עבור לתוכן

מחשב מתוסבך, צפצופים בהתחלה ועבודה איטית לפני עליית הוינדוס

Featured Replies

פורסם

הכל התחיל לפני חודש וחצי בערך כשהמחשב הפסיק לעבוד אחרי שהוא היה עושה ריסטים לפעמים (בעיקר בגלל החום והמאווררים הדפוקים)

אחרי שקניתי מאוורר חדש למעבד הוא הצליח לעבוד אבל עם כמה בעיות:

1. ארטיפקטים

2. למסך הבוט (הכוונה לזה של החברת לוח אם וכאלה) לוקח המון זמן לעבור (חצי דקה-דקה)

3. יכול להיות שמסך הבוט נשאר והלוח אם נותן צפצוף קטן על כל לחיצה על כפתור במקלדת

4. אם עוברים את כל זה, מגיעים למסך ה safe mode של הוינדוס - אם מנסים SAFE MODE הוא מתחיל לטעון את הקבצים אבל נתקע באחד הקבצים (giveio)

אם מנסים START WINDOWS NORMALLY הוא נתקע ישר במסך עם הבאר התקדמות...

שלחתי אז את הכרטיס מסך (לארטיפקטים). מסתבר שהוא לא באחריות אבל גם החנות אמרה לי שהוא תקול.

היום סוף סוף החלפתי את הכרטיס - הארטיפקטים הלכו, כל שאר הבעיות נשארו.

אם הגעתם עד לכאן ולא יצאתם, בבקשה תנו לי דיאגנוזה טובה ;D

פורסם

לא חסר מה לעשות...

על כל מקרה תתחיל קודם מלציין את המפרט שלך..

לאחר מכן תאפס את הביוס..תריץ בדיקה עם MEMTETS..

אני הייתי ממליץ לך להתחיל כבר מהתקנה מחדש של מערכת ההפעלה..ואז להתחיל עם כל הבדיקות...

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה!

המפרט הוא:

AMD A64 3000+ 939 (VENICE)

MSI NEO4 PLATINUM

CORSAIR 512X2 DDR 400MHZ

GAINWARD BLISS 9500GT 512MB

WD 160GB SATA II

ANTEC SP2 400W

אפשר להריץ MEMTEST מבוט?

אני אנסה יותר מאוחר קודם לעשות REPAIR לוינדוס במקום פרמוט

פורסם

כן אפשרי..תוריד רק את הגרסה המתאימה באתר שלהם..

פורסם

תריץ גם בדיקה עם MHDD או תוכנת בדיקה של יצרן הדיסק (מדריך בסטיקי), לדעתי הדיסק הקשיח הוא שדפוק.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

back to square one...

סוף סוף חיברתי את המחשב והכל - ואופס - נדלק אבל המסך ריק, שתי הנורות של המחשב (ירוקה וכתומה) דלוקות (הכתומה ממש דלוקה, לא מהבהבת כמעט). יש את הצפצוף הרגיל של הלוח אם בהתחלה.

כל החיבורים בסדר, אפילו קצת ניקיתי אבק...

מן הסתם אני לא יכול להריץ את הבדיקות שאמרתם, אז מה עושים עכשיו?

* מצטער על ההקפצה, כל המידע כבר בת'רד אז לפתוח חדש נראה לי מיותר

עריכה:

בעצם הנורה הכתומה בהתחלה דולקת ואז נכבית. אם זה עוזר, הצורב מגיב ונפתח\נסגר.

פורסם

נסה לפרק את הכרטיס מסך ולהתקין אותו מחדש..נסה לעלות את המערכת בלי HD...תראה מה קורה..

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

ניסיתי, אין שינוי כשההרדיסקים לא מחוברים.

אגב, המאווררים של הספק לא עובדים. זה יכול להיות הבעיה?

פורסם

אם המאווררים של הספק לא עובדים..זה אומר או שהם נשרפו או שאכן משהו נפגם בספק..יש לך ספק חלופי לבדוק את העניין ?

פורסם

זה כנראה בעיה בספק. גם לי היתה בעיה דומה כל פעם שהידלקתי את המחשב היה השהיה של 5- 10 שניות עד שהוא היה עולה בסוף אחרי החלפת ספק זה ניפתר.

פורסם
  • מחבר

זה כנראה בעיה בספק. גם לי היתה בעיה דומה כל פעם שהידלקתי את המחשב היה השהיה של 5- 10 שניות עד שהוא היה עולה בסוף אחרי החלפת ספק זה ניפתר.

המחשב כרגע בכלל לא עולה. רק נדלק ואז לא מגיב.

אם המאווררים של הספק לא עובדים..זה אומר או שהם נשרפו או שאכן משהו נפגם בספק..יש לך ספק חלופי לבדוק את העניין ?

יש לי רק של המחשב שאני עליו עכשיו, אבל אני לא מרגיש בטוח מספיק כדי לפרק, להרכיב ועוד פעם.

יש איזו דרך אחרת לבדוק את זה?

מה שכן, ממש מעצבן אם הספק זו הבעיה... כמה מדברים על ספקים ג'נריים ואז האנטק נדפק :-\

פורסם

אין מה לעשות..אף אחד לא אומר שמוצרים של "חברות" לא מתקלקלים..הם איכותים יותר ועמידים יותר..מעבר לזה אף אחד מהם לא חסין..

ויש לך אחריות על הספק ?

פורסם
  • מחבר

אני יודע, סתם אירוניה כזאת.

ואין אחריות (אם הייתה הייתי מנסה לממש אותה בין אם הייתי חושב שהוא תקול ובין אם לא).

בהנחה שהוא הבעיה -

ספק 300W מחברה טובה (HEC נגיד) יחזיק את המערכת לדעתך, אם לא יהיה OC או שדרוגים בעתיד?

אני די בטוח שכן ולא ממש מתחשק לי לקנות למחשב הזה משהו יותר יקר.

פורסם
  • מחבר

עד 200 בערך...

TT נחשבים בסדר היום, נכון?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים