

mimo זה לא תקן, אלא שיטת שידור שעובדת באמצעות כמה אנטנות מקבילות שעובדות ביחד ומגדילות לך את הטווח.

התקן N שהוזכר פה, גם הוא בעל טווח שידור גדול יותר מתקנים אחרים.

בשורה התחתונה, אם אתה צריך דווח שידור גדול עדיף לך לבחור בנתב תומך תקן N, או mimo (או שתיהם).

אבל זה לא נגמר פה, כדי לנצל את הראוטר כמו שצריך, אתה צריך גם כרטיס רשת תומך תקן N בכל מחשב (כנ"ל לגבי mimo). שזה יעלה לך במשהו כמו 50-100 ש"ח יותר מכ. רשת רגיל.

בגלל זה, אני במקומך היית שוקל שוב אם אתה מעדיף רשת אלחוטית, או שאפשר פשוט להעביר כבל 15m בלי שום בעיות (וזה יצא לך אפילו פחות אם תקדח בכמה קירות).

פורסם

mimo זה לא תקן, אלא שיטת שידור שעובדת באמצעות כמה אנטנות מקבילות שעובדות ביחד ומגדילות לך את הטווח.

התקן N שהוזכר פה, גם הוא בעל טווח שידור גדול יותר מתקנים אחרים.

בשורה התחתונה, אם אתה צריך דווח שידור גדול עדיף לך לבחור בנתב תומך תקן N, או mimo (או שתיהם).

אבל זה לא נגמר פה, כדי לנצל את הראוטר כמו שצריך, אתה צריך גם כרטיס רשת תומך תקן N בכל מחשב (כנ"ל לגבי mimo). שזה יעלה לך במשהו כמו 50-100 ש"ח יותר מכ. רשת רגיל.

בגלל זה, אני במקומך היית שוקל שוב אם אתה מעדיף רשת אלחוטית, או שאפשר פשוט להעביר כבל 15m בלי שום בעיות (וזה יצא לך אפילו פחות אם תקדח בכמה קירות).

עוד מידע אתה יכול לקבל בסקירה על נתב MIMO שיש כאן -- http://www.netcheif.com/Reviews/6216MG/6216MG.htm

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים