עבור לתוכן

מחפש מאוורר CPU שקט ויעיל

Featured Replies

פורסם

קניתי מארז חדש antec p182 שהוא מארז מדהים כשלעצמו שקט ובעל מערכת קירור טובה.

הבעייה שמאוורר ה cpu הישן שלי רועש מאוד (למרות שבמארז החדש שומעים אותו פחות)

וכנראה גם לא אפקטיבי במיוחד היות שעל כל דבר קטן אני שומע אותו נכנס ל over gear למשל בפתיחת דף אקספלורר אני שומע אותו מתחרפן לחלוטין כאילו הטמ"פ שם היא לפחות זו של מגמה לוהטת.

לא עשיתי עדיין מחקר בעניין ולכן אני לא מגביל את עצמי במחיר עדיין,

ובקיצור: אני מחפש מאוורר CPU חזק ושקט של חברה ידועה ומוכרת, כל המלצה תתקבל בברכה.[br]פורסם בתאריך: 15.09.2008 בשעה 14:27:06

אהה וכמובן לא ציינתי מתאים ל motherboard של intel
פורסם

בהנחה שאתה לא בעניני OVERCLOCK כל מאוורר של ZALMAN יהיה טוב ושקט, ואם אתה מעוניין בזול יותר גם COOLERMASTER יעשו עבודה טובה.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התגובה אבל מספר שאלות:

מה כדי לשים לב במאוורר CPU ?

האם יש גדלים שונים

האם יש קצב RPM מסויים

פיטצ'רים טכנולוגיים שכדי שיהיו

ולגבי כל אחד מאותם מאפיינים (בהנחה שיש הבדל בין מאוורר למאוורר) מה כדי (למשל יש גדלים שונים ו 14 מ"מ הגודל המומלץ).

ובקיצור איך אני מבדיל בין מאוורר טוב למאוורר פחות טוב (בהנחה שהמחיר זה לא אינדיקציה אמינה).

שאלה אחרונה ולא פחות חשובה מה טווח מחירים שבו אפשר להשיג מאוורר טוב ? מה נחשב לסביר ומה נחשב לשערורייתי.

מצטער על ריבוי השאלות כמו שאמרתי לא עשיתי את שיעורי הבית ולכן הידע שלי כרגע מאוד לוקה בחסר.

פורסם

אני עם artic cooling freezer 7 pro שעלה לי 120 ש"ח מרוצה מOC כבד למעבד בעל 4 ליבות.... עזר?

פורסם
  • מחבר

כרגע כל המלצה תתקבל בברכה כמו שאמרתי,

אני אבדוק על כל המוצרים שממליצים לי כאן, כשהמטרה לקבץ את הדגמים המועדפים ומה ולהבין את ההבדלים בינהם (למעט המחיר).

אגב מה לגבי הרכבת המאוורר ? האם המאווררים סטנדרטים (מתאימים לכל board) או שיש מאווררים ספציפים ל board?

גם שמעתי משהו על משחה בתחתית המאוורר , מישהו יכול לתת לי הסבר על מה מדובר ?

פורסם

מה לגבי מעבדים של AMD? הfreezer 7 pro מתאים רק למעבדים של אינטל...

פורסם

איזה מעבד יש לך? או באיזה תושבת? או איזה לוח אם (דגם ספציפי)?

תענה רק על שאלה אחת כדי שנדע איזה קירור מתאים ללוח שלך..

ולאלו שהמליצו לך כבר, זה חוסר אחריות מצידם להמליץ על קירור בלי לדעת איזה מעבד- רק שהוא של Intel.

פורסם
  • מחבר

אין לי כרגע את הדגם המדוייק (למרות שאני יוכל לבדוק מאוחר יותר)

מה שאני כן יודע:

Intel Pentium 4 Dual-Core

עוזר ? או שצריך עוד מידע ?

פורסם

מה לגבי מעבדים של AMD? הfreezer 7 pro מתאים רק למעבדים של אינטל...

בשביל זה יש לך את ה- AC freezer 64

ל- carpedm

במקרה של pentium 4 dual core כמו כל המעבדים החדשים של אינטל הוא יושב על תושבת 775 והפריזר 7 מתאים בהחלט.

המשחה שלגביה שאלת היא המשחה הטרמית שמרוחה בין המעבד וגוף הקירור ותפקידה להוליך חום אל גוף הקירור. בלעדיה הקירור לא יעיל.

חלק מגופי הקירור מגיעים עם משחה טרמית מרוחה כבר על גוף הקירור, אבל מניסיון כשאתה מחליף גוף קירור בעצמך כדאי שתהיה לך משחה ספייר

מכיוון שניסיון הרכבה לא מוצלח יכול לקלקל לך את המריחה שהגיעה עם גוף הקירור.

פורסם
  • מחבר

יש הוראות מפורטות לגבי מריחת המשחה ?

יהיה מאוד טיפשי שאני אקנה מאוורר טוב ובגלל שלא מרחתי את המשחה כמו שצריך המאוורר לא יתפקד.

אגב בהנחה שהמארז מאוורר טוב, יש סידור כבלים אופטימלי במארז ואני קונה מאוורר נורמלי ל CPU יש עוד אמצעי קירור שאני צריך לדאוג להם או שאני מכסה את הכל ?

פורסם

יש מדריך נחמד באתר

http://hwzone.co.il/guides/as_apllying/

למרות שהוא ישן הוא עדיין רלוונטי מכיוון שהעיקרון לא השתנה.

אם יש זרימה טובה במארז והתקנת את הקירור נכון הייתי אומר שאתה מכוסה מכל הכיוונים

אל תשכח שאתה בסך הכל רוצה לטפל בבעיית הרעש, ולא לשבור שיאי טמפרטורה כך שלא צריך להתפרע.

בכל זאת אני ממליץ לרכוש שפופרת משחה טרמית, במיוחד אם אתה מתקין פעם ראשונה (עולה ~40 ש"ח)

פורסם

הפריזר מגיע עם משחה עליו, כך שאין צורך למרוח משחה.

מה שכן, יש צורך לנקות את השאריות של המשחה הקודמת מהמעבד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים