עבור לתוכן

זקוק לפענוח דו"ח speedfan האם יש סיבה להיכנס לפניקה

Featured Replies

פורסם

לאחר מעבר קליל על הפורום ראיתי שמוזכרת תוכנה חמודה לניטור הטמ"פ של חלקים במחשב speedfan aka.

התקנתי את התוכנה וקיבלתי את הממצאים הבאים: (שמדאיגים אותי משהו)

GPU: 63c

CPU: 64c

internal temp: 45c

remote temp: 42c

HDD0: 54c

hdd1: 43c

מדאיג אותי טמ"פ ה GPU וה CPU האם זה נורמלי ? (מעבד אינטל core duo כרטיס מסך gforce 2 6600)

מעט מדאיגה אותי גם טמ"פ הכונן הקשיח - hdd0 אבל קצת פחות.

אז מה אתם אומרים יש לי בעייה חמורה על הידיים או שאין מה להכנס לפניקה

פורסם

תעלה תמונה מCoreTemp.

כמו כן, תעלה תמונה מלשונית הSensors בEverest.

פורסם
  • מחבר

אין לי מושג על מה אתם בדיוק מדברים,

אבל אני יכול לצרף צילום מסך של ה speedfan

[attachment deleted by admin]

פורסם

הדיסקים הקשיחים שלך במצב ''סביר''

המעבד שלך עולה ממש באש

איזה קירור יש לך ?

איזה מעבד ?

מתי ניקית/החלפת משחה תרמית בפעם האחרונה ?

פורסם
  • מחבר

מה לגבי כרטיס המסך ?

יש לי מעבד פנטיום 4,

מבחינת קירור:

מאוורר המקורי שקיבלתי עם לוח האם

קירור שמספק מארז antec p182 (מכיל עוד 3 מאווררים והפרדה מלאה בין הספק לשאר רכיבי המחשב)

החוטים מסודרים בצורה אופטימלית (לאפשר זרימת אוויר טובה)

קיוויתי שכל זה יספיק כדי להרגיע את ה cpu הסורר אך כפי הנראה טעות בידי.

מעולם לא החלפתי משחה תרמית/ ניקיתי את המעבד וגם לא ידעתי שאני צריך עד אתמול ויש לי את לוח האם הזה לפחות שנתיים.

השאלה היא האם מספיק למרוח משחה תרמית (מה שאגב נראה לי כתהליך לא פשוט למי שלא יודע מה הוא עושה אבל אני מוכן לנסות) או שאם רוצים קירור נורמלי עדיף גם להחליף את המאוורר של ה cpu למשהו נורמלי (ביקשתי כאן בפורום המלצה על מאוורר וקיבלתי המלצה על

ARCTIC COOLING-7-PRO שכולל כבר את המשחה התרמית עליו מה שאומר שצריך רק לנקות שאריות משחה ישנה.

פורסם

ARCTIC COOLING-7-PRO הוא בחירה מצויינת

האיר את ענייך קצת

תראה , מעבד חם זה לא בהכרך משהו דפוק

אם הלוח אצלך כמו שאמרת כבר שנתיים ולא החלפת כלום מן הסתם ראוי שתעשה כזאת

הקירור שהמליצו לך באמת קירור טוב שיעשה עבודה מעולה

נקה את המעבד משאריות נקה אבק באזור שמה הרכב את הקירור החדש ואתה תראה תוצאות יותר טובות

מה שכן אם המחשב עבד ככה עד עכשיו ולא קרה כלום

גם לא יקרה

אך אם זה מניב דאגה על ליבך כמו שאמרתי

נקה שמה את האזור החלף קירור משחה תרמית נקה את המעבד ונקה אבק בכלל במארז והתוצאות יהיו יותר טובות ...

אל תצפה לירידה של 50 מעלות

אבל במצב שלך גם 20 זה טוב

ARCTIC COOLING-7-PRO הוא קירור מאוד טוב ואני מאמין שהוא יעזור בהרה להוריד את המצב של הטמפרטורה שלך

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

קודם כל המון תודה,

השאלה שנשארת היא הכרטיס הגרפי האם שם המצב בעייתי ?

והסיבה שהתחלתי לדאוג היא שלא משנה מה אני עושה המאוורר של ה CPU עבד ב overtime ולכן התחלתי לחשוד שמשהו לא בסדר.

פורסם

בכייף אמשיך גם לעזור לך

הכרטיס מסך שלך גם קצת חם

תחליף גם לו משחה תרמית

יש לו ג'וק באמצע גדול כזה רשום עליו ניבידיה או אי טי אי אני לא יודע מה מבוסס אצלך

ואתה צריך גם לדאוג קצת בקשר לאחד מהדיסקים קשיחים שלך שהוא על 51 וזה קצת מדאיג

השני ב41 זה סביר

אולי תוסיף שמה גם איזה מאורר 120 מ''מ

איזה מארז יש לך ?

איזה קירור יש מה מו מי

שתף אותי קצת כדי שאוכל לתת לך הצעות יעלות

דרך אגב אצלי המעבד עומד על 32 בעבודה וההרג דיסק לא עובר את ה37 חחח

פורסם
  • מחבר

מבחינת מארז יש לי מארז חדש של antec ה P182 שקניתי שבוע שעבר גם לפי המלצות בפורום הזה וגם לפי ברור אישי שלי.

מבחינת המאווררים שיש לי אלו שמגיעים עם המארז.

פורסם

לא ממש טמפרטורות מדאיגות

תחליף משחה טרמית בכרטיס ובמעבד

נקה מאוררים

וזהו

פורסם

פותח הת'רד.

הורד נא את התוכנה הבאה ותן לנו תצלום מסך..

http://www.alcpu.com/CoreTemp/CoreTemp.zip

נראה שהטמפ' שלך דיי גבוהה ואני מניח שמדובר במצב של מנוחה למעבד.

אני יודע שאתה חושש ממה שאתה לא מנוסה בו- החלפת משחת תרמית ונקיון גוף קירור מעבד, אבל תחשוב שזה לא כ"כ שונה מקנית קירור חדש, כי אם תקנה קירור חדש תצטרך לנקות את המשחה הישנה. ובסה"כ אם לא תקנה, תצטרך למרוח גם.. ואני לא בטוח שלמרוח משחה יותר קשה מלנקות משחה. אז תעשה את החישוב שלך.

ההמלצה שלי. תעשה מה שרשמתי בשתי ההודעות הבאות שלי...

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=354859.msg3065437#msg3065437

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=361252.msg3122052#msg3122052

בנוגע לכונן הקשיח שעובד בטמפ' של 51- זה לא נורא בכלל. אתה לא צריך לדאוג לגבי זה ואני חושב שלהגיד שזה "מדאיג" תהיה הגזמה, אבל אתה בהחלט יכול לשפר את זה ואולי להבטיח אורך חיים ארוך יותר של הרכיב. ההמלצה היא להתקין מאוורר ליד הכוננים הקשיחים שיאוורר אותם היטב. עדיף 120מ"מ- RPM לא נדרש גבוה מידי.. מאוורר דגם 12025L של Arctic Cooling יעלה כ20-30ש"ח ויעשה את העבודה כמו שצריך ובצורה שקטה מאוד.

בנוגע לכרטיס מסך- כנ"ל אני לא חושב שאתה צריך להיות מודאג. אבל אם אתה רוצה להוריד טמפ' (שוב, כמו בHD, זה לא חובה בכלל!) אז אתה יכול להחליף משחה תרמית כמו שמתואר בקישור שנתתי למעלה ולנקות מאבק את ההיטסינק על הדרך.

המלצה נוספת שנוגעת אך ורק לכרטיס מסך- תבדוק לאיזו טמפרטורה הוא מגיע במאמץ. יתכן שהוא שומר על דלתא נמוכה, כלומר הוא אמנם עם טמפ' גבוהה של 60 מעלות, אבל במאמץ זה לא עולה יותר מידי. שזה דבר טוב מאוד.

פורסם
  • מחבר

המון תודה על כל התגובות ועל חשש הפחד שלי משימוש במשחה תרמית לא ימנע ממני לנסות

ובכלל בטח במאגר החברים שלי יש מישהו שמכיר את הסיפור ויודע מה עושים ואיך.

המארז חדש ולכן אין צורך לנקות אותו מאבק וכמו כן סידור הכבלים במארז נראה לי סביר ביותר (המארז מאפשר להעביר כבלים על גבי צידו החיצוני ככה שפנים המארז יהיה כמה שפחות בלאגן ואת החוטים סידרתי כמה שיותר כדי שלא יהיה פקעת חוטים או בלאגן שיפריע לזרימת אוויר או למאווררים).

אגב מה ההמלצה החמה למאוורר ראיתי שהמלצת על arctic mx2 ? יותר / פחות טוב מ arctic freezer 7 pro?

מחירי המאווררים יחסית נמוך ולכן אין לי שום דאגה ללכת על מאוורר טוב בעיקר אם הוא יעשה את העבודה וכן ברור לי שאני אצתרך לנקות את המעבד לפני התקנת המאוורר למרות שבמקרה של arctic freezer 7 pro אין צורך במריחת משחה תרמית.

לגבי להוסיף מאוורר רביעי אולי בעתיד כרגע התוכנית ואני מקווה שתעזור היא לנקות את הרכיבים הישנים מאבק ולהחליף את המאוורר של ה CPU אני מקווה שצעד זה ידאג לפחות להורדת טמ"פ ה CPU, לגבי הכונן הקשיח, ממנו אני לא מודאג במיוחד לפחות בנתיים אולי בעתיד נוסיף מאוורר רביעי וכנ"ל לגבי כרטיס מסך.

אני אוריד את התוכנה המדוברת ואשלח צילום מסך אבל זה יאלץ לחכות אני יעבור דרך הבית שלי רק מחר בערב בתקווה שעד אז המחשב יחזיק מעמד :)

פורסם

MX2 היא משחה תרמית מומלצת.

ואני לא המלצתי לך לקנות קירור למעבד, אני המלצתי לך לשמור את מאה השקלים ולנקות את הקירור שכבר יש לך.

ורק בשביל למנוע בלבול בתגובות שלך. גוף קירור = היטסינק = גוף מתכתי שיושב על רכיב במטרה לקרר אותו.

מאוורר= מאוורר (אין צורך להסביר) שיושב על גוף הקירור במטרה לסלק את החום שנפלט ממנו.

מה שאני המלצתי לך זה לא לקנות גוף קירור+מאוורר חדשים.. אני המלצתי לנקות את גוף הקירור הקיים ולרענן משחה תרמית ובכך להבטיח ירידה חדה בטמפרטורה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים